Moustafa Zeidan i Högaborgströjan där han imponerade i A-laget som ung tonåring och som ledde till en karriär i Aston Villas organisation. Nu ska han vara klar för HIF. Foto: K&A Bilden

Moustafa Zeidan i Högaborgströjan där han imponerade i A-laget som ung tonåring och som ledde till en karriär i Aston Villas organisation. Nu ska han vara klar för HIF. Foto: K&A Bilden

Enligt säkra källor till mig så är Moustafa Zeidan klar för HIF och mittfältaren har rent av skrivit på ett rakt kontrakt på tre år. Känn på den!

Det kommer inte som någon jätteöverraskning då han i all hemlighet gjorde två träningar med HIF för ett par veckor sedan. Henrik Larsson kan spelartypen och har inte precis behövt någon scouting för att veta att det är rätt värvning. Vi pratar om en gudabenådad talang som en annan högaborgsstjärna och numera tränare Jocke Persson utsåg till en av de bästa produkterna harlyckanklubben producerat.

Moustafa Zeidan hemma på Harlyckan där han snabbt blivit en förebild för klubbens yngre spelare. Foto: K&A Bilden

Moustafa Zeidan hemma på Harlyckan där han snabbt blivit en förebild för klubbens yngre spelare. Foto: K&A Bilden

Han gjorde det som många drömmer om och som andra tittar snett på – just fyllda 16 år tog han steget till en akademi utomlands i tidig ålder. Han kom till Aston Villa och den här säsongen har han spelat i U18-laget, men det var inte svårt att läsa honom mellan raderna att han inte var allt för nöjd över att inte fått fler chanser i U21-laget hos bottenlaget i Premier League.
Moustafa Zeidan 3– Det har fungerat ganska bra och fotbollsmässigt är det bättre än förra säsongen. Jag har stannat kvar i U18 och inte fått chansen i U21 och anledningen vet jag inte. Men en teori är att de inte flyttat upp spelare på grund av att det går sämre för A-laget det här året, sa han i den här intervjun.

I min bok gör HIF ett jätteklipp och det vore faktiskt tjänstefel att inte slå till. Tajmingen är helt perfekt och det blir en vinnande lösning för båda parter. Jag blir inte överraskad om Moustafa får ett snart genombrott i HIF. Men vad får HIF i spelaren Moustafa Zeidan? Mycket och klart är att man kan använda honom i fler än två roller.
– Jag har inget emot att ha balansrollen för man får ha mycket boll då och tränaren får det bästa av mig när jag har mycket boll, sa han till mig i senaste intervjun.

Jag har gjort många intervjuer med Moustafa och det är en rätt säker påg som kan svara för sig. Han tillhör det berömda Närlundagänget. Där på gården får alla skinn på näsan. Inte minst Moustafas kompis Abbe Khalili har växt som människa de senaste åren och det är något speciellt med lirarna på den gården. De ber inte om ursäkt samtidigt som de behåller ödmjukheten och för en annan är det fantastiskt att få följa talangerna från att vara talanglös ungdom till vuxen spelare.

Redan för två år sedan var Moustafa gäst i vår podcast. Han levererade trots ung ålder hur rutinerat som helst och visade segertecknet som han och kompisarna Khalili skapat – se och hör här!

Framtiden är Moustafa Zeidans och på något sätt också HIF:s. Det är bara att gratulera alla till en väldigt bra affär.

Jag har försökt nå Moustafa men utan resultat.

Läs allt om Moustafa Zeidan här! 

TorbjornDencker72

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

One Response to Dencker tänker: Därför är Zeidan en bra värvning

  1. […] Dencker tänker: Därför är Zeidan en bra värvning […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *