Som Alltid Fullsatt skrivit om tidigare är Ingemar Queckfeldts tid i Vejby förbi. Han tog upp laget två divisioner på lika många år, men för en tid sedan blev det klart att man går skilda vägar efter säsongen.

Svensson-Stoltz

Patrik Svensson-Stoltz tar över Vejby – om det blir division 3 nästa år.

Det har pratats om Martin Pringle och Christoffer Andersson – namn som inte är tagna i luften – men nu kan vi berätta att Vejbys nye tränare blir Patrik Svensson-Stoltz, som fram till i somras var assisterande tränare i Eskilsminne i division 1.
– Det är en välskött förening, med bra organisation och med fasciliteter som egen konstgräsplan. Klubbens framtidstro och viljan att alltid göra det lite bättre är intressant och ligger helt i linje med mitt tänk. Framför allt är det uppdraget som huvudansvarig som triggar mig mycket och där är division 3 en bra start för mig, säger Patrik Svensson-Stoltz till Alltid Fullsatt.

Vejby tog kontakten tidigt och redan i samband med att sportchef Martin Nilsson och tränaren Ingemar Queckfeldt träffades i somras och bestämde att man bara skulle samarbeta hösten ut.
Att valet föll på Svensson-Stoltz förklarar sportchefen så här:
– Vi har träffat ett antal tränare som passar in på hur jag ser på uppdraget. Ingemar har varit auktoritär och nu vill jag ha en tränare som lägger ännu mer ansvar på spelarna, att de får ta ansvar. Och det känner jag att jag får i Patrik. Framför allt behöver vi få in mer när det gäller att utbilda spelarna och den taktiska grejen. Där är Patrik oerhört stark, det vet jag efter att ha kollat runt och lyssnat av. Det är en kille som går all in och gör 100 procent på träningar och match. Han har båda fötetrna på jorden, är sympatrik och duktig. Det känns j-vligt bra, säger Martin Nilsson

Samtidigt som man kan säga att Patrik Svensson-Stoltz är klar, så kan man också sätta ett litet frågetecken efter. Det finns nämligen en klausul som gör att han kan backa ur om laget skulle åka ner i division 4.
– Spelar vi i fyran nästa år så tycker han att hans syn på hur han vill driva ett lag inte passar på den nivån. Men vi har en plan b, även om det ännu är rätt liten. Men allra helst ser jag så klart Patrik som den nye tränaren.

Patrik Svensson-Stoltz:
– Det stämmer att det är en förutsättning att det blir division 3 även nästa säsong. Jag har även en klausul om det är någon elitklubb som hör av sig och då handlar det ju om division 1 och uppåt om det mot förmodan skulle bli aktuellt.

Känner du någon spelare sedan tidigare?
– Jag har sett tre matcher under hösten eftersom vi haft en längre kontakt och därför har jag hyfsad koll på spelarna. Andreas Ljung känner jag sedan tiden tillsammans i Höganäs BK, och Tobias Zentio som tyvärr har en tuff skada. Arsim Tetaj var och provtränade med Höganäs när jag var där.

Alltid Fullsatt har pratat med mittbacken Andreas Ljung som varit en försvarsklippa den här säsongen. Det finns goda chanser att han fortsätter.
– Andreas är en av de spelarna som varit fantastiskt bra och styrt upp laget. Han är en av de spelare som jag vill göra klart med tidigt. Han gör sina medspelare bra och tar ansvar, säger Martin Nilsson och fortsätter:
– Jag har börjat prata med många spelare. Som det ser ut nu kommer det bli en del omsättning på spelare. Men vi har klart med några.

Vilka?
– Andras Möller, Jacob Arvidsson och Anton Larsson fortsätter. Jag tycker att jag kommit ganska långt i lagbygget till nästa år, men vi ska ha in upp till fem nya spelare som ska tillföra med tyngt och rutin.

En av ”stjärnorna” – Albin Subasic – kan snart sportchefen räkna in i truppen även nästa säsong.
– Efter de samtal vi haft så sitter jag ganska så lugn. Han ska så klart spela högre upp på sikt men det kan vara bra för honom att spela här ett tag till.

Samtidigt är det klart att klubben lufter upp tre spelare från de egna leden till nästa säsong.
– Det handlar om Alfred Kander, Jonas Karlsson och målvakten Erik Fältström. Erik har utvecklats mycket i utvecklingslaget och vi kände att det var dags för en permanent uppflyttning till nästa år.

Vejby möter serieledaren BK Olympic på bortaplan i sista omgången på lördag. Om laget förlorar står hoppet till att antingen Hyllie eller Tomelilla tappar poäng. Då slipper man ett ovisst kval och då kan man hälsa den nye tränaren välkommen.

Nuvarande tränaren Ingemar Queckfeldt kommer träna Helsingborg Östra nästa säsong.

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *