Anton Kinnander gjorde sitt första mål i Eskilsminne. Foto: Torbjörn Dencker

Anton Kinnander gjorde sitt första mål i Eskilsminne. Foto: Torbjörn Dencker

Anton Kinnander gjorde sitt första mål i Eskilströjan men laget föll borta mot Höganäs vilket spetsade till toppstriden i division 2 ytterligare. 

Anton Kinnander lämnade HIF i somras efter utebliven speltid och utspelat kontrakt. För ett par veckor sedan var han tillbaka i Eskilsminne, som han lämnade för HIF som 15-åring, och i dag kom första målet i den blågulrandiga tröjan.
Målet innebar 1-1 och kom 30 sekunder före pausvisslan.
– Emil (Åberg), ”Fille” (Filip Ottosson) och jag väggar oss igenom och ”Fille” avslutar och jag lägger in returen. Det ska vara mål men man måste vara där också. Det var skönt att göra ett mål faktiskt.

Eskilsminne släppte in två mål i den andra halvleken, vilket tillhör ovanligheterna den här säsongen, och det är klart att det var mungiporna neråt i Eskilslägret i omklädningsrummet efteråt.
– Jag tycker vi ska vinna den här matchen och det tycker alla i gruppen. Att vi inte gör det är på grund av våra egna misstag. Nu måste vi släppa det. Det är ny match nästa vecka, säger Anton och fortsätter:
– Jag tycker vi börjar mycket bättre än dem, för de spelar bara långbollar men de gör det effektivt och straffar oss med sina omställningar. I halvtid kändes det som vi var det bättre laget, men vi gör misstagen som gör att de får spela sitt spel.

Eskilstränaren Martin Pringle gjorde inga försök att prata bort förlusten utan konstaterar:
– De gör tre mål, det gör inte vi så det är väl inget att säga om. De har tre poäng på kontot och det har inte vi.

Eskilsminne spelade stundtals bra fotboll mot ett Höganäs som låg lågt och satsade på omställningar.
– Det visste vi om så det var inga nyheter, men man ska göra jobbet också. Du måste ligga rätt i position och göra de rätta grejorna hela tiden över 90 minuter. Gör man inte det blir man straffad, säger Pringle.

Vad betyder Anton Kinnanders inträde i Eskilsminne?
– Det innebär att vi har det ännu bättre ställt framåt med både Emil (Åberg), Anton (Kinnander), Eldin (Besic), Alex (Hylander)… Det ser bra ut men vi måste kunna sätta defensiven också.

Tillbaka till Anton som vill hitta glädjen med fotbollen igen och frågan är om det, trots förlusten, är roligt att spela fotboll igen.
– Ja det börjar bli det, säger han och spricker upp i ett leende.

Till slut är det dags för en färsk bild i sin nya matchtröja.
– Det finns en från 2009 annars, säger Anton innan bilden sitter.

På lördag väntar ett stekhett möte på Harlyckan. Eskilsminne tar emot Assyriska i kampen om de översta platserna.

torbjorn_dencker

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *