Arkivfoto: Torbjörn Dencker

Arkivfoto: Torbjörn Dencker

Träningsmatch: Höganäs – Hittarp 3-0 (1-0)

Både Höganäs och Hittarp passade på att titta på nya spelare när lagen möttes på konstgräset i Lerberget. För Höganäs var det första testmatchen av tre, medan Hittarp redan provat spelare i matcher mot ÄFF och Högaborg.
Den här gången blev det förlust med 0-3 mot ett Höganäs efter att Lester Dewee, Ali Dirawi och Kastriot Sogojeva gjort målen. De två förstnämna är välbekanta namn för den nv-skånska fotbollspubliken. Lester Dewee har spelat i ÄFF och i Asmundtorp medan Ali Dirawi kommer från spel hos seriekollegan Högaborg.

Ali Dirawi - här i en match med Högaborg - väntas skriva på för Höganäs i nästa vecka. Foto: K&A Bilden.

Ali Dirawi – här i en match med Högaborg – väntas skriva på för Höganäs i nästa vecka. Foto: K&A Bilden.

– Lester Dewee spelade första halvlek och gjorde ett fantastiskt mål. Han är som när vi spelade tillsammans i ÄFF, stort, stark, snabb och har en ok teknik. Det som man får jobba med är när han ska göra vad och hur han ska göra det. Han tränar i veckan och sen ska han åka hem, vi får se vad som händer, säger Jakob Augustsson i Höganäs och fortsätter:
– Ali verkar trivas här, så vill han så vill vi. Vi ska ha ett samtal på tisdag. Han är jätteduktig, men det är så klart svårt när det är så ny omgivning som det är i de här matcherna.

Höganäs kom till start med bara fyra av sina egna spelare. Bland de sju testspelarna fanns Jonstorps målspruta Erik Magnusson, målvakten Hugo Olsson från ÄFF, Ahmed Abdulal från Högaborg, Yasser Al Saadi från HIF Akademi och så Roman Ignacio, ytterback från Chile. Den senare har även testat med Högaborg.
– De skötte sig totalt sett bra i en match där det var virrigt från samtliga i början, men där de kom igång bättre allt eftersom. Roman spelade första halvlek och har grejor kvar att jobba på, men positionsspelet var bättre än jag trodde. Erik Magnusson stack inte ut så mycket, men jag tror han var nervös och det klicka inte riktigt med Lester på topp. Han ska fortsätta träna och spelar nog mot Wormo i helgen.

När det gäller Ahmed Abdulal, som dragits med en del skador, så tränade han med Höganäs i tisdags och fick chansen att visa upp sig mot Hittarp.
– Han såg trygg och smart ut med bollen. Han vill spela lite för elegant, så vi får nog plocka bort lite av det. Men det ser spännande ut. Yasser från akademin fick vi bara se i tio minuter innan han fick ont i foten.

ÄFF-målvakten Hugo Olsson stod hela matchen och sattes inte på några större prov.
– Han läste ändå av det bra och tog det som kom in bakom backlinjen. Han ska träna vidare i veckan. Men det lutar åt att Filiph Bodenäs (från Eskilsminne) får stå mot Wormo.

Max Mölder i Hittarp har redan säkrat Robin Staaf, Hussein Hamzi och senast Omar Hamid. Mot Höganäs testade han mittbacken Vlad Madaras från HIF Akademi i 90 minuter. Men även två spelare från Brunnby – Rasmus Paulsson och Ludvig Hjalmarsson – visade upp sig.

Fredrik Svanbäck och Jakob Augustsson känner varandra sedan tiden i HIF och i ÄFF. Nu ska de jobba ihop - i Höganäs.

För exakt ett år sedan tog Fredrik Svanbäck och Jakob Augustsson i hand för ett ettårskontrakt. Just nu funderar den finländske mittfältaren om det blir ett år till.

– Alla klarade sig bra. Jag är väldigt nöjd med de taktiska svaren jag fick, men självklart inte med resultatet, säger Mölder.

Både i Hittarp och i Höganäs fortsätter pusslandet med trupperna. I Höganäs fall är det fortfarande oklart med följande spelare; Fredrik Svanbäck, Visar Nikqi, Fredrik Lindgren och Bobby Alm Nilsson. Däremot är Radwan Shaker klar sedan vår senaste rapportering, medan Fady Jacob ska träna med HIF Akademi.
– Jag vet att sportchef Mikael Roslund har haft ett möte med Visar Nikqi och jag ska träffa honom snart och jag vet att Fredrik Lindgren lämnat positiva signaler. När det gäller Fredrik Svanbäck så snackade jag med honom igår och han vill ha en vecka till att fundera. I övrigt får jag passa så länge, men diskussioner pågår, säger Augustsson.

Alltid Fullsatt kan också avslöja att det finns en triumf på höganäshanden. Redan i somras visade Höganäs intresse för Cheikh Sarr, men då sa både spelaren och BoIS nej. Nu är det dock klart att han inte kommer fortsätta i Landskrona BoIS.
– Han har precis kommit hem från en resa, så vi ska prata med honom.

Torbjörn Dencker
[email protected] 

Se fler Silly season-nyheter här!

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *