ÄFF lånar Oliver Stojanovic Fredin från MFF säsongen ut. 18-åringen ansluter till truppen och ”morfars klubb” redan på fredagen.
 
Oliver Stojanovic Fredin i landslagsdessen. Nu blir även klubbdressen gul.

Oliver Stojanovic Fredin i landslagsdessen. Nu blir även klubbdressen gul.

Mitt i turbulensen och osäkerheten kring truppen passar Ängelholms FF på att se om sitt hus. Högermittfältaren Oliver Stojanovic Fredin ansluter till truppen på fredag.
– Ja, det stämmer. Som alla vet så är det fullt i MFF:s trupp och jag hade ett bra snack med sportchefen Daniel Andersson och mina tränare om att detta är ett bra steg för min utveckling. Jag vill spela seniorfotboll och då är superettan perfekt, säger 18-åringen till Alltid Fullsatt.

 Klingar namnet bekant? Jodå, morfar heter Sten-Inge Fredin (ordförande i ÄFF) och i laget finns redan brorsan, högerbacken, Dennis Stojanovic Fredin.
– Det ska bli skitkul att få spela med brorsan, för vi har aldrig spelat ihop. Nu hamnar vi på samma kant (höger) och det ska bli ofantligt roligt om vi båda får chansen samtidigt. 
 
Var du tveksam med tanke på det ekonomiska läget?
– Det är klart att det är en omställning att gå från Sveriges rikaste klubb till ÄFF, men man får anpassa sig och ta det som det kommer. Jag har inte satt mig in i det jättemycket, det får gubbarna på kansliet göra.
 
Morfar menar du…
– He he… Ja, precis. Men han har varit klar med att ekonomin varit i ordning innan pappren skrevs med Malmö och de hade inte tagit mig om de inte vetat att de klarade det.
Hur den ekonomiska uppgörelsen ser ut mellan klubbarna är oklart. Det handlar dock om ett lån säsongen ut. Samtidigt – i slutet av året – går också hans ungdomskontrakt ut med Malmö FF.
– Men målet är att komma tillbaka till Malmö och skriva A-lagskontrakt. Det är jag tydlig med och klubben vet om att jag har siktet inställt på att spela i MFF en dag.
 
Han var bara 14 år gammal när han lämnade HIF för spel i Malmö FF. Även om han ännu inte fått chansen i A-laget har han utvecklats mycket senaste året med spel i det allsvenska U19-laget, debut i pojklandslaget och spel i Uefa Youth League. 
Han fyllde nyligen 18 år och körkortet är fixat. Efter 3,5 år i Malmö flyttar han hem igen.
– Ja, det blir hem till morsan och farsan igen i Helsingborg och hemmalagad mat. Det ska bli skönt. 
 
I ÄFF återförenas han med mittfältaren Christian Ljungberg och målvakten Anton Olsson som han spelade tillsammans med i pojklagen i HIF. 
– Jag känner också några genom min bror, som Marcus Bergholtz och Sebastian Carlsen. 
 
torbjorn_denckerTorbjörn Dencker
[email protected]
Tagged with →  
Share →

One Response to ÄFF lånar mittfältare från Malmö FF

  1. […] till att ÄFF nu tar in spelare för att täcka upp för spelare som redan eller kommer lämna. Läs mer här1   […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *