Här är en bomb i silly season: Vejbyforwarden Albin Subasic kan flytta till England. 21-åringen är inbjuden till provspel hos femteligaklubben Eastleigh FC – och redan nu öppnar han för en flytt. 
– Jag är intresserad och tar chansen om den kommer, säger han. 

Albin Subasic. Foto: Vejby IF.

Albin Subasic. Foto: Vejby IF.

När Vejby säkrade årets division 3-kontrakt var Albin Subasic lagets kanske viktigaste spelare. Den 21-årige forwarden, som är fostrad i ÄFF och kom till Vejby efter två skadefyllda år i LB07, gjorde tio mål och en drös assist.

Nu kan han hamna i England.

Efter rekommendation från en agent har Eastleigh FC bjudit in Subasic till provspel 13-15 december. Klubben spelar i engelska femteligan (National League) och är trea i tabellen.

Subasic har tackat ja till provspelet och är öppen för en flytt.
– Jag är intresserad och tar chansen om den kommer. Jag vet själv hur bra jag är och vilken nivå jag håller. Jag behöver bara, som jag hade i år, en tränare som litar på mig. Och är jag frisk så gör jag inte bort mig någonstans, säger han.

För några år sedan var Subasic på läger med P94-landslaget, satt på bänken i superettan för ÄFF, nosade på A-lagskontrakt med samma klubb och provtränade med ungerska Ferencváros.

Vintern 2013 hamnade han i LB07 och var en tilltänkt startspelare i division 1 innan ett skadehelvete bromsade framfarten.

Nu är han sugen på att växla upp.
– Jag har spelat på högre nivå innan, då var jag dessutom yngre. Nu har jag blivit smartare och bättre. Jag har varit väldigt skadebenägen, men det har jag börjat få ordning på nu, säger Subasic.

Finns det intresse från fler klubbar än Eastleigh FC?
– Ja, det finns intresse, säger han.

Är en fortsättning i Vejby fortfarande aktuellt?
– Ja, Vejby är fortfarande ett alternativ, säger han.

Även Helsingborg Östra finns med i bilden, som Alltid Fullsatt tidigare har skrivit om.
– Jag vet inte riktigt hur det blir med det, men jag stänger inga dörrar, säger han.

När Subasic kommer till Eastleigh är planen att han kommer testas i en B-lagsmatch för att sedan träna med A-laget.
– Jag är inte nervös, jag är motiverad och vill bara prestera. Jag har inga problem med press och sånt. Jag sätter redan skithög press på mig själv, säger han.

Eric Persson
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *