Nyheterna har duggat tätt på alltidfullsatt.se den här veckan. I dag kan vi avslöja att Christoffer Andersson lämnar HIF efter säsongen. Däremot lutar det åt en förlängning för Mattias Lindström.

PageLines- knollochtott_6ny.jpg

Efter drygt 560 A-lagsmatcher är HIF-sagan snart all för trotjänaren Christoffer Andersson. Beskedet att han inte får någon plats i truppen nästa säsong kom under torsdagen och tre dagar efter det snygga 1-0-målet mot AIK.
– Jag vill ju planera min framtid och i och med att det närmar sig slutet av säsongen så ville jag ha någon typ av besked så man kan börja planera framtiden, säger Christoffer Andersson och fortsätter:
– Det blir inget mer spel i HIF, det var definitivt. Nu är jag i en situation där jag funderar över min framtid och som det känns nu så vill jag fortsätta spela fotboll någonstans. Hur det blir och var det vet jag inte.

Var det ett rakt besked – eller en förhandlingssituation?
– Det var ganska rakt och tydligt och enhälligt beslut från sportchef, tränare och styrelse om jag uppfattade det rätt.

Hur tog du emot beskedet?
– Med tanke på att jag känner att det finns en del kvar att ge så känns det förstås tråkigt. Jag hade helst av allt velat spela något år till här, men man får förstå klubben också. Jag är inte sur på dem, inte alls, men det har varit ett jobbigt år där huvuden rullat till höger och vänster så det är kanske inte så konstigt att det blev så här. Men när man känner att man har lite kvar att ge och varit skadefri så är det klart att man är sugen på att spela vidare.

Vad händer nu?
– I första steget blir väl att hitta någon typ av alternativ. Men det är inte heller så lätt för man är inte så sugen på att riva upp familjen och flytta för ett år. Det kommer nog inte hända. Men jag vill fortsätta spela.

Har det varit aktuellt med en roll för dig i organisationen?
– Jo, det har det varit och vi har pratat löst om det. Men det är samma där, i dagsläget är det turbulent på många sätt och vis och man kan inte definitivt säga något, ja eller nej och det kan inte jag sitta och vänta på. Jag måste se om mitt hur. Kontraktet går ut i november och i december har jag ingen lön.

Hur går du in i derbyt med den här vetskapen?
– Derby är alltid fantastiskt roligt, men det är klart att ett sådant besked, som jag hade väntat, så är det klart att de första timmarna hänger man läpp. När man väl är på plan och tänker fotboll så finns inte det i huvudet. Då är det bara det vanliga jobbet som gäller.

Mattias Lindström var på väg från HIF redan inför den här säsongen. Nu är det i princip klart att han fortsätter en säsong till.
– Jag har blivit erbjuden förlängning av HIF. Det blev jag för 1,5 månad sedan.

Kommentar?
– Det är klart jag tycker det är trevligt, men vi har inte diskuterat mer än så. Vi är så gott som överens, men man vet inte vad som händer i klubben från dag till dag. Ena dagen sitter man med Jeppe, och andra dagen så avgick han. Nu tror jag inte att det är några problem, jag tror det löser sig. Men jag vill inte hamna i samma situation som förra gången när jag först blev lovad och sedan inte.

Vem för du förhandlingarna med nu när det i princip är två sportchefer?
– Förhandlingarna sköts fortfarande av Jeppe, det förutsätter jag. Man kan säga så här, vi är inte helt överens men jag är så klart intresserad av en fortsättning. Kontraktet ska på plats först, men det lutar åt fortsättning.

Din kompis Christoffer får lämna…
– Chrisse är två år äldre än jag, så jag förstår hur de tänker. Men jag tycker att det är fel att inte förlänga för han är frisk och presterar bra och är förhållandevis billig lösning för klubben, säger Lindström.
I veckans podcast – där Roar Hansen är gäst – hör ni mer av Christoffer Andersson som utvecklar tankarna inför derbyt. Då möter ni även Mattias Hallberg inför helgens viktiga match för Hittarp.
– Christoffer har alla de egenskaper som kommer göra honom till en utmärkt tränare i framtiden, säger tränare Hansen i programmet.
Programmet läggs ut senare på fredagseftermiddagen.

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Alltid Fotbollsfest – nominera dina favoriter till galan!

Share →

One Response to Christoffer Andersson lämnar HIF – Lindström stannar

  1. Fredrik Forever Red & Blue skriver:

    Då blir det inget mer Knoll & Tott dessvärre -:( Tack för tiden i HIF Chrisse & alla sagor har ett slut, och nog får man säga att det närmar sig – i alla fall på Allsvensk nivå. Så hoppas du i avskedspresent får förnyat kontrakt för HIF 2015 & att du får sätta dit en balja eller två i sista matchen!

    Kanske Akademi HIF behöver en ny fadersgestalt efter Adelstam lämnat?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *