Höganäs BK var länge ett topplag i division 2 i år, men tappade när det gällde. Direkt efter sista matchen gick spelarna på en månads semester. På tisdag är det dags igen och det blir med en rad provspelare.

Tommy Filipovic ska träna med Höganäs. Foto: Privat

Tommy Filipovic – som vann två priser på Alltid Fotbollsfest i lördags – ska träna med Höganäs. Foto: Privat

Alltid Fullsatt kan avslöja att Tommy Filipovic är en av dem. Klippananfallaren gjorde 39 mål i division 4 – flest i Nordväst och fler klubbar än Höganäs är intresserade.
– Ja, Filip är en av sju-åtta stycken nya som kommer till träningen på tisdag. Jag har träffat honom två gånger och tycker han verkade klok när han sa att division 2 är ett lagom steg för honom. När han sa så tyckte jag det var läge att prova, säger tränare Jakob Augustsson till Alltid Fullsatt. 
 
Alltid Fullsatt ger här en samlad bild av läget i truppen just nu. När det gäller spelarna från Landskrona BoIS som var på lån i år – målvakten Amr Kaddoura och anfallaren Robin Hofsö – så hoppas höganästränaren på en fortsättning.
– De har inte fått definitivt besked av BoIS ännu. 
 
Det kommer hända mycket de närmaste två veckorna. Vissa spelare har Augustsson koll på, medan han vill titta med på andra i träning. 
När det gäller befintligt material för klubben samtal med Fredrik Svanbäck, Mike Babier och Niklas Hansen. Däremot har man redan kommit överens med spelare som Kastriot Sogojeva, Måns Carlsen, Hugo Nilsson, Younnes Bekkoui och Radwan Shaker. Sedan tidigare har Marcus Karlsson och Rasmus Andersson kontrakt.
– Det är ett par som inte lämnat besked. Jag tror och hoppas att Fredrik Lindgren (mittbacken) skriver på när som helst. Han har haft lite svårt med tiden, men vi hoppas det löser sig. Vi får också se vad som händer med Fady Jacob.
 
På torsdag träffar klubben Visar Nikqi, och förhoppningen är att Augustsson får behålla honom. 
– Samtidigt vill vi behålla Bobby Alm Nilsson, inte minst om någon av Lindgren och Nikqi lämnar. Då har vi en mittback i Bobby, säger Jakob och fortsätter:
– Generellt gäller att vi inte kommer ha kontrakt och vill spelare komma hit eller förlänga och tror att de ska kunna tjäna pengar på fotbollen så tror de fel. Jag vill bara ha spelare som vill vara här. 
 
Höganäs vill också förstärka på målvaktssidan och här kan Alltid Fullsatt avslöja att Filiph Bodenäs – som var med och vann DM-finalen med Eskilsminne – kommer träna med laget om någon vecka. Johan Jonssons framtid i Höganäs är osäker.
 
Jakob Augustsson räknar inte med Florent Shala nästa säsong och ytterbacken Hugo Henfeld har valt att inte satsa vidare på fotbollen och det är den ende som i dagsläget definitivt lämnar laget.
 
Från och med tisdag kväll tränar Höganäs en månad och under den här perioden ska man spela tre testmatcher:
19 november: Höganäs – Hittarp (i Lerberget)
28 november: Wormo – Höganäs (troligen i Landskrona)
5 december: Höganäs – Lödde (troligen i Lerberget).
Silly Season har bara börjat. Trots att många rykten florerar så här års, så är tränare Augustsson ganska så lugn.
– Känslan är att många kommer stanna. Samtidigt har vi nog varit i kontakt med 15-20 spelare. Har vi tur får vi fem till sju av de bästa namnen på listan. 
Torbjörn Dencker
[email protected]
Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *