Cheikh Sarr har gjort sitt i Höganäs. Laget har just nu bara två mittbackar till förfogande och hoppas på en (oväntad) comeback. Foto: Torbjörn Dencker

Cheikh Sarr har gjort sitt i Höganäs. Laget har just nu bara två mittbackar till förfogande och hoppas på en (oväntad) comeback. Foto: Torbjörn Dencker

Det är kanske inte rätt att sätta stämpeln backkris på Höganäs men klart är att man börjat flirta med förre mittbacken Fredrik ”Linkan” Lindgren om en comeback.
Anledningen är avhopp och skada bland de centrala defensiva spelarna.
– Vi har varit på ”Linkan” men det är tveksamt om han hinner med att spela hos oss. Vi behöver en mittback så det hade inte varit fel och därför har vi varit på honom. Han har inte gjort något träningspass men varit nära flera gånger. Vi ska på honom igen, säger tränare Jakob Augustsson.

Bakgrunden är att fem mittbackar blivit två. Till exempel har ”stjärnförvärvet” Cheikh Sarr lämnat laget (vi ska återkomma till det längre ner i texten).

Trotjänaren Visar Niqki då?
– Visar har något med ljumsken. Han väntar på ett ultraljud för definitivt besked. Som det är nu är han långt ifrån spelklar och det är tveksamt om han kan spela höst, så en mittback hade inte varit fel.

Även alternativet Bobby Alm Nilsson är ju borta sedan försäsongen och hans medverkan är osäker i år även om han han ligger långt framme i rehabiliteringen.

Dessutom är Hugo Nilsson på väg att lämna.
– Han vill lämna och jag förstår honom. Jag har inte spelat honom och han behöver speltid. Vi har ju haft valet att ha honom kvar men man måste vara lite medmänsklig också och tänka på hans situation. Han tränade i går och ska träna på torsdag men både han och klubben är inställd på att han bör hitta något nytt, säger tränare Augustsson och fortsätter:
– Mattias (Andersson) och Erik (Widén) har gjort det bra de sista matcherna. Jag är jättenöjd med insatserna men vi behöver fler spelare där för det kommer avstängningar och lättare skador hela tiden.

Trots att division 2-seriens andra halvlek drog igång den 23 juli har Höganäs fortfarande inte spelat någon match efter uppehållet. Anledningen är att man spelat två matcher mer än övriga före semestern då det blev fyra raka segrar.
– Vi valde spela att spela två matcher extra före uppehållet och det är klart att hade vi förlorat dem hade det varit jobbigare. Men i och med att vi fick en så bra avslutning så tittar vi uppåt. Vi är plötsligt med i toppen igen och kan vi få några vinster nu så är vi där. Vi har också tagit in på de andra lagen som tappat poäng.

Höganäs har sex poäng till nedre strecket, samtidigt bara fyra poäng till det övre (kvalstrecket).
På lördag är det dags för första matchen på drygt en månad och då är det Halmia som väntar på bortaplan.
– De har kommit igång lite nu. Vi förlorade mot dem i våras så vi hoppas på revansch.

Positivt i Höganäs är att Rasmus Andersson är tillbaka. Mittfältaren lämnade efter förra säsongen och skrev på för Vejby – ett kontrakt han bröt tidigt i somras och efter gästspel i Ljungbyhed är han alltså tillbaka i Höganäs.
– Vi har inte haft någon fysisk spelare som ”Ralle”. I dag spelade vi stort spel på träningen och där ser man vilken tyngd han har, säger Höganästränaren och fortsätter:
– Sen är Hugo Henfeldt tillbaka efter att ha varit ute och rest under våren. Han har lite problem att lösa med jobbet för att spela fotboll, men vi är överens om att han är här när han kan. Sen återstår det att se om det blir speltid.

Tillbaka till det där om Cheikh Sarr och avhoppet som Alltid Fullsatt avslöjade för några ett par månader sedan. Ett gruff på träningen slutade med att han lämnade laget.
Nu berättar tränare Jakob Augustsson om det som hände.
– Jag förstår ”Cheiken” att han är besviken på de som är inblandade. Han sa till mig att han har svårt att acceptera det och han sa också att han bara väntade på ett läge att ge igen och det är förstås ingen bra signal. Han har samtidigt varit borta med jobbet mycket och när allt kommer omkring så är det en logisk lösning och inga hard feelings. Det var tråkigt det som hände men från klubbens sida var lösningen den bästa.

Var det något som du som tränare kunde göra för att få honom att stanna?
– Jag sa att jag och Roslund (Mikael, sportchefen) kunde sätta oss ner och diskutera men det ville han inte.

Något annat namn på väg in?
– Nej, vi har faktiskt ingenting på radarn förutom Fredrik Lindgren. Offensivt är jag nöjd. På ytterbackarna har vi varit tunna efter att vi gjort om Niklas Hansen till mittfältare, men vi har Mike Babier, Hugo Bogren och Arton Jashari så det ser bra ut.

torbjorn_dencker

Torbjörn Dencker
[email protected]

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *