Igår spelades den 20:e omgången av årets serie, vilket förkunnar att det nu har spelats precis två tredjedelar av årets allsvenska serie.
Jag erkänner: Jag har inte varit speciellt positivt inställd till varken HIF eller allsvenskan under året. Än så länge. Det känns som att det blir ändring på det nu.

Gårdagens match mot Halmstad, tidvis väldigt underhållande, tillsammans med en del inspirerande sms från personer jag respekterar väl, är det dags att krypa upp ur den negativa spiralen och verkligen börja njuta igen av det som ligger mig så varmt om hjärtat: Helsingborgs IF.

***

På tal om gårdagens match. Stundtals riktigt bländande spel. Bra passningsspel, bra rörelse, och ett nästintill överlägset HIF spelade ut sitt register mot ett Halmstad som verkade överrumplade. Det enda som egentligen fattades från HIF, för att göra det till en helt komplett genomförd match, var utdelning på målchanser och lite mer spets i avsluten. Annars väldigt underhållande.

***

Rade Prica gjorde comeback. Finns inget att säga om det. Han hann aldrig sätta sig in i matchen och visa upp något större register.
Man kan, om man vill, hävda att HIF övertog kommandot när Prica blev inbytt. Jag väljer att se andra orsaker, utan att för den skull nedvärdera Pricas inflytande.

***

HIF ligger efter 20 spelade omgångar på en respektabel sjundeplats. Sex poäng upp till den sextett som rimligen kommer att göra upp om Johanssons Pokal.
Med tanke på de förutsättningarna (ekonomiska) är det ju trots allt långt över allas förväntan. Eller hur?

Jag är fortfarande bitter. Bitter på de (i mina ögon) inkompetenta personerna i HIF som fortfarande aktiva styrelsemedlemmar, som raserade i princip ALLT som byggdes upp mellan 2010-2012 ur ett ekonomiskt perspektiv. Och det innefattar ju även de felsbesluten i värvningar av spelare, och tränare, som urholkade en stark svensk klubbekonomi till att i princip bli en ”samla-burkar-och-panta-i-panik-ekonomi”.
Jag är fortfarande VÄLDIGT bitter på dessa personer.

Men trots den icke-ekonomin som finns idag, har manager Larsson (med vissa undantag) värvat spelare som hellre spelar fotboll under Larsson, än samlar sedelbuntar på hög i random europeisk liga – och på så vis fått det sportsliga resultatet att bli godkänt. Än så länge.

Det är imponerande. Och det sportsliga resultatet är trots allt viktigare än det ekonomiska. I ett kortsiktigt perspektiv.

***

Nästan 9500 personer befann sig på ett soldränkt Olympia igår. 9500 personer är en bra publiksiffra år 2015.
Och det kanske visar på att fler än undertecknad faktiskt börjar släppa de negativa tankarna och verkligen njuta av det positiva som HIF ger?

***

Sex poäng upp till sjätteplatsen och elva poäng till förstaplatsen. Det är inte någon omöjlig matematisk ekvation att uppnå då en seger ger tre poäng.
Men nästkommande tre omgångarna är verkligen en vattendelare.

HIF möter IFK Norrköping, Malmö FF samt IFK Göteborg. Tre lag som ligger i topp-sextetten och tre lag som verkligen är tuffa att rå på.
I en perfekt drömvärld får HIF nio poäng. I en våt dröm, kanske sex…(jisses vad vitsig man kan vara…), men i en realistisk vaken värld, ska vi vara nöjda med 3 poäng. Och i så fall, då har avståndet upp till en sjätteplats distanserats ytterligare.

Men är det egentligen hela världen? Kräver vi verkligen (totalt verklighetsfrämmande) att HIF med rådande förutsättningar ska kunna beblanda sig i topp-6? Nej, verkligen inte…
Slutar HIF på en sjundeplats är jag faktiskt nöjd. Seriöst nöjd.

***

En del personer i HIF grävde en grop. En djup grop, och lät hela ”HIF-familjen” handlöst falla ner.
Det är nu dags att krypa upp ur gropen. Och om inte en stenrik oljemagnat slänger i en sjysst repstege i form att ex antal miljoner (och DET kommer verkligen inte hända), så är det dags att vi hjälps åt, alla tillsammans, att komma ur gropen.

Det är dags att sluta gnälla. Gnället hjälper inte ett dugg. Gnället gör inte att det blir lättare att komma ur gropen.

Jag är tillbaka på rätt spår. JAG har slutat gnälla nu.

***

P.S.

TACK för underhållningen igår Helsingborgs IF!

ymer13

Fredrik Ymer
HIF-supporter och gästbloggare
På twitter: @FredrikYmer

Tagged with →  
Share →

3 Responses to ”Dags att sluta gnälla nu Ymer!”

  1. s skriver:

    Bra inställning förutom din önskan om oljepengar. Ska laget och föreningen utvecklas organsikt så är det genom den totala samlade insatsen av publikantal och sponsorer, inte av externt kapital som dopar föreningen till något föreningen egentligen inte är. Larssons koncept är hel rätt och med tiden så kommer folk i bygden att förstå att en klubb byggs upp av alla runt omkring inte av ett fåtal jönsar som lever i en prestigefylld värld där det mesta går att lösa med pengar men bara under en kort tid!!

  2. Fredrik Ymer skriver:

    Nja. Jag hade ju ingen ”önskan” om att några oljepengar. Det var ju, som jag skrev, det enda som skulle kunna rädda HIF och DET lär ju inte hända…

  3. ASk skriver:

    Väl rutet! Håller fullständigt med dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *