Fredagskvällen kan bli sista föreställningen för en av de största artisterna i HIF på modern tid. David Accam är på väg att lämna HIF och enligt uppgift ligger högsta budet på cirka 22 miljoner kronor. Klubben det handlar om ska vara Al-Ain i Förenade Arabemiraten. Sedan tidigare ska även ett något lägre bud kommit från en klubb i Saudiarabien.

På fredag kan David Accam säga tack och adjö efter två år på Olympia. Foto: Anna Berg

På fredag kan David Accam säga tack och adjö efter två år på Olympia. Foto: Anna Berg

Al-Ain kom sexa i den inhemska ligan förra säsongen. Laget tränas av kroaten Zlatko Dalic och i laget finns stjärnan – och David Accams landsman från Ghana – Asamoah Gyan.

Frågan är om en seger mot Halmstad gör att HIF-styrelsen känner att avståndet ner i tabellen är tillräckligt för att släppa sin största stjärna. Senast på lördag lär styrelsen i HIF fatta beslut om en försäljning. Prislappen är också något som kommer vändas och vridas på in i det sista, inte minst för att HIF inte är ensamma om kakan utan måste dela den med flera parter. Vad Alltid Fullsatt erfar vill HIF-ledningen gärna se ett bud på närmare 30 miljoner kronor i det här fönstret. Vi har utan framgång försökt nå sportchef Jesper Jansson för en kommentar.

Accam ligger med sina tolv mål tvåa i den allsvenska skytteligan. I HIF leder han överlägset före tvåan Mikael Dahlberg (fyra mål).

Accam ligger med sina tolv mål tvåa i den allsvenska skytteligan. I HIF leder han överlägset före tvåan Mikael Dahlberg (fyra mål).

Enligt samma källor finns det även en klubb i Italien som troligen varit med tidigare i budgivningen. Även klubbar i Schweiz, Frankrike, Tyskland och Ryssland sägs ha visat intresse.

David Accams agent befinner sig i Moskva för förhandlingar med Accams landsman Waris Majeed. Den förre Häckenspelaren lånades ut från Spartak Moskva till franska Valenciennes i år och kan komma att säljas i dagarna.
David Accam är uttagen till Ghanas landslagstrupp som möter Uganda den 5 september och Togo fem dagar senare.
Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se
Tagged with →  
Share →

3 Responses to 22 miljoner senaste budet på Accam

  1. […] David Accam är het på marknaden. Enligt Alltid Fullsatt ska Al-Ain från Förenade Arabemiraten ha kommit in med ett maffigt bud på 22 miljoner kronor. […]

  2. […] topp bredvid Mikael Dahlberg. David Accam spelar från start även om stjärnan omges av rykten (läs det senaste här). Ema Boateng startar till vänster. Jesper Björkman tar som väntat Markus Holgerssons plats […]

  3. […] i torsdags kom uppgifter i från alltidfullsatt.se om att Al-Ain från Förenade Arabemiraten lagt ett bud på Accam värt 22 miljoner för HIF. Ett […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *