Patrik Sundström 1

Patrik Sundström tar över Högaborg och nu talar mycket för att laget har division 2-status även nästa år. Foto: K&A Bilden

Oavsett serie, match, resultat… det slår gnistor om de nordvästskånska tabellraderna så här års. Som vi har varit inne på – och som både Jakob Augustsson och Patrik Sundström påpekat – så har division 2 aldrig varit mer rafflande.
Apropå det, det tåls ju att påpeka att Alltid Fullsatt varit nyhetsledande kring den lokala småklubbsfotbollen – som vanligt höll, jag på att säga. För vi har varit först med att rapportera att Jakob Augustsson hoppar av i Höganäs efter säsongen (och Att Burim Nikqi nog tar över).
Vi har kunnat berätta för er kära läsare att Jörgen Pettersson slutar i Högaborg efter säsongen och att ersättaren heter Patrik Sundström. Vi har varit dagar före andra medier och det är förstås ett av många incitament för er att följa den här sajten.

*****

Det ger förstås perspektiv när ”Sundet” – i den här artikeln – berättar vilka spelare han spelat med; Jonas Thern, ”Bjärred” Andersson, Martin Dahlin, Lasse Larsson, ”Henke” Larsson, ”Masse” Magnusson och ”Rolle” Nilsson med flera med flera. Jag och Jocke Persson hade med honom i ett av de första poddavsnitten som ni kan höra här – och snart är vi tillbaka med fler avsnitt.

*****

HIF Akademi var det enda laget som tog en trepoängare i helgen och den kom mot Höganäs inför 400 personer på stora Olympia. Av rapporterna från de jag känner som var där så var segern i sin ordning.
Med halvtimmen spelad satte Moustafa Zeidan ledningsmålet och i den andra halvleken var det U17-spelaren Alex Timossi Andersson som hittade rätt. Resultatet innebär att båda lagen förmodligen slipper bli indragna kring ett negativt kval men också att lagen inte har med kvalplatsen till division 1 att göra.
Det enda laget som har chans till kval är Eskilsminne, men de utsikterna blev ju inte ljusare efter det seeeena baklängesmålet mot Assyriska hemma. När Emil Åberg tryckte in sitt andra mål som innebar 2-2 i den 93:e minuten var det många som räknade in en poäng. Men nu kom det ett avgörande i den 96:e (eller om det var 99:e) minuten och det innebar att motståndarna stack upp i topp i serien.
Högaborg då? Laget hade chansen att haka på toppen men på Kabevallen ville hemmalaget Tenhult annat och vann med 2-0. Därmed ser det ut som att Patrik Sundström får ta över ett division 2-lag nästa säsong och även Burim Nikqi som vi tror kommer träna Höganäs får träna ett division 2-lag.
Med nv-skånska ögon hoppas vi väl på eskilssegrar framöver för det vore väl bra om Eskils går upp.

*****

….och att samtidigt BoIS tar steget upp i superettan. 1 563 personer såg laget vinna hemma mot Oskarshamn med 4-0 på söndagen efter två Erik Pärsson-mål i den första halvleken. I den 80.e minuten gjorde Alexander Tkacz 3-0 och på övertid Jonathan Levi 4-0. BoIS är fyra poäng efter serieettan Öster och två poäng bakom tvåan Norrby.
På söndag får vi en fingervisning om BoIS har med superettan att göra eftersom det då handlar om bortamöte med just Norrby.

*****

Efter 2-2 borta mot Assyriska har Fastcom ÄFF Ängelholm – eller nej, ÄFF heter man ju fortfarande – hoppet om att spela superettan även 2017. Det där med lagnamnet har ju faktiskt en förankring i att klubben sökt om namnbyte hos förbundet men fått avslag (det där är uppgifter till Alltid Fullsatt). Jag vet att man nu försöker igen. Det finns en fara med det där med att sälja ut lagnamnet för det kan skrämma bort andra hugade sponsorer. Hur mycket får de plats när ett företag som Fastcom kommer dominera flödet några år framåt.
Den 11 september väntar hemmamatch mot Ljungskile och ni som kan tabellen utan och innan vet att Ljungskile är jumbo på 15 poäng, att ÄFF är nästjumbo på 16 poäng och att laget på kvalplats ovan är Assyriska på 17 poäng. Syrianska har den andra kvalplatsen på 19 poäng och på säker mark finns Degerfors på 24 poäng. Jag tror fortfarande att ÄFF har en god chans att få kvala och att man tar den chansen.

*****

Kommer vi får några seriesegrare i år? O ja massor – och redan i division 3. För jag tror att Hittarps IK kommer reda ut det till slut. Västra Frölunda har visat sig vara en opålitlig toppkandidat (1-1 borta mot Snöstorp Nyhem) och det tackar förstås Hittarp för som vann borta mot Kungsbacka med 3-1. När hemmalaget gjort 1-0 slog Robin Staaf till två gånger om inom loppet av nio minuter och HIK gick till pausvila med ledning. I andra halvlek, närmare bestämt i den 72:a minuten, svarade Omar Hamid för ett sånt där mål som bara Messi kan. Jordan Larsson var ju tidigt ute i vår podd och jämförde just dessa två spelare. Ska bli intressant att se hur långt Omar Hamid-karriären kan gå. Nu har han fått seniorfotboll i tidig ålder och det mår de flesta bra av.
Serieledaren Hittarp har ett tvåpoängs försprång på Frölunda.
På Åbyvallen i Klippan vann Kågeröd derbyt där Linus Persson inledde målskyttet redan efter sex minuter. Tobias Zentio – som är tillbaka i Klippan (lämnade Vejby i somras) – fixade spänning med sin kvittering i 26:e minuten. Men ingen match utan ett Nicklas Nielsen-mål. Den här gången kom det två minuter in i andra halvlek och när Nabil Lala gjorde 1-3 i 82:a minuten var det klart. Kågeröd har sex poäng ner till kvalstrecket och kan nog efter nästa match känna sig säkra på nytt kontrakt. Klippan är på nedflyttningsplats men kan fixa kontrakt – har bara två poäng upp till kvalstrecket.
Vejby förlorade med 1-4 borta mot Varberg och bara Albin Subasics tröstmål i slutet gladde i Vejbygänget. Vi konstaterar här och nu att det blir ett division 4-lag som Magnus Arvidsson tar över i januari.

I den södra trean har vi haft stort hopp om att nykomlingarna IK Wormo ska ta sig hela vägen upp i tvåan. Man har redan kvalplatsen i ett järngrepp och för att knipa förstaplatsen krävs i första hand seger borta mot IFK Trelleborg på måndag kväll. Skulle det hända är man fyra poäng bakom serieettan Österlen.

*****

Det återstår bara fyra omgångar i damernas division 1. Eskilsminne lever lite farligt då man bara är sex poäng över det negativa kvalstrecket efter helgens knappa förlust (1-2) borta mot Halmia. Julia Nyberg Spets kvitterade i den 70:e minuten men segermålet kom två minuter senare.
Även Stattena förlorade knappt – 2-3 borta mot Asarum. Då ska vi ändå nämna att Anna Latomanski och Staphanie Petersson vände 0-1 till 2-1 i den första halvleken men där Asarum kunde kvittera tre minuter före pausvilan. Kanske blev det målet avgörande, för fyra minuter in i andra halvlek kom även 3-2 genom ett självmål av Stattena.

Jag gjorde mitt eget marathon genom att prata nonstop i sju timmar. Foto: Camilla Fastberg.

Jag gjorde mitt eget marathon genom att prata nonstop i sju timmar. Foto: Camilla Fastberg.

Och nu är det klart att Jimmi Kianders Hittarp får ställa in sig på en omstart i division 2. Efter 0-4 mot Färjestaden på Öland (utan Mia Westerblad) finns ingen räddning – varken i praktiken eller i teorin för den delen.

*****

Jag hade tänkt se småklubbsfotboll i helgen men på lördagen var jag speaker på Helsingborg Marathon hela dagen och uppdrag som innebär inkomst måste gå före.
Helsingborg Marathon – ett fantastiskt arrangemang och lopp som passerar 21 stadsdelar. Att engagera en hel stad kräver sitt engagemang men det har firma Gartmyr & Wikstrand lyckats med. I en av många intervjuer jag gjorde under dagen blev jag mest imponerad av segrarinnan i damklassen, Malin Holmberg. Ja lite imponerad var jag så klart över tiden 3:03:29 men mest när hon sa att det här var hennes första marathon någonsin. Hon visade där och då att allt är möjligt.

*****

FOTBOLLSFAMILJ. Från vänster: Fotbollstränaren Peter Ahlberg (Råå IF), pappa och huvudollsinnehavare Lasse Ahlberg och fru Karin Alhlberg. Foto: Torbjörn Dencker

FOTBOLLSFAMILJ. Från vänster: Fotbollstränaren Peter Ahlberg (Råå IF), pappa och huvudollsinnehavare Lasse Ahlberg och fru Karin Ahlberg. Foto: Torbjörn Dencker

Har jag berättat att jag håller på med en tv-dokumentär om Lasse Ahlberg – en legendar och ”den siste överlevaren i det legendariska HIF-laget på 50-talet”? I dag hade jag besök hemma av huvudpersonen själv med fru Karin och sonen Peter Ahlberg, tränare i Råå IF. Det blev positivt gensvar i form av spontanapplåd och därmed ett kvitto på en rättvis bild av en spelare som med en inomhushall på den tiden lika gärna hade satsat på en tenniskarriär. Men det blev fotboll mycket tack vare tränaren Adolf Vogel, tränare i HIF på den tiden. Filmen kan ni se på Saga-bio i Höganäs under Filmdagarna i november men det återkommer vi till längre fram.

*****

I morgon tar vi kollen och analyserna på övriga serier efter helgens resultat här på Alltid Fullsatt.

TorbjornDencker72

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

One Response to Dencker tänker: ”Det tåls ju att påpeka”

  1. […] Ni som undrar om jag missat superettan – div 3? Det avhandlade jag i det här inlägget – se här. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *