Sverige Granqvist 4 Lustig

Vi har sett Sverige i första matchen. Det fanns en grön vägg. En gul vägg. Bortom ljudkulissen blev det enligt mig en ganska avslagen historia – men då var jag å andra sidan inte på plats utan sög in känslorna via tv-bilderna. Men ärligt talat: Väntade vi inte i alla fall en eller två heta chanser?
Det jag kan konstatera är att det blev en ganska blek första halvlek där Irland tilläts ta initiativet och 0-1 var logiskt.
Vi fick se en mycket bättre andra halvlek – i alla fall inledningsvis. Jag satt och väntade på inbyten av Guidetti och Ekdal och de kom – och det blev något bättre. Att kvitteringen kom på ett självmål är liksom skitsamma. Målet skulle in och målet var livsviktigt för fortsättningen. Nu ska jag njuta och se Italien – Belgien.

*****

Ängelholms FF förlorade med 0-2 mot Trelleborgs FF. Vill Fredin FF – som vissa väljer att kalla det – klättra i tabellen så vill det till att man börja ta in kvalitet i de spelare som finns och då tänker jag på de som vägrade lönesänkning. Å andra sidan är nog Fredrik Karlsson förlorad, men spelare som Martin Rudolfsson borde ta en plats under höstspelet och säkra defensiven till viss del. Prestige har inte ÄFF råd med i det här läget oavsett vad spelarna som gått med på lönesänkningen säger. Å andra sidan hamnar Christian Järdler i ett moment 22.
ÄFF har bäddat för detta och nu ska det bli intressant att se hur de agerar i fortsättningen. Släpper man in spelarna som inte accepterat lönesänkningen så lär det tjuras. Men felet gjordes från början. Enligt uppgift är tre argentinare på väg in och det lär spä på oroligheterna ytterligare.

*****

Rasmus Alm är ett löfte. Kul att han får chansen och det var han som gav BoIS ledningen i bortamötet med Öster. Det blev dock förlust och Växjölaget visade vem som blir att räkna med under hösten. Jag tror BoIS måste fokusera på att ta den där andraplatsen (och i ett kval kan allt hända). Jag tror inte jag är ensam om att vilja se BoIS i superettan nästa säsong.

*****

Foto: K&ABilden

Foto: K&ABilden

Vi fick en del svar i division 2-serien i helgen. Som att Höganäs inte kommer ha med toppen att göra den här säsongen efter 2-3 borta mot Assyriska (Oliver Åkerman och Julius Bakkabulindi målskyttar).

Eskilsminne har 8-1 på två matcher och det är förstås natt och dag jämfört med hur vi såg på Eskils i inledningen av säsongen. 4-1 mot Vinberg borta imponerar. Att Filip Ottosson gjorde två av målen spär på tränare Pringles tro på det nya spelsystemet. Filip Egger och Emil Åberg gjorde övriga.

Foto: K&A Bilden

Foto: K&A Bilden

HIF Akademi förlorade med 0-2 mot Dalstorp borta medan Högaborg spelade 1-1 hemma mot Ullared efter sent kvitteringsmål av Sumar Almadjed

*****

Ett reservbetonat IK Wormo slog Tomelilla hemma med 2-0 efter mål av Jesper Ågren och Theophilus King och nu har Exercisfältets eleganter tre poäng upp till serieettan Österlen.

Kågeröd tog en tung seger borta mot Stafsinge där Hampus Sässki gjorde matchens enda mål sex minuter in i andra. Klippan förlorade borta mot Frölunda (0-3) och Vejby torskade 2-5 hemma mot seriettan Älvsborgs FF.

Jacob Gudiol kvitterade till 1-1 efter 22 minuter hemma mot Snöstorp Nyhem FF och Emil Rosqvist kvitterade till 2-2 i 86:e. Men gästerna snodde alla poängen med sig efter segermålet i slutminuten.

*****

stattena if juni 2016

Nye Stattenatränaren Robin Lindroos kan ju inte klaga över utdelningen mot Färjestaden. I 8-1-matchen gjorde anfallaren Josefine Norstedt fyra mål vilket räcker till delad fjärdeplats i seriens skytteliga. Kapen Isabell Aguilar gjorde två och Stephanie Petersson och Emma Krantz gjorde ett var.

Victoria Persson utsågs till bästa spelare i Stattena.

Victoria Persson utsågs till bästa spelare i Stattena.

Hittarp fick 1-1 med sig från bortamötet med Borgeby vilket är starkt. Mia Westerblad kvitterade i den 69:e minuten.

På tisdagen tar Eskils emot Lörby på Västergård.

När vi summerar den här serien i höst tror jag att alla helsingborgslag klarar sig kvar och då har vi ännu en division 1-säsong där inget lag tagit något steg framåt. Jag vidhåller att något måste göras för att fotbollen i det nordvästra hörnet måste få ett lyft i form av ett beslut i någon riktning. Som det är nu har vi tre bra lag och kanske är det så vi vill ha det. Men jag tvivlar på det.

*****

Ödåkra bidrog starkt för att ge liv i division 4-serien genom att slå serieledaren Eslöv hemma på Toftavallen. Mattias Lindström tryckte in en frispark efter en dryg halvtimme i den första halvleken vilket innebar 1-1.

Ödåkra Lindström brothers

Nostalgikerna kunde också se storebror Andreas Lindström göra comeback i ÖIF genom sitt inhopp. Det blev seger med 3-2 sedan Mathias Olsson gjort 2-2 och Edin Salic 3-2 i den 67:e minuten.

Glumslöv var inte sena att ta vara på chansen och vinna med 4-3 borta mot Helsingborg Östra på Medevi. Alfred Johansson snickrade in segermålet i den 83:e minuten. Emir Salihi utvisad fyra minuter senare sedan han fått sitt andra gula kort.

Råå tog en tung seger borta mot Vinslöv (2-1) och är nu på samma poäng (20) som Eslöv på kvalplats till trean.

Eket tätade till det på nedre halvan genom sin 4-0-seger borta mot Tågarp – efter två mål av Albin Kringstad.

*****

Tog en fika med Stuart Baxter i fredags. Han gav mig en t-shirt som delades ut till spelarna i hans Supersport som tog hem cupguldet i Sydafrika. Läs intervjun med förre HIF-tränaren här!

*****

Tony Svensson! Han gjorde båda målen för förhandsfavoriten Åstorps FF i bortamötet med Båstad som man vann med 2-1. Därmed ligger man på kvalplats tillsammans med HAIS som spelade 0-0 mot Perstorp/Bälinge. Obesegrade Billesholm spelade ”bara” 2-2 hemma mot Helsingborg City.Victoria Persson Stattena

Erik Magnusson fixade en poäng med fyra minuter kvar i Jonstorps bortamöte med Västra Karup (2-2).

*****

Ni som vill se hur det gick för Croatia, Ramlösa Södra, bjärelagen och alla andra kan kolla länken här!

*****

Tremålsskytten Victoria Persson (bilden) utsågs till bästa spelare när Skälderviken slog Helsingborg City med 18-0 i division 4-fotbollen. Råå slog samtidigt Röstånga med 11-1 . Tågarp leder serien på 25 poäng.

TorbjornDencker72

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

One Response to Dencker tänker: ”Bortom ljudkulissen blev det en avslagen historia”

  1. (effective nuclear shielding will be discussed
    in another lecture). Speight remains in custody at the time of this
    publication. The Easterhare, not the rabbit,
    is the purveyor of Easter eggs in German tradition.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *