Det rättsliga efterspelet efter det som hände i samband med kvalmatchen mellan HIF och Halmstad på Olympia fortsätter. Nu står det klart att 19 personer är identifierade och snart också portade från arenan.

Det var direkt efter slutsignalen som flera personer, däribland maskerade män, tog sig in på planen. Det uppstod tumult och spelaren Jordan Larsson fick ta emot knuffar och blev av med sin tröja.

Nu skriver HIF att polisen i tätt samarbete med föreningen identifierat totalt 19 individer. ”Identifieringen har skett med hjälp av utmärkta tekniska hjälpmedel där övervakningskameror på den nya arenan spelat en avgörande roll. Med hjälp av både internt och externt filmmaterial har polisen fått fram identiteterna”, skriver HIF i pressmeddelandet.
– Dessa personer kommer kallas till förhör och för vidare handläggning av åklagare. Många av dessa var tidigare kända av oss men inte speciellt för denna typ av brottslighet. Det blir nu åklagare som tar ställning till åtal och till av polisen sökta tillträdesförbuden, säger lokalpolischef Sven Holgersson.

Det handlar bland annat om våldsamt upplopp och brott mot ordningslagen och flera åtalspunkter kan tillkomma i utredningen.
– Fortfarande är det ytterligare några som ännu inte är identifierade. Men vi har gott hopp framöver att få fram vilka även dessa är. Jag vill betona att vårt samarbete med Helsingborgs IF varit mycket gott, säger Sven Holgersson.

Klubbdirektör Mats-Ola Schulze menar att HIF varit aktiva i att både hjälpa polisens efterforskningar och i ett eget arbete mot de misstänkta.
– Vi kommer från klubbens sida att stänga av dessa 19 personer så snart det är möjligt rent formellt. Denna incident har fördjupat vårt samarbete mellan polis och klubben ytterligare, säger han.

Torbjörn Dencker
[email protected]

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *