Man har ju inte idoler nu för tiden som man hade när man var i de yngre tonåren och Tony Cottee och Frank McAvennie öste in mål för Hammers. Eller har man inte det förresten? Det närmaste idol jag kommer nu är i alla fall Andy Carroll. Han har inte varit Guds bästa barn, det ska gudarna veta. Men han är förlåten, Hammers dyraste spelare genom tiderna.
Ni såg målet mot Swansea va?

 

Pratade med Marcus Nilsson som stämplade in på Upton Park i måndags för en veckas träning. A-laget var lediga men Marcus träffade Carroll och mittbacken Collins. Efter att Marcus gjort alla möjliga tester (speeden imponerade tydligen på engelska fys-teamet) blev det ett snack med min hjälte Carroll.
– Jag gratulerade honom för målet och så pratade vi om Ole Söderberg, KFF:s målvakt, som han spelade med i Newcastle.

Så där stod han med en av de hetaste spelarna i Premier League och pratade om Ole Söderberg. Världen är bra konstig ibland. I går tränade för övrigt M med reserverna från senaste matchen och i dag är han i träning med hela A-laget.

*****

Liverpool, Manchester United, Southampton, Tottenham, Crystal Palace, Chelsea, Arsenal. Där han ni Hammers närmaste motståndare. Känns inspirerande. Det är så man måste se det.

*****

Apropå Ole Söderberg. Han får en ny kompis i Kalmar FF. Rasmus Alm har kommit hem. Återstår att se om han kommer i skick och gör han det får Peter Swärdh allsvenskans bästa mittfältare. Sånt betyder tabellplaceringar.

*****

HIF då? En ny klubbdirektör är på plats. Redan i höstas kunde Alltid Fullsatt avslöja… nä skojar. David Brodetsky var ett namn som blixten tog med sig ner. Precis som det senaste nyförvärvet från AIK. Det är kul att jobba med HIF nu för tiden även om man inte hinner så mycket som jag hade velat. Klart är att läckor och luckor täppts till. På första träningen informerades jag av informationsansvarige Claes Pihlgren att koderna byts ut i låsen in till mixade zonen utanför omklädningsrummet och att det blir tuffare att få intervjuer. Det som varit så öppet och välkomnande blir nu mer stängt. Bevakningen lär bli därefter. Gott bakom kulisserna-snack och mervärde utöver det vi ser på planen lär det inte bli mycket av. Samtidigt har jag förståelse för att man vill ha mer kontroll.
Dags att spekulera i vem som blir ny ordförande.

*****

Ajsel Kujovic är på tapeten igen. Den randiga. Han spelade med Höganäs för ett par år sedan, men har sedan legat lågt. Nu är han på gång till BoIS. Mer silly-nytt hittar ni här.

*****

Djokovic

Januari är tennisens månad. Kollar så mycket jag hinner av de streamade matcherna på Rod Laver Arena, Hisense Arena och Margaret Court Arena. Australien Open är en favoritturnering, inte bara för att jag varit där. Atmosfären gör att spelarna är avslappnade i intervjuer och arrangörerna är proffs när det kommer till sociala medier och information.
Efter Elias Ymers första set trodde jag på avancemang men han fick ge sig över fem set – men hyllades av bland andra Brad Gilbert efteråt som den största talangen sedan Robin Söderling (och det har han väl rätt i). Annars står hoppet till Johanna Larsson och Robert Lindstedt. Larsson vann första matchen och får riktigt tufft motstånd i andra matchen då hon möter Radwanska.

sofiainlägg
För första gången på tolv år väljer Sofia Arvidsson bort Australien. Istället jagar hon formen på grus i USA där även Susanne Celik spelar. Sofia vann första matchen i Daytona Beach – hennes första seger på WTA-touren sedan i oktober. Form lär behövas när Sverige möter Schweiz i Fed Cup i Helsingborg Arena nästa månad (som jag ska jobba på för tennis.se hela veckan).

*****

Nu blev mycket tennis i det här inlägget som ni märker. Ska bara flagga för min vän och kollega Jonas Arnesens nystartade blogg. Ska bli oerhört intressant att läsa. Ni hittar den här!

*****

Otto Martlers senaste krönika här på Alltid Fullsatt var intressant och bra läsning. Han skriver bland annat om sin nye målvaktstränare, som ju är ett bekant namn…:
”Gamla helsingborgare har visat sig vara lyckosamt i Falkenberg och därför var det ingen överraskning att vår nya målvaktstränare även kommer från HIF. Min förra målvaktstränare Timy Karlsson valde att inte fortsätta och in kom istället Leif Troedsson, som jobbat med tipselit i HIF samt är målvaktstränare i U21-landslaget. Leif hade jag som tränare mina sista år i HIF och det är känns spännande att återförenas med honom”.

*****

Fler besökare än någonsin hittar till Alltid Fullsatt. Kul men det ställer också krav på mycket och mer. Jag gör så gott jag kan, är min paroll till alla som hör av sig om mer bevakning av just sitt lag.
Annonser är dock ett måste för att överleva men också att växa. Det senare är en ambition. Vi vill bli större så att bevakningen av den nv-skånska fotbollen blir ännu bättre. Ville bara säga det.

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

One Response to Dencker tänker: Carroll – idolen

  1. The primary benefit from Loveland Co real-estate listings
    online is to permit users to produce a solid insight about the current houses available in the market.
    While these cars could be displaying several of Henry Ford’s works, there are also a couple of
    by other car designers and perhaps even manufacturers.
    The wellbeing characteristic of these structures additionally assumed a part inside the expanded patterns of steel buildings in United Kingdom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *