Conny Karlsson på ett besök på Olympia för två år sedan. Arkivfoto: Torbjörn Dencker

Conny Karlsson på ett besök på Olympia för två år sedan. Arkivfoto: Torbjörn Dencker

Henrik Larsson sparkas. Guldtränaren från 2011 – Conny Karlsson tar över. Nej nej, det handlar inte om HIF utan artikeln som tidningen Barometern publicerade under måndagen handlade om tränaren Henrik Larsson i Oskarshamns AIK i division 1. 
– Haha, jag har faktiskt inte tänkt på det förrän du sa det nu, säger han först och förklarar sedan att allt har gått väldigt fort.

När Alltid Fullsatt ringer upp Conny Karlsson säger han:
– Var de nosat upp mig nånstans har jag ingen aning om. Jag fick ett telefonsamtal om jag var intresserad av ett korttidsjobb här och det tyckte jag att jag måste åtminstone lyssna på. Så jag åkte hit i dag och då gjorde vi klart. Det rör sig om till och med slutet av säsongen. Lyckas man inte med uppdraget är man nere en serie och då ändras alla förutsättningar.

I lördags förlorade Oskarshamns AIK mot Norrby. Det blev för mycket för klubbledningen som sparkade tränaren Henrik Larsson. Laget ligger på nedflyttningsplats med fem omgångar kvar av division 1. Laget har 22 poäng men de tre lagen ovan har 23 poäng så det är jämnt så det förslår.
– Det är ett riktigt getingbo, det kan jag se och det är många lag som är involverade. Visste ser jag möjligheter men det är ett tufft jobb.

Det handlar alltså om ett kontrakt som sträcker sig till och med sista matchen. Längre än så vill inte Conny Karlsson titta.
– Nej, jag har inga tankar på det ännu. Det är min första dag här.

Det är ju faktiskt i Oskarshamn som allting började. Där föddes han och växte upp och det var därifrån han som 22-åring flyttade till Göteborg 1975.
– Det har flutit lite vatten sedan dess. Flera floder. Kanske sluts cirkeln nu, säger Conny som var med och vann bland annat Uefacupen med IFK Göteborg 1982.

Idag bor han sedan flera år tillbaka till Munka Ljungby och det är förstås inget pendlingsavstånd.
– Jag kommer ha någonstans att sova om nätterna här. Det är ju bara under en kort period. Men det var lite speciellt att köra in i Oskarshamn. Det är spännande och det är mycket som du känner igen fast du inte varit här på länge. Jag har kört förbi samhället någon gång men det var väldigt länge sedan jag var här.

Kuriosa är också att det inte är Oskarshamns AIK som är moderklubben, utan IFK Oskarshamn.
– De ligger väl i femman i dag tror jag så hade de (AIK) legat och skvalpat på den nivån hade jag kanske inte varit så intresserad.

Efter HIF har Conny Karlsson varit en kort sväng i Brage och senast i Trelleborgs FF. Nu har han gått hemma i lite drygt två år.
– Jag har haft det rätt bra och jag har i alla fall inte blivit dålig av att vara lite ledig. Jag har haft det bra.

Har du haft fotbollsabstinens? 
– Det är klart att när man åker ner och ser match på Olympia eller var det än är så känner du att något saknas i livet ibland.

Hans gamla vapendragare från guldåret i HIF 2011, Peo Ljung, är tillbaka på Olympia som talangutvecklare. Annars är det mesta nytt på Conny Karlssons gamla arbetsplats och han lider med HIF som ligger på kvalplats.
– Det är olyckligt att man hamnat där. Det är bara att hålla tummarna för att de spelar allsvenskt nästa år. Jag tycker att när man bygger ny stadion så vore det förfärligt om de fick börja den nya resan någon annanstans än i allsvenskan.

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *