Krisen är total i ÄFF. Har klubben inte lyckas hitta en lösning före nästa onsdag försätts klubben i konkurs. 

Läget i Ängelholms FF, som trillade ur Superettan i höstas är värre än kanske många anat. I ett medlemsutskick skriver klubben: ”Enligt de förutsättningar som föreningen har idag är det omöjligt för klubben att fortsätta att driva sin verksamhet. För att kunna inleda arbetet för 2017 behöver föreningen ett extra insatt kapital på 3 – 3.5 miljoner kr de kommande månaderna”.ÄFF flagga

ÄFF står idag inför en konkurs. Läget är låst. Innan man eventuellt lyckas få in kapital från kommunen eller från näringslivet kan föreningen inte inleda sponsorförsäljning eller eventuella anställningar till nästa säsong.
När det gäller styrelsearbetet har också valberedningen lagt sitt jobb på is när det gäller att hitta nya styrelsemedlemmar. Dagens styrelse består idag av fyra medlemmar men bara tre arbetar aktivt med klubbens frågor. Den fjärde är förre ordföranden Sten-Inge Fredin som hoppat av och valt att inte deltaga på fler möten fram till nästa årsstämma där han tänker avgå.

”Med respekt för föreningens anställda och deras statliga lönegaranti” har styrelsen satt en deadline till den 21 december. Om den ekonomiska situationen inte är löst till dess, kommer klubben att sättas i konkurs av styrelsen. De anställda på både den administrativa och den sportsliga sidan har ännu inte fått sin lön för november.
De senaste åren har handlat mycket om ekonomisk brandsläckning och räddningsaktioner har varit många. Det har dock stannat vid en omplåstring för idag har föreningen en likviditetsbrist och skuld på drygt tre miljoner kronor.

I medlemsbrevet skriver klubben: ”Föreningen har de senaste veckorna varit i kontakt med flertalet samarbetspartners för att finna förslag på lösningar, där samtliga har visat intresse för fortsatt stöd 2017, under förutsättning att skulderna rensats. Föreningen har även varit i kontakt med Ängelholms kommunstyrelse, där man informerat om situationen och diskuterat alternativa lösningar”.

Ängelholms Kommun har för avsikt att rädda ungdomsverksamheten, men vad det i praktiken (eller ekonomiskt) innebär är oklart.

Det som händer nu är att framtiden för herrlaget – som nästa år skulle spelat i division 1 – är högst osäker. ”Det finns ingen möjlighet för klubben att gå in i säsongen 2017 med en ärlig chans att klara den ekonomiska situationen”, skriver klubbledningen.
Risken är också överhängande att ÄFF tvingas lägga ner Tipselitsatsningen där Markus Tilly är ansvarig.

2016 var året som ÄFF fyllde 40 år. Istället för firande har det varit ett turbulensens och orons år och klubbledningen kan i nuläget inte se någon framtid.
ÄFF är en förening med 644 medlemmar och som till största delen består av ungdomar i åldrarna fyra till 19 år. Föreningen en av Skånes största och bredaste klubbar inom barn och ungdom både på flick- och pojksidan.

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *