Ja var ska man börja?
Jobb, ledigt, jobb, ledigt och så EM i en härlig kombination. I går fick vi se vad fotboll verkligen handlar om. Ett Island som trotsar naturlagarna och slår ut England till mångas förtjusning utanför de brittiska öarna. Och det var alltså en mycket mindre ö – framför allt till invånarantalet och registrerade fotbollsspelare – som genom ett igelkottaförsvar och en omställningsfotboll i världsklass välte omkull Hodgsons elva. England lämnar allting nu för tiden (EU, EM…) och på de sociala forumen framstår England som ett skämt. I dag träffar Cameron övriga medlemsländer i ett EU-möte och det är förstås intressant. Om det blir ett omval i England med tanke på den knappa vinsten för träd-ur-EU-anhängarna återstår att se. Det finns bara förlorare på ett utträde från EU (inte EM).
Nu ser vi fram emot kvartsfinalerna…

30 juni: Polen – Portugal
1 juli: Wales – Belgien
2 juli: Tyskland – Italien
3 juli: Frankrike – Island

…där jag tycker Belgien är den största favoriten. I övrigt är det vidöppet för Frankrike är ingen självklar favorit mot Island längre. Frankrike har allt att förlora. Island bara kör.

*****

Foto: supersport.com

Foto: supersport.com

Noterar på Daily Mail att Stuart Baxter (även om de inte fått till stavningen nedan) är med på heta listan över efterträdare till Roy Hodgson som förbundskapten. Frågade honom hur han reagerar på det. Han svarar:
– They are either drinking too much wine or getting very creative at the FA but very flattering.

NEXT ENGLAND MANAGER ODDS

Gareth Southgate 6/1
Gary Neville 8/1
Alan Pardew 10/1
Brendan Rodgers 16/1
Sam Allardyce 20/1
Eddie Howe 20/1
Arsene Wenger 20/1
Stewart Baxter 25/1
Jose Mourinho 25/1
David Moyes 25/1
Alan Shearer 28/1

*****

Mattias Hallberg och Hittarp ger sig in i tv-världen. Första avsnittet sänds i dag.

Mattias Hallberg och Hittarps IK ger sig in i tv-världen. Första avsnittet sänds i dag.

Tycker ni att det varit lite tystnad på sajten de sista dagarna så är det helt rätt noterat. Det brukar vara så vid den här tiden på året. Vi har kört stenhårt under hela vinterhalvåret med Silly Season och dagliga nyheter och någon gång måste man vara ledig. Eller ledig och ledig. Jag måste ha tid till min andra business, frilansandet. Häromveckan fick jag ett nytt uppdrag som blir kul framöver. Det handlar om Hittarps IK som satsar på ett eget tv-program och där jag programleder och producerar. Två till tre gånger i månaden bjuder jag och Mattias Hallberg in gäster och den här veckan träffar ni HIF:s klubbdirektör Mats-Ola Schulze som ju har ett förflutet som ordförande i Hittarp de senaste fem åren. Det blev ett intressant snack där vi pratar om allt från gallring av spelare i unga år till HIF:s avtal med Lagardere.
Samarbetet med Hittarps IK betyder inte att Alltid Fullsatt försvinner. Podden och bloggarna består och i HIK vet de att jag kommer tycka vad jag vill (även saker om Max Mölders och Jimmi Kianders gäng) oavsett om jag dyker upp i Laröd med jämna mellanrum framöver.

*****

Annars är det tennisens tid. Jobbar med Pålsjö Ladies den här veckan. Ni vet att Johanna Larsson är sverigeetta runt plats 50 och att Rebecca Petersson är tvåa runt 120. Därefter kommer Susie Celik som är på väg mot en plats runt 150 i världen och det är hon som är toppseedad i Pålsjö. Missa inte tillfället att besöka anläggningen vid Pålsjö skog. Det är en fantastisk tennisskapelse som Peter Larsson ligger bakom och för mig som reser lite i tennisens tjänst kan säga att det är i särklass landets finaste tennisanläggning i sitt slag. Banorna håller båstadklass, belysning på alla banor och gruset är det samma som i Båstad.
Och snart väntar just Båstadtennisen i två-tre veckor för egen del och det är väl inte omöjligt att det blir podd därifrån.

*****

De flesta lagen i NV-Skåne har kommit halvvägs men spelas fortfarande i en del en del matcher även den här veckan som vi kan flagga för och som kan kasta om förutsättningarna i tabellerna.
I kväll: Höganäs-Vinberg, Klippan-Kungsbacka, Perstorp/Bälinge-Båstad, Allerum-Hasslarp, Finja-Örkelljunga, Svedberg-Hov.
Onsdag: HIF Akademi-Sävedalen, Stafsinge-Hittarp, Vinslöv-Förslöv, IFK Osby-Helsingborg Östra, Besa-Fortuna, Rössjöholm-Mala, Röke-Stidsvig/Ö Ljungby, Trollenäs-Landora.
Torsdag: Häljarp-Löberöd, Billesholms IK-Nike.
Fredag: Jonstorp-Åstorp.
Lördag: ÄFF-Degerfors, Hov-Össjö,
Söndag: Dalstorp-Höganäs.
*****

HIF testar spelare. I U21-matchen borta mot IFK Göteborg (0-4) fanns förutom A-lags- och akademispelare även tre provspelare. HD skriver i dag om 17-årige högermittfältaren Alan Asaad och 19-årige innermittfältaren Eddie Tran från division 2-laget FC Rosengård, och 23-årige anfallaren Egzon Sekiraca från division 1-laget FC Höllviken.

*****

ÄFF kämpar och längtar efter en seger igen. Att ekonomin är begränsad vet ni och snart öppnar ett fönster som innebär att en kvartett troligen försvinner. Samtidigt: ÄFF värvar brasse! Nyheten kablade klubben ut i dag. Det handlar om 20-årige mittbacken/mittfältaren Matheus (eller Matheus Junior de Nascimento Troche) från Fluminense FC. Det handlar om ett treårskontrakt och man får väl gissa att spelaren kommer tjäna lika mycket/lite som de spelare som gått ner i lön – annars kan det bli tjall på linan.
Det handlar om att täppa till bakåt, men också se till att det görs några mål. Fyra matcher nu utan nätrassel. Däremot kan U21-laget göra mål. Det blev sju stycken i 7-7-matchen borta mot Utsikten (se fakta här).

*****

Bosse Nilsson ringde i dag i ett ärende. Han tycker att det börjar se bra ut organisatoriskt i HIF och lyfte fram både Peo Ljung och Mats-Ola Schultze som bra nyförvärv. Mats-Ola spelade ett par år under Bosse Nilssons ledning men avtrycken HIF:s nuvarande klubbdirektör gjorde var kanske inte främst på fotbollsplanen – utan som människa.

*****

På måndag har Landskrona BoIS möjligheten att gå upp i serieledning i division 1 men det är Kristianstads som väntar på bortaplan och det verkar som att Jocke Persson börjar få ordning på grejorna (spelarna). Han pratar om det i senaste podden (lyssna här).
I division 2 har Eskilsminne och Högaborg tagit semester. HIF Akademi har en match kvar, Höganäs har två – och båda lagen kan sätta sig i ett riktigt bra läge inför höstspelet.
I podden avhandlar jag, Niklas Hermansson och Jocke Persson det mesta så det blir liksom lite kaka på kaka att skriva det här också. Hermansson var förresten on fire under Islandsmatchen. Följ gärna hans twitter här.

So long!

TorbjornDencker72

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *