För 22 år sedan var jag… 22 år! Jag och min nuvarande sambo var på Nya Zeeland och just den här dagen befann vi oss i Christchurch på Sydön.

Varför kommer jag då in på detta? Jo på lördagskvällen visade TV4 ett program om de tio största sportögonblicken genom tiderna. Det är klart att hade det här gått i SVT (med Pops som programledare) hade resultatet varit ett annat. Nu var det ett populistiskt jippoupplägg med Hallenius som programledare men det förringar så klart inte vinnaren Peter Forsberg, för det där kan jag faktiskt delvis hålla med om.

*****

Vad tycker Patrik Sjöberg (som inte kom med) om att Stefan Holm knep en åttondeplats? Pingisguldet efter 5-0 mot Kina kom på nionde plats och i min bok hade det varit en topp 5-kandidat. Allt handlar om egenintressen och givetvis vad man är intresserad av och vilken generation man tillhör.
Var fanns tennisen på listan? För det är ju ändå bland det största i svensk idrottshistoria. Eller? Någon hade sagt boxning. En annan hade sagt friidrott. Det där är oerhört subjektivt men frågar ni mig är det självklart att ha med en 17-årig Mats Wilander som i bragdmatchen 1982 i franska vann mot Guilllermo Vilas.
Eller Masse Magnussons mål mot Västtyskland. Eller Raffe Edströms diarrémålgest. Eller det där målet i Hockey-VM -87 i Wien (fast det kom nog med på listan) eller… ja listan över mina ögonblick är uppe i hundra och sen kan vi göra en tiotopplista som ingen är enig om.

*****

Den där våren när Foppa satte straffen -94 befann jag mig som sagt på Nya Zeeland. Vi var på ett backpackerhostel när jag sa att jag går ner på puben och ser om det finns en tv. Det hade de. Jag såg i realtid Foppa sätta straffen på en tv tillsammans med några invånare som nog var med intresserade av cricket. Det var kul att prata med Foppa i Båstad i somras. Han var på semester och gjorde inga intervjuer men det hindrade oss inte från att prata och det handlade mest om tennis och om hans fot som genomgått flertalet operationer och som inte tillåter tennis i den utsträckning han skulle vilja. När vi stod där tänkte jag faktiskt mer på hans utskällning av Börje Johansson när Modo förlorade mot Malmö än när han satte straffen på Corey Hirsch. Det som är lite speciellt för mig i sammanhanget är att denne målvakt är född på exakt samma datum och årtal som mig: den 10 augusti 1972.

*****

Hampus Lindholm är en skön lirare. Jag känner hans pappa sedan länge och familjen bor ju här i Lerberget. Därför var det kul när Hampus svängde upp med sin röda porsche och tog med ett lunchpaket även till mig efter avslutat pass med Rögle. Till saken hör att min son inte alls är intresserad av sport, hockey inkluderat, och satt mest med vid mitt köksbordet när NHL:s kanske bästa 22-åring plötsligt satt hemma hos oss som. Och faktum är: Hampus är som vem som helst. Han har fötterna på jorden och har ändå en agent som Claude Lemieux som företräder honom i förhandlingarna. Den killen har vunnit fyra Stanley Cup och en person som Hampus lärt känna väldigt väl även om han inte själv upplevde spelarens storhetstid. Vi gjorde en intervju med sälarna på stenarna i bakgrunden och vi åkte bort i Lerbergets hamn för att ta lite miljöbilder efteråt. Inslaget gick i TV4-Sporten på lördagskvällen och kan ses på CMores twitterkonto.

*****

Frilansandet är som sagt mitt levebröd nu förtiden. Alltid Fullsatt är att ses som ett hobbyprojekt. Kan vara bra att påminna om det då det inte sällan kommer mejl med önskan om att skriva ännu mer och oftare.
Allt började 2012 med rapporteringen om Ramlösa Södra som vid den tiden valde att skrota sitt division 2-lag. Ulf Andersson – ordförande i Ramlösa Södra IF – tyckte att det kunde vara bra att beskriva den föreningen fyra år efter när det stormade som mest. Och i dagarna har ni kunnat läsa hur det gick.

*****

Andra serier får ursäkta, men division 2 för herrar är det mest intressanta här på sajten just nu. Både Högaborg och HIF Akademi förlorade i lördags vilket gör framtiden oerhört osäker för båda lagen. Båda har 30 poäng där Högaborg är på neflyttningsplats och HIF Akademi på kvalplats med EN gång kvar. Det är på allvar nu. Det finns ingenting att skylla på i det här läget för förutsättningarna har varit klara. Jörgen Pettersson lämnade Högaborg mitt under hösten och vicekapten Saganowski gjorde det samma för en vecka sen. Upp till de som är kvar att lösa uppgiften.

Kul för Eskilsminne som fortfarande går för en kvalplats till division 1. Då krävs att Halmia tappar poäng mot Sävedalen och att Eskils så klart vinner hemmamatchen mot Vinberg. Det kan gå!

*****

Fortuna är ute i kvalet och samtidigt meddelade Stefan Juhlin att han lämnar som tränare. Jag har tidigare varit inne på att rydebäcksbon Johan Isgren borde ligga bra till och när man nu ska ha ny tränare känner jag mig allt mer säker. Jag pratade med sportchef Ted Olsson, som inte vill kommentera tränarfrågan ännu, men om matchen säger han:
– Det var inget snack om vilket lag som var bäst över två matcher. Vi får ta nya tag.

*****

I går kunde Bjärefotbollen berätta att Västa Karups tidigare assisterande tränare Tobias Dock tar över tränarsysslan i Båstad GIF. Dock har i Västra Karup assisterat Sven-Bertil Bergström och ta nu över huvudansvaret i nedflyttade Båstad, som nästa år ska spela i division 6. Tobias Dock har tidigare haft tränaruppdrag i bland annat Skottorps IF.

*****

Wormo förlorade mot Varberg med 0-2. Glumslöv vann mot Dalen/Krokslätt med 3-0. Kullavägen förlorade mot Stehag efter förlängning (0-2), Åstorp vann mot Lilla Torg FF (2-0).

I kvalet till femman förlorade Brunnby borta mot Bara (1-5), Perstorp/Bälinge vann (3-2) mot Dalby borta, Örkelljunga vann mot Höör hemma (2-1), Hasslarp slog Arlöv hemma (1-0), IFL Rössjöholm och Uppåkra spelade 0-0, Landora slog Ljungbyhed borta (2-0), Medina förlorade mot Skivarp hemma (0-4).

I kvalet till sexan förlorade Hjärnarp hemma mot Wollsjö (0-2), Munka Ljungby föll borta mot Rinkaby (2-3), Strövelstorp vann borta mot Stattena (3-0) och Häljarp spelade 2-2 borta mot Östånå,

*****

Hur många såg Sverige mot Luxenburg? Hand upp! Jag har handen nere. Såg inte en minut men förstod att motståndarna hade möjlighet att fixa en poäng. Vi är där nu. Tiden utan Zlatan. Vi får vänja oss tror jag. Ett mästerskap är inte en självklarhet. Har aldrig varit faktiskt.

Och jag tror att det dröjer innan ett nytt svenskt fotbollslandslag tar sig in på en lista över de största idrottsögonblicken igen.

TorbjornDencker72Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *