Motala AIF FK förlorade med 0–4 borta mot Dalkurd under lördagen och trillade därmed ur division 1 norra.

Varför är det intressant på en blogg som bevakar nordvästskånsk fotboll?

För att tre HIF-talanger spelar i laget:

* David Svensson, 22, central mittfältare.

* Lucas Ohlander, 22, yttermittfältare/forward.

* Anton Kinnander, 19, forward.

Alla tre har fostrats i HIF:s ungdomsverksamhet och ni som har koll vet att David Svensson har sex allsvenska matcher för HIF på kontot – och att han faktiskt var en startman när fjolårets allsvenska drog igång.

Sen gick kontraktet ut och i vintras hamnade Svensson i Motala, som var ett tilltänkt topplag i division 1 norra.

Ohlander har ni också koll på. Ni vet att han spelade i diverse pojklandslag och att han gick under epitetet ”jättetalang” som tonåring.

Men faktum är att han i seniorsammanhang bara har gjort en enda seriematch på elitnivå i Sverige – och det var ett två minuters kort inhopp för Öster mot Umeå i superettans sjätte omgång 2012.

Sedan dess har Ohlander harvat omkring i både Danmark och på Island innan han landade i Motala.

Anton Kinnander? Jo, han tillhör HIF. Knapert med speltid i våras (två allsvenska inhopp) gjorde att han i somras lånades ut från Olympia till Idrottsparken i Motala (efter konkurrens från Eskilsminne).

Men utlåningen verkar ha fått negativ effekt för Kinnander, som kom från ingenstans och gjorde succé för HIF Akademi med 15 mål i division 2 säsongen 2013.

Det har blivit tre mål på tio division 1-matcher och på slutet har Kinnander faktiskt tappat sin plats i startelvan. Mot Dalkurd var han inte ens med i truppen, och enligt rapporter kan det handla om en petning.

Enligt samma rapporter har Kinnander varit dålig både på träning och match, vilket så klart inte är någon ljuv musik för alla HIF:are som hoppas att den speedige forwarden ska bli en guldklimp.

David Svensson var riktigt bra under våren, men dippade efter sommaren och Ohlander har blandat och gett. I Motalas lagbygge har de tillsammans med Kinnander setts som självklara nyckelspelare – som uppenbarligen inte har lyckats med det ansvaret då laget har gått från topptippat till degraderat.

Det är så klart ett underbetyg för alla inblandade.

Nu ska det bli intressant att se var Svensson, Ohlander och Kinnander spelar nästa säsong.

//Persson.

eric_persson

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *