Det blir som vi skrev tidigare: Ardian Gashi lämnar HIF efter fyra och ett halvt år i klubben. Ny klubbadress blir norska ligatvåan Odds BK.

Ardian Gashi blev historisk med bl a SM-guld i HIF. Foto: Anna Berg

Ardian Gashi blev historisk med bl a SM-guld i HIF. Foto: Anna Berg

– Ardian har varit en oerhört viktig spelare för HIF under många år. Han har suttit med ett utgående kontrakt och när chansen dök upp att flytta ”hem” till Norge på ett längre avtal ville vi inte stoppa honom. Vi räknar med att vi givetvis behöver ersätta Gashi, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson till hif.se.

I dag presenterades mittfältaren på en presskonferens i Norge:
– Jag har haft en fin tid i Sverige, men jag sätter stort pris på att jag har fått den här möjligheten att få representera Odd. Jag hoppas att jag med min kunskap, arbetsvilja och inte minst egenskaper på banan kan göra att vi kan fortsätta vara där uppe och kanske sträcka oss ännu högre. Det ligger ju ett lag före oss i tabellen…

Ardian Gashi värvades till HIF inför säsongen 2010. Resten är historia; SM-guld, två cuptitlar, två supercuptitlar, ett allsvensk silver och gruppspel i Europa League. 2012 blev han utsedd till Årets HIF:are som första norman i klubbens historia. Totalt blev det 124 allsvenska matcher och åtta mål i HIF-tröjan.

Se presskonferensen här!

Läs mer på varden.no

info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *