Vad som ådrog sig störst intresse på lördagen? HIF:s träning inför viktigaste matchen i mannaminne?

Från vänster: Bästa spelare Matilda Ovenberger (S Sandby), bästa målskyttar Kujtime Kurbogaj (Eskilsminne) och Tilde Leander (S.Sandby) och bästa målvakt Lina Jepsen (Eskilsminne). Foto: Uffe Dahl

Från vänster: Bästa spelare Matilda Ovenberger (S Sandby), bästa målskyttar Kujtime Kurbogaj (Eskilsminne) och Tilde Leander (S.Sandby) och bästa målvakt Lina Jepsen (Eskilsminne). Foto: Uffe Dahl

Nä den var väl stängd. Mest folk var det väl ändå i Norrehedshallen där traditionstyngda Råå IF:s damcup avgjordes. Skulle Eskilsminne upprepa succén från ifjol? Ja, det kändes så ett bra tag. Men drygt fem minuter in i förlängningen mot Södra Sandby kom målet som blev till silver. Bra ändå av Eskils och det är i det laget vi hittar skyttedrottningen Kujtime Kurbogaj och bästa målvakten Lina Jepsen. Stattena tog bronset.

*****

HIF står inför inte bara årets viktigaste match. Det är 2000-talets viktigaste match och det är ju så att HIF var borta från allsvenskan i 24 år och har varit med lika länge, som vi varit inne på. Måtte inte det vara en trend som håller i sig.
Hur mycket är en allsvensk plats värd egentligen om man bortser från att det är roligare att gå till Olympia för att se IFK Göteborg än Täby/Frej? Rent ekonomiskt står det som bekant en hel del på spel. Om vi tar det i stora drag så kan vi säga att det handlar om sex miljoner kronor i tv-pengar, fem miljoner i publikintäkter och runt tio miljoner i sponsorintäkter och högt räknat en skillnad på 25 miljoner kronor mellan spel i superettan och allsvenskan. Ni kan själva summera och ni kommer fram till att det vid degradering blir rent hus, reset-knapp och börja om från början. Ingen önskar väl detta men nu är vi där.  1-1 borta är ett bra resultat. I mina ögon är det dock ett 50-50-läge för det jag såg i första halvlek på Örjans vall är ett Halmstad som har kvaliteter, framför allt på offensiv bana. Om Halmstad tar ledningen i matchen är det på allvar. Alltså: Se till att hålla nollan. Jag tror att mycket av fokus handlat om det i veckan. Det defensiva spelet över hela banan. Det räcker så. Har HIF allsvensk status framåt 15.30-tiden i morgon så ska vi börja blicka framåt och staka ut framtiden vad som är bästa vägen för HIF för att inte hamna i ett liknande läge nästa år.

*****

Sneglade på mitt andra fönster i webbläsaren. West Ham ledde med 2-1 borta mot Spurs. I slutminuten 2-2. på övertid 3-2. Inte orättvist men tungt.

*****

Serieförslagen har kommit och det blev i div 2 som väntat hallands- och göteborgsserien för Eskilsminne, HIF Akademi, Hittarp och Höganäs.
I div 3 hamnade Högaborg, Wormo och Kågeröd också med lagen från Halland och Göteborg.
Eskilsminne och Stattena hamnade i samma div 1-serie som i fjol.

*****

Silly Season rullar på med Oliver Åkerman från Höganäs till Eskilsminne, Kim Andersson från Bjuvstorp till Ödåkra, Daniel Ndreca från Råå till Höganäs, Albin Nilsson som återvänder till Västra Karup, Solo Hammar från Höganäs till huvudtränare i Ödåkra, Kim Tullberg från Lödde (tidigare bl a BoIS och Eskils) till Fortuna, Johan Stolt från Eskils till Fortuna, Leif Jönsson huvudtränare i Södra, Stefan Ramsten huvudtränare i Åstorp med hjälp av Mackan o Bengt Karlsson, Magnus Arvidsson från ÄFF till Vejby, Johan Isgren från Kågeröd till Fortuna, Andreas Dahl huvudtränare i Kågeröd, Mattias Bengtsson huvudtränare från Skälderviken till Förslöv, Burim, Höganäs, Sundet, Högaborg… oj, vi håller där. Mycket är redan sagt och vi kommer med en fullständig redogörelse division för division fram över. Var så lugna.

*****

”Vi kan inte spela på 0-0”, säger Henrik Larsson inför matchen mot Halmstad. Både ja och nej. Hålla nollan är rätt bra. Göra ett bra är otroligt viktigt. Han säger också att det handlar om att vinna och det är svårt att inte hålla med.
Precis som i Halmstad där jag menade att den tolfte spelaren blir viktig, samma är det nu. Hela 9 000 biljetter är sålda och det vittnar om ett intresse, en tro och ett hopp om allsvensk status 2017. Redan nu har HIF vunnit det mesta.
Så här tror och utgår jag från att HIF spelar mot Halmstad om alla hästarna är hemma:
Matt Pyzdrowski – Andreas Landgren, Peter Larsson, Frederik Helstrup, Adam Eriksson – Surprise, Johan Mårtensson, Monday Samuel, Anton Wede – Jordan Larsson, Mikael Dahlberg.
Bänken: Tomer Chencinski, Felix Bindelöv, Jesper Björkman, Jonatan Olsson, Alexander Achinioti-Jönsson, Matthew Rusike, Jesper Lange, Max Svensson.

*****

På måndag förmiddag sitter jag i P4 Radio Malmöhus och förklarar hur HIF ska klara sig framöver i allsvenskan. Eller hur laget ska göra efter att ha trillat ur allsvenskan. Två scenarion. Jag har följt laget länge och jag har mina tankar och idéer och som vanligt kör jag från höften och säger vad Dencker tänker.

God natt!

TorbjornDencker72

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

 

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *