Om en vecka går flyttlasset till Nantes. Till en början väntar hotell men målet är att hitta en bostad snabbt då 24-åringen från Helsingborg skrivit på ett fyraårskontrakt. Foto: Torbjörn Dencker

Alexander Kacaniklic saknar landslaget – men inte England. Nu väntar nytt äventyr i Frankrike och förhoppningsvis får karriären ett lyft igen. Foto: Torbjörn Dencker

För två år sedan spelade Alexander Kacaniklic i Premier League och var bofast i landslaget. Efter att ha hamnat i frysboxen i Championsship ska nu karriären få ett lyft igen – i Frankrike.

Alltid Fullsatt träffar Alexander Kacaniklic på fiket Étoile i Helsingborg. Det blir en take away. Ingen rast och ingen ro. Hemma i Helsingborg pågår nämligen den individuella träningen för att hålla sig i form i väntan på det nya äventyret i Nantes.

Det har gått en vecka sedan han skrev på fyraårskontraktet med den franska klubben.
– Det har varit lite fram och tillbaka med olika klubbar under sommaren som agenterna skött. Att det blev Nantes är för att det är en stor klubb, även historiskt sett i Frankrike. De har vunnit mycket. Jag hade ett bra snack med nye tränaren René Girard (närmast från Lille) och han berättade att de har stora ambitioner, hur han ser på mig och hur han vill använda mig i laget. Allt stämde väldigt bra och det ska bli väldigt kul, säger Alexander Kacaniklic som fyller 25 år i augusti.

Alexander Kacaniklic Nantes

Om en vecka går flyttlasset till Nantes. Till en början väntar hotell men målet är att hitta en bostad snabbt då 24-åringen från Helsingborg skrivit på ett fyraårskontrakt. Foto: Torbjörn Dencker

I Nantes finns sedan tidigare förre HIF-aren Alejandro Bedoya men Alexander har aldrig träffat amerikanen. Här finns också anfallaren Kolbeinn Sigþórsson som ingår i den isländska EM-truppen.

Alexander är åstorpspågen som gick tidigt till HIF och sedan till Liverpool som 16-åring. 2012 skrev han på för Fulham där han varit ordinarie under perioder men även varit utlånad till klubbar som Watford, Burnley och så FC Köpenhamn förra hösten.

Senaste tävlingsmatchen spelade han i mars. De sista två månaderna i Fulham är inget han vill minnas.
Det blev ingen speltid alls sedan han valt att inte förlänga kontraktet.
– Till slut fick jag inte ens vara med laget och träna. Det skar sig och den sista tiden fick jag hålla igång själv med fystränare. Det var ingen rolig avslutning med tanke på hur länge jag var i klubben och hur jag klickat med klubben egentligen hela tiden. Det var lite synd, men nu har jag lagt det bakom mig och satsar fullt på nästa grej.

Och nästa grej blir alltså Nantes i EM-landet Frankrike. Apropå mästerskapet spelade Alexander sin senaste landskamp för 1,5 år sedan. Frågan är hur det är att sitta framför tv:n och veta att han kunde haft en plats, inte bara i truppen utan i startelvan.
– Jag hade ett snack med (Erik) Hamrén och han sa att han inte kunde ta med mig eftersom jag inte spelat så mycket. Det är så klart frustrerande för man vill alltid vara med. Nu får man bara hoppas att de kan göra något bra nästa match så att de kan ta sig vidare.

Hur tycker du att de spelat?
– Det är ju mina lagkamrater så man vill inte gå in för mycket och analysera, men de har inte kommit upp i rätt nivå. Inte alls faktiskt. Det får bli bättre nästa match. Italien gjorde det de är bra på, tog det lugnt i 80 minuter och sen avgör de.

Den 27:e juni åker Alexander med flickvän till Nantes. Två dagar senare är det träningspremiär.
– Det ska bli kul att åka ner nu och få träffa laget.

Så länge är han hemma i Helsingborg och tränar på för egen maskin.
– Med tanke på hur det slutade i England så har det blivit ett långt uppehåll. Jag har fått hålla igång själv här hemma, både i gymmet och med bollträning. Jag kör med farsan. Han är ju gammal tränare och väldigt hård så det funkar väldigt bra. Kroppen känns bra och jag har bara gått och längtat efter att börja med något nytt.

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

One Response to Alexander Kacaniklic laddar i Helsingborg – sen väntar EM-landet

  1. […] Alexander Kacaniklic igår (läs mer här). Han tränar med farsan hemma i Helsingborg. Den 27 juni åker han till sin nya klubb Nantes. En […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *