Foto: Viktor Malmberg

Foto: Viktor Malmberg

HIF slog Syrianska med 5-1 i sista gruppspelsmatchen i Svenska Cupen och får därmed fördel av hemmaplan i kvartsfinalen nästa helg. Vilket motståndet blir avgörs under lottningen i SVT 08.45 på måndagsmorgonen.

Anton Kinnander. Foto: Viktor Malmberg

Anton Kinnander. Foto: Viktor Malmberg

Det här var dagen då Anton Kinnander fick sitt genombrott. 18-åringens 15 mål i akademilaget i fjol har belönats med en plats i A-truppen och mot Syrianska fick han både göra tävlingsdebut från start, sin första match i den riktiga HIF-tröjan och dessutom ett mål som innebar femettan med kvarten kvar att spela på Olympia.

David Svensson gjorde grovjobbet när han tidigt byttes in när Landgren skadades. Foto: Viktor Malmberg

David Svensson gjorde grovjobbet när han tidigt byttes in när Landgren skadades. Foto: Viktor Malmberg

Smolken i bägaren är Andreas Landgren som redan efter en minut skadade knäet. Han fortsatte spela, men tio minuter senare var det stopp. Under måndagen undersöks han och vi vet mer hur allvarligt det är med innermittfältaren. Abdul Khalili ersatte sjuke Ardian Gashi och fick efter Landgrens sorti sällskap av David Svensson.

David Accam. Foto: Viktor Malmberg

David Accam. Foto: Viktor Malmberg

Abdul Khalili var en av planens bästa i den här matchen och han stod också för kvitteringen i den 44:e minuten på retur efter att bollen först räddats på mållinjen efter hörna av Arnor Smárason. Bara minuten senare hittade Smárason David Accam i djupled och Accam kunde skjuta bollen under målvakten.

Accam avslutar. Foto: Viktor Malmberg

Accam avslutar. Foto: Viktor Malmberg

2-1-ledningen i paus utökades alltså med tre mål i den andra halvleken. Det första målet kom tidigt där Mattias Lindström tog tillvara på Khalilis djupledsboll och där Lindström kallt kunde trycka bollen i mål.
– Det känns skönt med tanke på alla chanser som fanns. Skönt också att det inte var offside för en gångs skull…

David Accam stod för två av målen. Foto: Viktor Malmberg

David Accam stod för två av målen. Foto: Viktor Malmberg

 

David Accam envisades och stångades på sin kant där han ofta fastnade på Syrianskaspelare. Men med 20 minuter kvar kunde han sätta sitt andra mål i matchen när han placerade bollen vid bortre stolpen.

Anton Kinnander var en av de gladaste HIF-spelarna efteråt. Foto: Viktor Malmberg

Anton Kinnander var en av de gladaste HIF-spelarna efteråt. Foto: Viktor Malmberg

Anton Kinnander bytte av Àlvaro Santos som spelat bra så långt. Debuten för unge Kinnander kunde inte slutat bättre. Han höll sig framme i den 75:e minuten efter att Lindströms skott räddats av målvakten. Det var bara för Kinnander att trycka in bollen från nära håll.

Emil Krafth och Arnor Smárason. Foto: Viktor Malmberg

Emil Krafth och Arnor Smárason kan se fram emot kvartsfinal på hemmaplan nästa helg. Foto: Viktor Malmberg

HIF vann grupp 3 på maximala nio poäng och med en målskillnad på 11-1.

Text: Torbjörn Dencker
Foto: Viktor Malmberg

BLI MEDLEM PÅ ALLTID FULLSATT OCH GÅ IN FÖR HALVA ENTRÉPENGEN: 

medlemsskap

 

Så gick det i söndagens matcher – se här!

Tagged with →  
Share →

One Response to Bildspecial: HIF till kvartsfinal

  1. Fredrik Forever Red & Blue skriver:

    Jo, men så väljer ju Accam konsekvent den svåra lösningen på hur han ska gå förbi sin gubbe: söker sig in i plan där backen/mittfältaren han har emot sig genast får uppbackning och så försöker Accam ”leka Houdini” och ta sig igenom två fast objekt i form av människovarelser, när han istället kunde bara slå bollen på ena sidan backen och med sin största tillgång i form av speed dra förbi på andra kanten med resultat antingen öppen gata eller tvingas backen bromsa honom och så blir det frispark/kort!

    Skôj med Abbes fina insats och att Antons debut kryddades med mål, trist med Landgrens skada som man verkligen inte hoppas är korsbandet men känns som risken finns för det, och att det inte var fler folk på hemmapremiären – i kvarten lär GAIS säkert se till att det är betydligt mer folk i bortaklacken än vad Syrianska hade igår -:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *