En timmes serieledning i söndags, efter kvällens hemmamatch mot Bromölla kan vi få behålla den lite längre.

Under söndagseftermiddagen spelades div1-fotboll mellan Stattena och Glimåkra på olympiafältet, en match som var spännande i ungefär 20 minuter sedan var resultatet fastställt och kvaliteten i spelet var allt annat än önskvärt.

En flygande start är något som har blivit vårt signum den här säsongen, så också i söndags då matchens två mål kom i minut 11 respektive 19. Jasmine Hansen och Josefine Norstedt stod för dessa. Därefter drog Lisa Wikner på sig en lårkaka vilket resulterade i att vi tvingades spela med 10 spelare och därav tappade vårt tryck. Istället blev det mest en massa bollrullande i backlinjen resten av första halvlek som inte ledde någonstans.

Jasmine Hansen gör här 1-0. Foto: K&A bilden

Jasmine Hansen gör här 1-0.
Foto: K&A bilden

 

Andra halvlek kan sammanfattas med bolltapp, böljande spel och felpassningar. Men trots att vi absolut inte gör någon bra match, tar vi med oss 3 viktiga poäng som faktiskt tog oss upp i serieledning (om så bara i en timme tills Växjö åter tog tillbaka den). En toppkänning som är viktig i de kommande matcherna.

 

Josse Norstedt med 2-0-kanonen! Foto: K&A bilden

Josse Norstedt med 2-0-kanonen!
Foto: K&A bilden

 

Extra plus måste jag ändå få ge vår duracellkanin Jasse Hansen som löper otroligt mycket på sin högerkant. Uppmärksammas bör också Emma Unkuri som åter sitter på bänken men nu utan korsband. Välkommen tillbaka Unkan!

Så här spelade Stattena: Sara Sturesson – Lisa Wikner, Jennifer Andersson, Sabina Andersson, Emma Ernst – Jasmine Hansen, Isabel Aguilar, Vlora Bajraktaraj, Merima Alibasic – Josefine Norstedt, Sanna Nilsson
Avb: Amelie Angärde, Anna Latomanski, Clara Scotte, Malin Lindholm, Emma Unkuri, Stephanie Petersson

 

Under Majmånad sattes vi hårt på prov med ett tufft spelschema, 4 matcher och en målsättning på 10 poäng. Just 10 poäng var vad vi plockade hem, trots det känns det fortfarande lite surt att vi bara var ett par minuter från en fullpoängare.

Fyra matcher återstår nu till sommaruppehållet och under gårdagen sattes en ny målsättning för denna period upp. Närmast på tur är som sagt hemmamatch mot Bromölla ikväll som vid vinst tar oss högst upp i tabellen vilket möjligtvis kan sätta lite press på otroligt starka Växjö.

Återstående matcher:
3/6 Bromölla (h) 19.15
7/6 Karlskrona (b) 14.00
13/6 Hittarp (h) 14.00
18/6 Eskilsminne (b) 19.00

 

emma_ernst

 

Emma Ernst
info@alltidfullsatt.se

 

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *