Förre HIF-talangen Albert Berisha lämnar B 1903 i Danmark och är klar för Nybergsund i Norge. Den 20-årige anfallaren ser fram emot det nya äventyret och berättar för Alltid Fullsatt hur det gick till när han blev klar för ”svenskklubben” i Norge.
– Först och främst vill jag tacka Lars Dalsborg för den här möjligheten. Han tog kontakt med mig när jag lämnade HIF och ville att jag skulle spela i hans lag B 1903 i Danmark, så att jag skulle få upp mitt självförtroende igen. Jag har spelat där senaste året och i december förra året så spelade vi träningsmatch mot Hellerup, och då var Nicolas Mwesigye och kollade som redan spelar i Nybergsund. Jag gjorde två mål och han tyckte jag var bra, så han tog kontakt med sin tränare och fixade provspel till mig förra månaden.

Albert Berisha är redo för nästa äventyr. Nu byter han dansk klubb mot norsk. Foto: Privat

Albert Berisha är redo för nästa äventyr. Nu byter han dansk klubb mot norsk. Foto: Privat

Albert spelade två träningsmatcher och han gjorde mål i båda. Prestationen tillsammans med vad han gjort tidigare räckte till kontrakt.
– Tränaren erbjöd mig ett bra kontrakt som innebär att jag kan leva på min fotboll. vilket känns otroligt bra. Jag vet hur bra jag är och vilken nivå jag kan spela så för mig gäller det bara att träna hårt, äta rätt och sova rätt då kommer allt annat.

Albert Berisha har gjort två pojklandskamper (mot Norge) och har spelat i HIF i hela sin unga karriär där det blivit över 500 mål.
– Merparten av målen kom från det att jag var 10 till 17. Men det är ändå över 500 mål.

Nybergsund, som slutade femma i Oddset-ligan (tredje divisionen i Norge), har blivit något av en svenskkoloni. Nicolas Mwesigye, Alexander Zaim, Mathias Unkuri och Faton Trstena spelade i laget ifjol. Zaim och Unkuri spelar dock för Eskilsminne och Trstena för FC Helsingör den här säsongen.

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

One Response to Albert Berisha till Norge: ”Kan leva på min fotboll”

  1. BoB skriver:

    Grattis till kontraktet, och till att Du går i Faton & Companys fotspår! Om några år ser vi Dig säkert i startelvan i någon skånsk eller dansk elitklubb. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *