Redan i somras var Cheikh Sarr aktuell för Höganäs och den senaste tiden har det åter surrats om en övergång. Alltid Fullsatt kan nu avslöja att den 28-årige försvararen från Landskrona BoIS är klar för Höganäs BK nästa säsong.
Samtidigt är även offensiva playmakern Ali Dirawi från Högaborg klar för spel nästa år.

Cheikh Sarr.

Cheikh Sarr.

– Vi hoppas att ”Cheiken” kan få en liten nytändning och bidra med rutin och kvalité. Han är en ärlig och positiv person med bra ledaregenskaper. Ali ska bli spännande att få jobba med, han vill och kan mycket och vi ska bara hjälpa honom med när han skall göra vad och bli mer effektiv, säger höganästränaren Jakob Augustsson.

Den gångna säsongen har som sagt varit kantad av skador och han spelade ungefär hälften av matcherna, och hälften av dessa spelade han från start.
– Jag har haft en trevlig tid i Landskrona och det var kul att spela för dem. Jag tackar alla i BoIS. Nu har jag en civil karriär som är första prioritet för mig.

Vad jobbar du med?
– Jag har precis fått ett nytt jobb som innebär att jag inte kan träna på de tider som BoIS tränar. Det är lite privat så jag håller det för mig själv tills det blir officiellt, eftersom det är ett börsnoterat svenskt bolag. Men det är ett bra och jättekul jobb.

Med Fredrik Svanbäck som lämnar (för Croatia) blir Cheikh Sarr en viktig spelare med sin rutin nästa säsong.
– Jag kommer nog bli en av de ledande spelarna som de unga kanske kan lita till. Jag får nog mer ansvar än de andra och det passar mig bra. Detta är ett bra steg för mig.
– Höganäs är en klubb som har ambitioner att vara i toppen av division 2. Jag och Jakob har pratat länge om att hitta en lösning att spela där. Redan i somras var det snack om det, men det var inte rätt läge då. Nu har vi hittat en lösning med tanke på mitt arbete som passade bra för båda parter.  

Danske Chaikh Sarr har bara bott i Sverige i 3,5 år. Efter åtta månader i Stockholm och spel med Hammarby i superettan flyttade han ner till Helsingborg tillsammans med sin flickvän som är från stan.
– Jag kom till Hammarby när det var tio matcher kvar av säsongen och det gick nästan en månad innan licensen från Danmark blev klar. Det blev bara fem matcher. Det var mycket kaos i Hammarby då.

Fotbollskarriären startade annars i Lyngby. Därefter blev det spel i AGF (Århus) och köpenhamnsklubben Brönshöj där flera svenska spelare varit.
Efter att ha flyttat till Helsingborg skrev Cheikh efter en tid på för Landskrona BoIS.
– Min tid i BoIS är slut och jag var nog inte prioriterad av dem inför nästa säsong och jag var heller inte intresserad av att fortsätta. Klubben vet nog inte vilket håll det ska gå på känns det som. Jag hoppas att de hittat rätt och går upp i superettan som de förtjänar. För min del har det varit två säsonger med mycket skador, säger Cheikh Sarr.

Ali Dirawi är också klar för Höganäs. Foto: K&A Bilden.

Ali Dirawi är också klar för Höganäs. Foto: K&A Bilden.

Blir Höganäs sista klubben i fotbollskarriär?
– Det kan bli så, för när jag slutade i BoIS var det detta eller att sluta helt med fotbollen. Nu tar jag det här året och sen får vi se. Fotbollen är inte första prioritet längre. Men Jakob har bra idéer och har passion för det han gör där uppe i Höganäs, så jag tänkte att vi får se vad som händer och skrev på för ett år. Sen får vi ta beslut om det blir sista klubben. Jag har inga ambitioner att spela högre upp.

Ali Dirawi har tränat och spelat matcher med Höganäs BK en tid. Högaborgaren är nu helt klar för spel.
– Höganäs är ett bra val tycker jag om man kollar på deras senaste säsong. Själv känner jag att Jakob (Augustsson) och Solo (Hammar) kan utveckla mig och hjälpa mig med de detaljer jag behöver för att ta nästa steg i min karriär. Dessutom så har Höganäs bättre förutsättningar, säger Dirawi och fortsätter:
– Det var inget lyckat år för varken mig eller Högaborg i år. Det beror delvis på mina skador och när det gäller spelet så kom jag inte överens med Jörgen (Pettersson). Han ville spela en typ av fotboll som jag inte ville spela. Det är absolut inget fel på klubben, jag älskar klubben för det är ju trots allt min moderklubb.

torbjorn_dencker

Torbjörn Dencker
[email protected]

Se hela Silly Season-läget i NV-Skåne här!

Share →

One Response to Cheikh Sarr och Ali Dirawi klara för Höganäs

  1. […] Torbjörn Dencker [email protected] Läs också: Robert Mirosavic klar för Högaborg Cheikh Sarr och Ali Dirawi klara för Höganäs Hela Silly Season-läget i NV-Skåne Tagged with → AliDirawi • Div2 • Högaborg […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *