Dencker tänker om en högvoltseftermiddag: ”I det läget hade det räckt med en kvittering för Jönköping och ett mål för Gefle för att Bosse Nilsson (som stod vid ett bord med Peo Ljung i restaurangen i pausen) skulle få se sitt lag åka ur allsvenskan 24 år efter det att han tagit laget upp i allsvenskan den där kvällen i Sundsvall”.

Det blev en intressant eftermiddag på Olympia. Inget för hjärtsvaga. För det blev spänning i takt med att Geflemålen trillade in bakom förre HIF-målvakten Hampus Nilsson (på lån från Djurgården). I den 69:e minuten stod det 1-4 och samtidigt på Olympia la Mikael Dahlberg (spelar i Gefle nästa säsong?) sämsta straffen i karriären. Hoppas jag.

storbild-olympia
I det läget vankade klubbdirektör Mats-Ola Schulze än mer av och an i restaurangen på översta våningen, tittade ständigt i uppdateringsflödet hur det gick i Östersund och det var tydligt att han var nervös. I det läget hade det räckt med en kvittering för Jönköping och ett mål för Gefle….
…för att Bosse Nilsson (som stod vid ett bord med Peo Ljung i restaurangen i pausen) skulle få se sitt lag åka ur allsvenskan 24 år efter det att han tagit laget upp i allsvenskan den där kvällen i Sundsvall.

Jönköpingsfansen laddade upp med bengaler som gav en effektfull inramning på den sidan Olympia. Foto: Torbjörn Dencker

Jönköpingsfansen laddade upp med bengaler som gav en effektfull inramning på den sidan Olympia. Foto: Torbjörn Dencker

Själv messade jag under matchen Halmstads kapten Fredrik Liverstam som ju fick rött kort i 44:e minuten mot Athletic FC United i går. Han förklarade att han är avstängd minst en match. Allt sånt är förstås till fördel för HIF.

sodra-sta-olympia-hif

Istället fick Mikael Dahlberg revansch när han stötte in 2-0 i den 85:e minuten efter en elegant framspelning av Adam Eriksson och Östersund fick också in en reducering. Saken klar. Glädjen var stor på bänken, på planen och på södra stå. Publiksiffran 8 085 imponerar för det var ingen värme som spred sig före, under och efter matchen. Mötte en stelfrusen Walle Holmberg efteråt som fortsatt följer HIF även efter den långa tjänstgöringen på HD.

Victor Pálsson och Mattias Lindström i pausen på Olympia. Foto: Torbjörn Dencker

Victor Pálsson och Mattias Lindström i pausen på Olympia. Foto: Torbjörn Dencker

Själv parkerade jag i restaurangen och det var tydligt vad matchen gällde. Rivjärnet Victor Pálsson hade tagit sig från Esbjerg för att stötta sitt gamla lag.

Jag stötte också ihop med två generationer speakers på Olympia, Olle Larsson och Ola Selmén:

Olle Larsson och Ola Selmén. Foto: Torbjörn Dencker

Olle Larsson och Ola Selmén. Foto: Torbjörn Dencker

För att fortsätta Se & Hör-spåret hade förre klubbdirren David Brodetsky flugit hit för att följa sitt lag, förbundskapten för damtennisen Lars-Anders Wahlgren var där och inför matchen stod förre förbundsbossen Lars-Åke Lagrell och pratade om att han höll på Östersund för att HIF med den nya arenan hör hemma i allsvenskan. Hade varit enklare poäng att hämta om han sa att han höll på HIF men han missade straffsparken lika grovt som Dahlberg.

Jag pratade också en del med Moustafa Zeidan som såg matchen med gamla högaborgskompisen Daniel Bennassar Nilsson som är hemma från Södertälje. Kontraktet med Syrianska går ut efter den här säsongen och med tanke på att han varit skadad och rehabiliterar sig så står det lite skrivet i stjärnorna var han hamnar nästa år. Tveksamt om han stannar om laget missar hänga kvar i kvalet. Moustafa tyckte att han skulle hjälpa Högaborg upp i tvåan igen.

Efter 2-0 mot Jönköpings Södra konstaterar jag att HIF gjorde sitt jobb. Mot Halmstad blir det att kavla upp ännu mer för det är ett lag som vunnit mycket i år och som är på väg uppåt. HIF har en motsatt bana. Tänk att alla stod och hoppades på kval. Den såg man inte komma inför säsongen.

Nu handlar det om två cupmatcher. Allting nollställs.
Har HIF nerver? Nu återstår bara ett slitgöra i 180 minuter. Det kommer ges och tas, det handlar om fysik och kondition.

TorbjornDencker72

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *