Catch up och update med Eskilsminne DAM innan avresa till Turkiet. Eskilsspelarna Lana Ademi och Linnea Rundqvist bloggar från insidan av Eskilsminne dam.

Nu har det gått över två veckor och vi har lyst med vår frånvaro. Kommer såklart förbättras så fort serien drar igång. Så vad har hänt då?

För två veckor sedan spelade vi en tidig söndagsmatch mot Göteborgs DFF som var nere i Helsingborg på träningsläger. Det var en jämn match sett under 90 minuter och vi fick ta i lite för att behålla vår obesegrade svit. Göteborgs DFF är en ganska ny förening för enbart tjejer som har klättrat snabbt i seriesystemet och satsar fortsatt högt, så en lite värdemätare var det trots allt. Ett ganska ungt och talangfullt lag som hade både teknik och fart och var bollskickliga. Dem hade en nummer 10 som spelade i en fri roll och som var deras playmaker där vi fick problem med att plocka upp henne stundtals och även en anfallare som försökte skapa mycket på egen hand och ställde till det lite för oss emellan åt.

Vi började dock matchen bra och var med från början. Vi jobbade mycket med att ligga rätt i positionerna och speciellt i mitten krävdes det mycket kommunikation för att inte hamna fel. Vi skötte det bra för det mesta och skapade en del målchanser i första varav en där Julle spelade till Nore som petade den förbi målvakten och nästan kom ner till kortlinjen men ändå lyckades lägga in den i mål och göra 1-0.

I andra halvlek blev det en rad byten som vanligt i en träningsmatch vilket gjorde matchen lite mer svänging och lagen turades om att rada upp målchanser. Tre skador noterades tyvärr under denna matchen på Kajsa A, Maja Ahlm och Becks, alla är dock tillbaka i träning nu förutom Becks.

Startelvan: Lina Jepsen – Elle Nordin, Sandra Wuopio, Matilda Eriksson, Johanna Malmlöf (ut 45, in 74) – Kajsa Arthursson (45), Linnea Rundqvist, Julia Nyberg Spets, Linn Strömberg (45) – Josefine Norberg, Maja Ahlm (60).

Avbytare: Lana Ademi (45), Rebecca Johansson (in 45, ut 74), Maja Olofsson (45), Ellen Pigg (60)

 

Denna helgen spelade vi vår femte träningsmatch som dessutom var den sista innan vi beger oss till Turkiet. Denna gången var det division 2 laget Dösjöbro som fick äran att gästa Västergårds IP. Det var en fruktansvärd match sett till vädret. En bitande kyla där vi  även bjöds på ett och annat snöfall. Givetvis hade vi några begåvade tjejer i laget som valde att spela i shorts, nämner inga namn..

Man skulle kunna säga att vi fick en drömstart då Evve redan efter 8 minuter vände spelet på Linnea som tog fram bollen och slog en, som till en början såg ut som en för lång men blev till en perfekt, djupledsboll till Kajsa, som var snabbare än sin mittback och kom helt fri med en målvakt som stod kvar inne i målet och enkelt satte 1-0.

 

På träningarna under veckan hade vi jobbat med anfallsspelet och försökt vara kreatvia men framför allt se till att bollen gick i mål. Motståndet för dagen passade oss därför väl eftersom vi fick utrymme att träna på anfallsspelet och äga mycket boll. Backlinjen hade god tid på sig att spela runt och ibland kanske lite för god tid då vi sökte den avgörande passen för tidigt i form av bollar på djupet som ofta rann iväg. Detta gjorde att vi ibland glömde bort att spela via mitten och därifrån vända spelet. Redan efter 28 minuter tvingade vi göra vårt första byte då Evve lämnade planen och Lollo Pigg ersätte. Vår tidiga ledning samt det faktum att backlinjen hade god tid på sig att spela runt gjorde att laget blev aningen avslappnade vilket även ledde till vi gjorde enkla misstag flera gånger under första halvlek. Lyckligtvis blev vi inte straffade.

 

Matchen fortsatte att styras av oss även i andra och vi kom till ett par lägen med bland annat ett ribbskott. Kajsa kunde sätta sitt andra mål för dagen från sin kantposition i 68 minuten efter en pass från Linnea R. Resultatet stod sig och vi var aldrig riktigt hotade utan försökte mer eller mindre spela av matchen.

 

Startelvan: Lina Jepsen – Elle Nordin, Maja Olofsson (45), Matilda Eriksson, Johanna Malmlöf (ut 65, in 85) – Julia Nyberg Spets, Linnea Rundqvist (85), Linn Strömberg (65), Evelina Norell (ut 28, in 65) – Kajsa Arthursson (ut 45, in 65), Josefine Norberg.
Avbytare: Emma Andersen (45), Maja Ahlm, Lovisa Pigg (28), Hanna Bengtsson (45).

 

Träningarna under både förra och denna veckan har hittills sett bra ut och känts bra. Det återstår enbart en ynka träning innan Eskilsminne DAM A samt tre akademispelare beger sig mot Antalya, Turkiet. Det har planerats på sina håll och smidits planer och gjorts upp lag och inhandlats grejer, många har på sina håll bidragit med mycket framförhållning detta året för att allt ska bli så bra som möjligt där nere. Vi har även fått höra ett antal gånger att vi har 11 träningspass framför oss. Men som sagt, vi längtar.

 

För övrigt så skulle vi båda vilja rikta ett stort grattis till vår kära vän Kujtime Kurbogaj som blivit uttagen i det Albanska A-landslaget och idag ska vara med i sin första landskamp mot Luxemburg. Stort grattis Kuj, du förtjänar verkligen detta efter allt slit och din långa rehabilitering efter korsbandsskadan och komplikationer efter det. Hela Eskilsminne hejar på dig! Kör hårt!!

 

Vi måste även flika in med ett grattis till födelsedagsgrisen som idag fyller 17  år vid namn Hanna B, som även kan komma att kallas häcklöparen efter hennes bländande prestation igår under vår snabbhetsövning med häckar. Övningen gav oss många goa skratt tillsammans där Hanna dock drog längsta strået och välte i princip varje häck.

 

Veckans saknad: Våra kära yngling Hanna H som varit sjuk i snart två veckor nu. När hon är tillbaka kommer hon förmodligen få en egen kategori här med veckans citat efter alla kloka och genomtänkta saker hon brukar komma med.

 

Nu är det bara tre dagar kvar tills vi sitter på planer så nästa gång ni hör från oss kommer vara på turkisk mark!

 

"Lana" och Linnea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lana Ademi och Linnea Rundqvist

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *