Alltid Fullsatt 2012-2016

I kväll messade jag några av de som betytt mycket för Alltid Fullsatt. Jag skrev: ”Hej kompis! Efter 4,5 år är det dags att säga farväl till en kompis, ett barn. Du förstår själv smärtan. Inom en snar framtid kommer jag göra ett inlägg där jag berättar att sajten kommer läggas ner i nuvarande form. Jag vill rikta mitt stora TACK från botten av mitt hjärta för dina insatser för sajten. Domänen kommer leva kvar 2017 och någonstans finns en förhoppning om att ett ljus tänds och att den fortsätter i någon form, men då småskalig. Tack igen!”.Alltid Fullsatt geografi

Det har varit en resa. Jag är själv allergisk mot det uttrycket, som många i vår fotbollsfamilj använder. Nu gör jag det själv. Jag har offrat mycket (utan att be om medlidande) tid åt denna sajt. Jag vill inte räkna på det. Då är det roligare att räkna på hur många som läst vad vi skrivit, hört det vi har sagt och tittat på det vi visat. Ni kan titta på grafen ovan som visar unika besökare. Flera tusen har dagligen tittat in för att läsa något nytt om den lokala fotbollen. På de här åren – sen starten den där natten i augusti 2012 – har Alltid Fullsatt haft nära sex miljoner sidvisningar och nära en halv miljon unika besökare och tre miljoner (varav två miljoner i Skåne) så kallade sessioner. Ni förstår.

Jag skulle naturligtvis varit mer informativ längs resans gång men här kommer i alla fall orterna som är med på tio-i-topp när det gäller frekventa besök:

Alltid Fullsatt orter

Mitt mål har varit att fylla ett tomrum, skapa något man vill läsa, se och höra. Jag har tyckt och tänkt om den lokala fotbollen och ni har hållit med och ni har protesterat.
Men när man känner att man skulle vilja berätta om så mycket mer – och känner en otillräcklighet – så kommer det en dag när man inser att man/jag inte längre mäktar med. Det där sista är en slags ingress av mina känslor de senaste åren.

Jag startade den här sajten som en blogg för att fylla hålen i mitt frilansande sedan jag sa upp mig från min anställning från HD sommaren 2012. Jag hade gjort det mesta på tidningen och de sista åren fyllt på med tv-erfarenhet.
Jag hade inte ett tomt ark när jag slutade utan hade försäkrat mig via några frilanskontrakt. Samtidigt ville jag alltså ha en blogg för att stilla fotbollsabstinensen. Jag har ändå jobbat med sportjournalistik sedan tonåren, först som frilans under tonåren på HD och Radiosporten (även på dåvarande Canal +) och senare som anställd på båda ställena (på HD i 15 år).
Jag sa upp mig. Ni förstår ångesten i det beslutet där och då när man säger upp en anställning från ett jobb man strävat efter sen man var tolv år gammal. Men jag ångrar inget. Det ska man inte och det är det svaret man får när man som journalist frågar vem som helst – och när jag frågar mig själv blir svaret det samma.

Jag ville ha en utmaning och jag fick den. Som frilansare har jag växt som människa genom att hela tiden vara på tårna, vara min egen chef, materialare, ekonom och ja, alla de roller som krävs av en som sketen småföretagare. I samma stund insåg jag dock att jag inte kommer ha en uppgift en tisdag eller torsdag varje vecka. Efter att ha bloggat några veckor på det jag kallade för Alltid Fullsatt hörde några företag av sig och frågade om de kunde synas på min sida. Det hade jag inte tänkt på i det läget. Det rullade in några kronor. Jag ringde Hasse Eklund, Stuart Baxter, Niklas Hermansson, Zecira Musovic, Markus Holgersson och en rad andra och frågade om de också ville blogga på samma plattform. De sa ja direkt. Utan en krona.

Och så har det varit hela vägen när bloggstallet fyllts på senare med skribenter som Eric Persson, Caroline Wickmark, Jesper Johansson, Ingemar Queckfeldt, Fredrik Ymer, Robert Schuller, Otto Martler, Emma Ernst, Dennis Persson, Lana Ademi, Linnea Rundqvist och Christian Jansson. Därutöver har jag haft en rad skribenter som t ex Martin Rosqvist (som bidragit stort senaste året), Simon Hammar Johnsson och duktiga fotografer som Jonas Schrewelius, Arne Karlsson, Linda Carlsson, Viktor Malmberg, Anna Berg med flera.

Dencker, Hermansson och Persson summerar våren.

Dencker, Hermansson och Persson summerar våren.

Det rullade bara på och den där bloggen som skulle vara en ventil, när det fanns tid över, växte till en välbesökt lokal fotbollssajt.

Det finns så klart fler redaktionella vänner att tacka än så. Min poddbroder Jocke Persson som – säkert i 50 av de 70 avsnitt vi kört podcasten tillsammans – ställt upp trofast. Podden lockar enormt mycket – inte minst i riket i stort – vilket gör att jag fortfarande har en tro på den.
Jag uppskattar varje minut vi haft tillsammans framför micken. Jag njuter av Jockes frispråkighet som är långt ifrån branschens ofta väldigt pretentiösa kollegor.

Mattias Lindström och Christoffer Andersson har förstås dragit ett stort lass över huvudtaget men kanske speciellt när de körde sin TV-show Knoll & Tott här på sajten.

Jag vill även tacka personer som Martin Pringle, Andreas Landgren, Daniel Andersson, Simon Hammar Jonsson, Daniel Nannskog, Lennart Jönsson, Sara Johansson (Svantesson), Hasse Jönsson, Nicklas Vikstrand, Olof Engvall, Pelle Fransson, Tobbe Gregorioff, Christer Paulsson, Martin Juric, Fredrik Olsheden – och ni andra på min långa lista vet själva vilka ni är när jag här sätter punkt för den avdelningen. Det finns en rad människor i sammanhanget jag skulle vilja lyfta fram mer men med tanke på meddelarskydd och källor så sätter jag punkt här.
En på riksplanet som bidragit en hel del är Olof Lundh som hela tiden gillat Alltid Fullsatt och som jag haft kontinuerlig kontakt med.

Casper Seger och Johanna Olsson tar här emot priset för Årets talang 2015. Daniel Andersson är konferencier för andra året i rad. Foto: Emma Andersson

Casper Seger och Johanna Olsson tar här emot priset för Årets talang 2015. Daniel Andersson är konferencier för andra året i rad. Foto: Emma Andersson

Alltid Fullsatt arrangerade NV-Skånes enda fotbollsgala två år i rad på The Tivoli. Det är jag stolt över. När man tänker på det så var det egentligen orimligt att utan en egentlig budget ro ihop en gala. Jag var nära att gå in i väggen där, det ska sägas. Det är åtminstone en halvtidstjänst på årsbasis om man ska göra den grejen, men det gick. Stort tack till Hasse Jönsson, Magnus Hoff och Johannes Kajrup på The Tivoli och konferencier Daniel Andersson, Magnus Lidén, Johan Karlberg och Patrik Sundström i galagruppen – och hela juryn med Nisse Larsson, Robert Pivac, Roger Bengtsson, Johan Paulsson, Marcus Carlsson, Zecira Musovic, Eric Persson, Caroline Seger, Mats Andersson med flera som träffades några gånger under de åren. Det var fantastiskt roligt. Bara att få Henrik Larsson som en av prisutdelarna var ett kvitto på Galans status.

Peo Ljung - under tiden som tränare i Örebro - här med Alltid Fullsatts enda nummer. Foto: Torbjörn Dencker

Peo Ljung – under tiden som tränare i Örebro – här med Alltid Fullsatts enda nummer. Foto: Torbjörn Dencker

Jag gav ut en tidning under Alltid Fullsatts andra år, 2013. Det var en häftig grej som krävde dag- och nattjobb i flera veckor och som till slut utmynnade i ett nollsummespel, men jag såg det som en reklamgrej för sajten. Ni var många som bidrog med text och bild och ni vet vilka ni är.

För att en sajt ska fungera krävs teknisk support och där är det framför allt Jörgen Kjellgren (då på Thorn reklambyrå) och Patrik Sundström som jag vill tacka för god support. Jag vet att jag inte varit lätt att jobba med då jag med små – och ofta inga – medel haft stora krav. Men jag har uppskattat jobbet ni gjort, det ska ni veta.

Alltid Fullsatt växte snabbt. Kanske för snabbt. Statistiken var och är ännu idag fantastisk. Våra sociala plattformar är inte heller fy skam.
Snart kunde jag välkomna aktörer som Skoda, Bilforum, Resurs Bank, BRA (tidigare Kullaflyg), Helsingborgs Takentreprenad, Jönssons Plåtslageri, Jansson Data, Telegrafen, Bygg & Interiör i Helsingborg, The Tivoli, PUMA, Zgander, Ètoile, Citykopia, Tress, Sko och Fot-specialisten med flera och inte minst Everysport som gett mig resultat, tabeller, statistik och tävlingen Coachen.

Det är ju där någonstans allt landar. I intäkterna, för det är tack vare annonser som man överlever och det vet alla. Samtidigt måste man ha siffror att visa upp och då landar vi ju i att det är er – som läst, lyssnat och tittat – förtjänst att företagen velat betala en slant för att titta. Vi snackar fortfarande tusentals läsare varje dag, miljontals sidvisningar varje år.
Varför kan man då inte få ekonomi i Alltid Fullsatt, undrar ni? Det kanske man kan. Men jag har försökt, tro mig. Jag är samtidigt ingen försäljare och ska inte vara det, tro mig.

Utvecklingen är den att man från början stöttade Alltid Fullsatt för den goda sakens skull. Man stöttade den lokala fotbollen. Utan att vara expert på området är känslan att företagen numera är mer intresserade av att stötta välgörenhetsprojekt och det kan man väl inte med ansträngning kalla den här sajten.

Jag orkar helt enkelt inte satsa ytterligare ett år. Det kräver så mycket mer än att bara skriva några rader varje dag. Ett mediaföretag av idag har många anställda. Jag har varit själv, med hjälp av volontärer – duktiga sådana – men vem är jag att ställa krav på dessa krafter som redan valt att lägga väldigt många timmar på att bidra till Alltid Fullsatt. Det är att jämföra med en tränare under division 1-nivå som ska ställa krav på spelare utan ersättning. Det går till en viss gräns.

Jag har tittat på projektet Alltid Fullsatt lite ovan ifrån. Då har jag sett mina barn som ofta har haft en frånvarande pappa. Inloggningarna i WordPress för att skriva är otaliga och varje sekund snor tid som jag kan ägna åt mina barn, och den tiden krävs i mitt fall. De senaste åren har jag har jobbat nästan helt ideellt – dagligen – åt sajten och det är förstås inte hållbart även om det ger mig hur mycket energi som helst. Allt handlar om att jag vill ha en fot kvar i fotbollsetablissemanget. Men det har sitt pris.

Alltid Fullsatt lockade fullt hus med galan på The Tivoli. Foto: Viktor Malmberg

Alltid Fullsatt lockade fullt hus med galan på The Tivoli. Foto: Viktor Malmberg

Alltid Fullsatt är ett fenomen som krävt mycket och gett mycket. Det har stundtals blivit en jakt på nyheter och det var precis det jag ville ifrån den dagen jag slutade på HD 2012. Jag orkade inte spela med i spelet längre. Ändå hamnade jag där. En yrkesskada så klart. Nu hamnade jag frivilligt eller ofrivilligt i en Don Quijote-roll. Kanske var det för att tidigare kollegor tittade snett på mig, satte dolkar i ryggen och jag ville visa att den lille aktören visst kan. Men att slåss mot väderkvarnar har sitt pris.

Här har jag enormt mycket att tacka alla er inom den lokala fotbollen som hela tiden messat, ringt, mejlat och på olika sett hela tiden försett mig med tips om allt möjligt som hänt inom den lokala fotbollen. Jag hoppas att ni alla känt er delaktiga i den här sajten som jag har förstått fyllt ett tomrum – ett hål. Många jämför med HD och att tidningen är usel på lokal fotboll. Det har jag fått höra så många gånger. Men jag håller inte riktigt med för jag jag har själv jobbat där och har en del av hjärtat kvar där. Jag inser svårigheten att mätta alla munnar. Man kan inte jämföra med hur det var förr när division 3-fotboll gavs en helsida.

Jag kan ändå känna stolthet att jag varit nära att lyckas. Jag har inte haft alla referaten från en fotbollshelg och Alltid Fullsatt har inte heller haft den ambitionen. Vi har haft en glimten-i-ögat-känsla, skrivit lite annorlunda, gått på djupet och varit både allvarliga och roliga när det behövts. Vi har haft podden och matchbilderna från division 3 som ingen annan har – och vi har haft så mycket som kompletterat.

Jag har sagt så till alla. Alltid Fullsatt är ett komplement, ingen konkurrent. Jag vill inte vara det.

Naivitetet, dumhet, nyfikenhet eller ren kärlek. Välj själv. Jag har älskat varje minut jag har jobbat. Jag har hatat varenda minut jag varit ”ledig”. Det är något fel med det. Min hjärna har bubblat hela tiden av saker jag borde göra. Jag har påmint mig själv och har jag inte själv gjort det så har messen, samtalen och mejlen i telefonen gjort det, ända till två på natten ibland. Det har hänt att jag satt på datorn klockan tre på natten och lagt ut en nyhet och ställt den på publicering 06.00. Fler gånger än jag kan räkna på båda händernas fingrar. Det är inte sunt.

Alltid Fullsatt har potential. Enorm potential. Jag tror det fortfarande. Därför säger jag att jag lägger den på is. Den är för bra för att begrava och därmed har jag lämnat det öppet för intresserade att komma med ”förslag” hur den skulle kunna överleva.

Snart är vi upp i 4 200 som gillar vår Facebooksida. Över 2 500 gillar vårt Twitterkonto. Flera tusen klickar in på sidan varje dag. Man ska väl sluta när man är i topp?
2017 är jag frilansande journalist. Jag har redan mina uppdrag som väntar nästa år och fler är på gång – samtidigt som jag får mer tid över till mina barn.

Men bollen är rund.

TorbjornDencker72

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

14 Responses to Dencker tänker: Alltid Fullsatt lägger ner – ni förstår att det smärtar!

 1. Åke Alkelid skriver:

  Ett sorgebesked! Jävligt tråkigt att vi förlorar en person, en sajt och en bevakning av den lokala fotbollen, som saknar motstycke i fotbollssverige.
  Efter att varit verksam inom fotbollen i Sthlm, Gbg, Småland och Skåne i snart 40 år, kan jag bara konstatera att jag aldrig upplevt en bättre, intressantare eller mer nyanserad bevakning av den lokala fotbollen, än det man har tagit del av på ”Alltid Fullsatt”!
  Känner redan en stor saknad men samtidigt full förståelse för ditt beslut!
  Tack för ditt enorma bidrag och lycka till i framtiden!

 2. Jacob Gudiol skriver:

  Tack Dencker! Du förhöjde verkligen fotbollen kring Helsingborg

 3. HIF:are sen barnsben skriver:

  Hej Torbjörn !
  Jag vill tacka dej för alla de år o den tid som du lagt på ” Alltid Fullsatt ” o jag som själv bor i Kullabygden o spelat i bl a din gamla klubb Väsby tycker det har varit fantastiskt att läsa o följa den lokala fotbollen här.
  Jag hoppas att du på ett eller annat sätt kan finna motivationen att fortsätta ngn gång i framtiden med AF.
  Jag har full förståelse för ditt beslut o jag vet att du lagt mkt tid o kraft på AF o sen är det också så att man måste få lite tillbaka i börsen på allt arbete man lägger ner.
  Önskar dej all lycka i framtiden med både familj o arbete o livet i övrigt.
  Med vänlig hälsning Anders.
  Ps. Den Anders du träffade på lillejul på Mölle Fiskrökeri. Ds.

 4. Johan skriver:

  Tack för väldigt bra läsning genom åren! Har följt sajten i princip dagligen och är djupt imponerad av ditt arbete! Tack igen och hoppas att läsa och höra mer från dig i framtiden!

 5. Sven-Åke Tilly skriver:

  Har aldrig förstått att du haft tid och ork till Alltid Fullsatt när din tid till annat Alltid varit Fullsatt. Att du haft lust till Alltid Fullsatt förstår, lika väl som jag haft lust (samt tid och ork) att dagligen läsa det intressanta innehållet.
  Hoppas att mina jättevarma tack kan ”töa upp” Alltid Fullsatt igen!

 6. Mats L skriver:

  Jag kommer att sakna dig, men jag förstår dig också. Att hålla kvalitet kostar och att sköta det ideellt är tungt

 7. BoB skriver:

  Dencker Du har verkligen lyckats, även om Du inte har fått betalt för Ditt fina arbete. Tyvärr är det så att det är inte så lätt att vara en halvideell visionär & eldsjäl i vårt samhälle.

  Nu bör andra fotbollskrafter i regionen – Skåne Nordväst – eller i en större regional sfär, fundera på hur de kan bidraga/stötta här. Det skall kanske ligga under en större medial aktör såsom HD, Skånska Dagbladet, Expressen/KvP (samordnas med Sanktan!?), Aftonbladet etc, och då utgör denna regionala bevakningen. Eller skall det rent av administreras av den något trötta Helsingborgs Fotbollsallians. Oavsett vilket, så är detta forum alldeles bra & viktigt för att läggas ned. Alltid Fullsatt bör snarare utökas med att även bevaka ungdomsfotbollen etc. Vi trogna läsare, vi får nog läsa det som om vi fick en passning från lagkaptenen. Ta emot passningen och spela bollen vidare. Just nu ligger den hos oss. Kreativitet & Handlingskraft eftersöks.

 8. Håkan skriver:

  Tråkigt att tiden inte räcker till för dig. Du får sälja in Alltid fullsatt till HD , dom kunde ha det som en blogg . Eftersom jag är övertygad att HD måste få en bättre lokal förankring . Så nu hoppas jag att du försöker med din kunskap & HD,s börs gör något ännu bättre tillsammans ⚽⚽⚽⚽Lycka till/ Håkan

  • Fredrik Forever Red & Blue skriver:

   En härlig exposé över alla de lokala fotbollspersonligheter som passerat förbi herr Denckers ständigt uppkopplade mikrofon, och jag förstår också att allt har ett slut – om än att saknaden av denna eminenta bevakning av NV-skånsk fotboll kommer att saknas.

   Vad gäller HD:s bevakning så har de haft en blogg om den lokala fotbollen, men jag har inte följt den aktivt så vet inte om den kan stilla suget så att säga: http://blogg.hd.se/hemmaplan/

   Podden tror jag precis som du själv är inne på kan vara något att bygga vidare på men kanske då i form av någon slags gästspel i antingen större mediasammanhang eller via Facebooksidan t.ex. – lycka till med framtiden Torbjörn vad den än nu bär med sig i sitt sköte…

 9. Thomas skriver:

  Grymt jobb…hälsn från Göteborg

 10. hair extensions skriver:

  Cooks everything great. After using it for a while, I sort of mad I didn pull the trigger myself way earlier
  and instead got it for a gift. I always thought it looked too pricey.
  Absolutely nothing will please them.I was at
  the FMA live action US premier showing, and
  if you take it for what it actually is trying to be instead of holding it up to an irrational and impossible to meet
  standard, it a good fun Japanese film that captures the
  spirit of the source material very well. It received a standing ovation from everyone there.
  But if you go by the people in this thread? It fucking garbage tier and everyone
  involved in its creation and the actors should go hang themselves for tarnishing their
  precious anime.

  hair extensions He’ll also be in demand if he doesn’t sign with Detroit,
  something the Red Wings are well aware of. One way or another,
  he going to have an NHL offer. Detroit holds his
  rights through Aug. Dunst achieved fame for her portrayal of Mary Jane
  Watson in Sam Raimi’s trilogy (2002 2007). Since then, her films have included the
  romantic comedy (2004), the science fiction romantic comedy drama Eternal Sunshine of the Spotless Mind
  (2004) and Cameron Crowe’s romantic tragicomedy (2005).

  She played the title role in Sofia Coppola’s biographical film (2006) and starred in the comedy
  film How to Lose Friends Alienate People (2008). hair extensions

  tape in extensions But 65k would more than double my personal income.
  With that kind of money, I would pay off my remaining debts.
  As well as save more than I have been able to (two things I been working on for over a year now anyway).
  I make a group saying experienced player looking to get good again please consider using discord and people consistently join without reading.
  We play and win 9 12 games at 1600 1700 and the second we
  lose 2 3 games they just leave without another word.
  It is very frustrating.. tape in extensions

  U Tip Extensions The vein should taper off at the end, and be most visible at the top.

  Ta Da! Your vein base! Now, do that same process, but to smaller lines coming from that base line.
  Then, to give the vein a more realistic look, apply a THIN
  layer of foundation over top of them. A young boy waited quietly with his mother in line until it was his turn to sit in my lap and have his picture taken. As his mother started to follow him up towards my
  chair, he turned around and yelled, Mommm you have to stay back thereee!
  I watched the mom look at him pleadingly and she reluctantly agreed to keep
  her distance. As I tried to make sense of the
  situation, I invited him up to my chair.. U Tip Extensions

  clip in extensions How often do you read the Quran? Many answers,
  in the form of stories, may help provide you some guidance here.
  What I’ve absorbed from reading the Quran, with translation, is that those who
  are truly Muslim will resonate with the message in the Quran. Do you believe
  you are a true Muslim? It sounds like it, and it
  sounds like you have a strong desire for it.. It about the question forcing one side to sound more moral than any other possible opinion. These students did the right thing by telling their parents about
  the teachers behavior and the school is handling the situation exactly as they should.
  You don have to go to school with a fear of
  being gunned down everyday for a whole school year. clip in extensions

  I Tip extensions Typically they are also custom colored by their
  own stylists in a salon or at home. The cap of the wig is made from lace fabric.

  Hairs are individually looped into the lace to mimic scalp.
  Upon Charlie’s death, she moved to Miami. She eventually finds work at a grief
  counselling center, though she later ended up as the assistant to a consumer
  reporter (Enrique Mas) at a local TV station. In later seasons, Rose became romantically
  involved with college professor Miles Webber. I Tip extensions

  human hair wigs I noticed one day as a commercial came on television that
  she started moving a little faster as I waited and
  waited on her to put her toys away. There was music playing on the commercial with a
  beat that she really seemed to like. She sort of danced and put her toys away faster.

  Why? The public perception of cup size is way way off.

  Everyday i have women come in who are very flat chested
  who think they are a size A, when actually they are
  a size C. Also many women think they are a c cup, when actually they are a triple D or G cup.Here
  is how you can avoid wearing the wrong cup:Inevitably, women go up
  in band size and down in cup size human hair wigs.

  hair extensions

 11. male sex toys skriver:

  male sex toys
  Shop By CategoryPara uma grande noite de paixo e sexo, voc vai precisar sempre estes fundamentos principais:
  estimulao, resistncia e prazer. Voc vai encontrar todas
  essas necessidades satisfeitas neste kit grande! Cada um destes brinquedos ir desempenhar um papel
  importante para iniciar e terminar a noite! Voc pode comear por provocao seu
  parceiro com um vibe removvel ou usando a Vibe de 7 polegadas.
  Uma vez que tenha comeado, o anel do pnis pode ser aplicado para o sexo masculino para ajud lo a ir mais e manter
  seu pnis duro e ereto para contanto que voc deseja.

  sex Toys for couples Some of this is about how to find sound,
  accurate information about sex and solid sex educators.
  Some of it is about online safety, particularly around sexuality.
  We’re generally safer online than we are offline, but there are ways in which we can be or be made unsafe online, like by disclosing identifying information, or by giving someone something
  very personal or sensitive that they may use for a different purpose than we
  shared it for, or use against us to harass, threaten or otherwise abuse or exploit us in some way.
  sex Toys for couples

  dildos Make sure your movements are bereft of elegance and grace preferably
  jerky or awkward in ways that people instantly think that uncomfortable which in turn makes them uncomfortable.
  Lopsided, S spine posture is a must. Make sure your hands are dirty,
  skin rough, and with jagged nails. I was bullied at secondary
  school between 12 14 years old. Teachers did nothing.

  I fought back, as it was getting worse, and the teachers still just stood and
  watch. dildos

  cock rings They get admitted because the school believes
  that in doing so their parents will donate more money.
  Colleges are a business, and that the smart thing
  to do. Colleges have a responsibility to improve their
  area, yes, which is why they bring in so many underprivileged students on scholarship.
  What Orwell feared were those who would ban books.
  What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.
  Orwell feared those who would deprive us of information. cock rings

  male sex toys It was a challenge for him to
  lses weight. He gained it as he got older and after he quit smoking.
  Still, I never really saw him as a fat man as compared to other girls’ fathers.

  Its an important part of life, but it really isn’t the big deal that our culture makes
  it our to be. The best thing you can do is read and learn about your sexuality.

  There are dozens of good books out there that will tell you anything you
  might ever want to know. male sex toys

  cheap sex toys ”Oh my God, what if we don’t recognize each other?” Then I see
  you. You’re watching me look for you, you smile. We approach each other as quickly as we can without running.
  Did anyone else ever notice that ken had underwear while barbie didn’t even have a disguise for being anatomically
  incorrect?Well, back onto topic. Honestly I didn’t even know of Midge.
  But then again I could of had her but named her something entirally different.
  cheap sex toys

  cheap sex toys The Flip Hole can be used in two ways: with the provided locking lid,
  or without. The first downside to this design is that the locking
  lid pops out of the grooves that keep it in place
  fairly easily. This can be a big hassle at an inopportune time.
  Talk to him and ask him what’s up.’You’ve got the eyes of
  ten women. Not in a jar! I wasn’t accusing you.
  It is not meant to and cannot substitute for advice or care provided by an in person medical
  professional. cheap sex toys

  cock rings WOW!!!!! No snoring No drooling Only woke up twice My legs did not hurt and be all red
  when I woke up because I got the right amount of oxygen all night!
  If you suffer from these symptoms Please go to EBAY and do
  yourself a favor and order at least one. There are several different styles.
  I ordered a few of them to see which one I would prefer. cock rings

  cheap vibrators I think LDR’s are really tough. Especially if you started out in a ”normal” (haha) relationship, it’s just a tough tough transition to make.
  It’s been more than 6 months for me, now, and i still can’t get
  used to it. The first teacher I really ”came out” to was my working with children teacher in high school.
  I had her for all 4 years of high school. It was a slow process I never really walked
  up to her and announced anything, but I wore a pin that said something like ”kiss me, I queer” cheap
  vibrators.

 12. Concepcion skriver:

  The effect was used in its most effective form in IndyCar designs.[citation needed] Racing
  series based in Europe and Australia have mainly followed the lead of Formula One and mandated flat undersides for their cars.

  This heavily constrains the degree to which ground effect can be generated.
  Nonetheless, as of 2007, Formula One cars still generate a proportion of their overall downforce
  by this effect: vortices generated at the front of
  the car are used to seal the gap between the sidepods and the track
  and a small diffuser is permitted behind the rear wheel centerline to slow down the high speed
  underbody airflow to free flow conditions.

  clip in extensions In the 1980s, televangelist and PTL
  Club founder Jim Bakker (Spacey), and his wife Tammy (Peters), decide to expand their PTL television ministry to include a village resort with an amusement park, which they christen Heritage USA.However, during this time, the Bakkers are being investigated for various acts of scandalous
  behavior, beginning with Jim Bakker’s 1980 affair
  with then church secretary Jessica Hahn. They are also investigated for
  fraud (specifically, using followers’ donated funds to support an upscale lifestyle as well as finance the Heritage USA project).

  These investigations ultimately led to a highly publicized scandal involving the Bakkers and the PTL ministry
  in March 1987, which gained national attention. clip
  in extensions

  lace front wigs Let us know when and where you want
  to have your cosplay done for. If you have
  2 weeks or 2 months to make a cosplay, this
  will make a big difference on our advice to you. When you have less time, we will suggest time saving measures that
  might not look quite as good but will allow you to finish in time..
  Jack Sparrow Captain Jack Sparrow is a leading character from ’Pirates of the Caribbean’
  films, portrayed by Johnny Depp. He is also the subject of a children’s book series, Pirates of
  the Caribbean: Jack Sparrow, which chronicles his teenage years and
  the character’s image was introduced into the theme
  park ride that inspired the films. The character has also appeared in numerous video games.

  lace front wigs

  360 lace wigs Elite by Ellen Wille is a stylish and chic synthetic wig crafted to give you a natural
  hairline and part. The lace front provides styling options with
  an extremely natural looking hairline. The cap
  is adjustable and lightweight, providing comfort with a custom fit.
  Know what your end goal is. Do you want a high ponytail
  style? Do you want a bob? Are you planning on teasing or curling a wig?
  You need to know what your intended use of a wig
  is so you can make an informed purchase on the right wig. Not all
  wig fibers are heat safe. 360 lace wigs

  tape in extensions In fact I very explicitly saidI don believe I
  ever heard anybody seriously come out in favor of $3K wigs.However, I think your
  question as worded was based on false premises. You seemed
  to posit that tznius is about looking frumpy, or, at the very least, looking
  no nicer than one would without it. That is not the case.

  Purchasing a HUMAN HAIR wig is an investment that should be a considered decision. We
  trust, and therefore you can trust that your decision to buy from this fabulous range, will
  be the right one. The hair from this exquisite range is incredibly
  soft. tape in extensions

  human hair wigs Also in 1800, William Nicholson and Johann Wilhelm Ritter succeeded in decomposing water into hydrogen and oxygen by electrolysis.

  Soon thereafter Ritter discovered the process of electroplating.
  He also observed that the amount of metal deposited and the amount
  of oxygen produced during an electrolytic process depended on the distance between the electrodes.

  How old is the hard drive, and what type is it?
  If it mechanical and near 5 years old I be replacing it.
  Not sure what diagnostic you ran but since you on Windows, you want to.

  It should tell you what it finds. human hair wigs

  I Tip extensions Exfoliation can play a very instrumental role in battling
  dry skin problem especially during the winter
  season. Applying a good moisturizer on a dry skin is one
  of the best ways to keep your skin hydrated for a long
  period of time and avoid dry skin problem.
  But combining exfoliation and moisturizing together is the best way
  to banish dry skin. Put the machine on gentle cycle and allow it to swish around for a few minutes.
  You can check the color every few minutes. When it is the color of cotton candy switch the machine to
  the spin cycle I Tip extensions.
  Concepcion

 13. Hair extensions skriver:

  c37 vintage antique style brunette color doll wig 7

  human hair wigs Stowers worked as a receptionist
  in Los Angeles. Before appearing on Cycle 9,
  Stowers was signed with Photogenics Model Management
  and had also appeared in a commercial for fast food restaurant Wendy’s, with actor Tom Lenk.
  She was also an extra in an episode of the TV series Ugly Betty
  and on two episodes of the Tyra Banks Show, modeling for Rami, Project
  Runway season four contestant. When I was six, I went trick
  or treating as an lady in a wig and my grandmother dress, with balls of yarn inside
  it for breasts. Also, I brought her cigarette holder and an unlit cigarette with me as a prop.
  Questionable? Maybe. human hair wigs

  human hair wigs ”I got a relaxer at 16 because I played sports and wanted to be able to easily wash and care for my hair. However, when I started my career in broadcast journalism (which is very appearance focused), my decision to flat iron my hair everyday seriously damaged my once healthy hair. So, I got a pixie cut with a relaxer. So trying to identify potential school shooters and get them help before they turn violent seems like a better option. Red flags would be anti depressants. Loner. human hair wigs

  human hair wigs Or simply, have someone waiting in the office to return our property to us. This is more than an inconvenience, this is a disgrace. I understand things do happen. They, belief that women can better concentrate on a prayer with an attractive man next to them. Also women are not obligated by Halachah to attend formal religious services, and cannot participate in many aspects of the services. Some people belief that they are not allowed to read from Thorah, but this is not always the truth. human hair wigs

  hair extensions I also think that people do need to remember that there are a host of complications that increase to mom and baby the longer that the mom has use of epidural in labor, and this is actually established in the research. So even if these researchers had done a comprehensive synthesis of the research (they have not there are far more than nine critically important studies done on epidurals) and this research were to prove that epidurals do not prolong labor, this would in no wise mean that women should run out and get the epidural as soon as possible. If the only risk of epidurals was prolonging of labor, the discussion on epidural use would have ended ages ago.. hair extensions

  360 lace wigs Hence most of the textures are flat colors. In photorealism, textures have both low and high frequency details, along with the grime and dirt and wear that you find in the real world. And the colors used also match those of real world objects, not for example, using oversaturated greens for the grass, like Sonic or Mario would, but instead using real world hues.. TIL when pimps get arrested, their cash can legally be confiscated but not their jewelry. This is why pimps wear lots of jewelry so that they can ”re pawn” it for bail money.
  He attempted to ”humanize” a baby chimpanzee
  by raising it alongside his infant son. 360 lace wigs

  hair extensions Personal difficulties came to a head during a December 16, 1976
  show in Baltimore, Maryland where Nona Hendryx went backstage and injured herself during
  a nervous breakdown. The album was noted for the disco hits,
  ”Joy to Have Your Love” and ”Dan Swit Me” and the gospel ballad,
  ”You Are My Friend”, the latter song becoming her first career defining single despite its low entry on the R chart.

  Three more albums were released in succession on Epic through 1980, with the songs ”Eyes in the Back of My Head”, ”Little Girls”, ”Music is My Way of Life”, ”Come What May”,
  ”Release (The Tension)” and ”I Don’t Go Shopping”, the latter song
  co written by Peter Allen, being the most successful..
  hair extensions

  I Tip extensions Since DHT is made from testosterone, reducing that will also help.
  Doing both is one of the best things you can do to improve your chances of getting it back.
  The crown of my head was so thin pre HRT that I kept my head shaved.
  2. Santa Cam: He sees you when you sleeping, he knows when you awake, but Christmas carols are not a very effective way to
  convince your naughty kids to straighten up and fly right during the holidays.
  Set this fake Santa up on the mantel instead and remind your kids frequently that he
  watching watching that not creepy at all! Pledge $20 by
  September 7 to get yours I Tip extensions.

  Hair extensions

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *