Tisdag kväll. Barnen sover. Datorn är ledig. Köket är ledigt. Kaffe kvar på kannan. Jag bloggar.

*****

Mittfältaren Benjamin Tannus och målvakten Jakob Tånnander från Högaborg spelade båda hela matchen när det svenska P16-landslaget under Roland Nilssons ledning vann med 4-0 mot Georgien i sista matchen under Elite round i Finland. Man var redan före matchen klara gruppsegrare och till våren väntar Elite Round-kval. Vinner man sin grupp där eller blir en av de sju bästa tvåorna är man klara för EM-slutspelet. Blir man sedan ett av de fem bästa länderna i EM får man en direktbiljett till U17-VM i Indien.

Men först handlar det om att rädda kontraktet med Högaborg för Tånnander (som tillhör Malmö FF) och Tannus.

*****

Apropå det. Kunde i kväll avslöja att backklippan och trotjänaren Filip Saganowski lämnar laget med omedelbar verkan. Anledning: Brist på motivation. Läs mer här!

*****

En av vinterns mest spännande Sillysnackisar blir annars Nicklas Nielsen som vi varit inne på innan. Jag vet att det finns minst två klubbar på högre nivå (än Kågeröd) som är intresserade. Frågan är om det går att lösa ekonomiskt. Återstår att se, blir spännande att följa.

*****

Och då kommer vi osökt in på Kågeröd där jag kunde berätta för er för en tid sedan att Johan Isgren lämnar. Mitt tips är att han hamnar i Fortuna. Men vem tar då över i division 3-laget Kågeröd? Vad jag fått höra har Christoffer Andersson tackat nej och även Jakob Augustsson (som lämnar Höganäs) ska ha fått frågan.

*****

På onsdag lunch spelar jag och Jocke Persson åter in podd och då gör vi det på The Tivoli igen och gästen blir ingen mindre än Jonathan Levi som har ett förflutet i Eskilsminne, HIF Akademi och som nu är ordinarie i Landskrona BoIS. Det finns så klart mycket att snacka om när det kommer till den lokala fotbollen. Till exempel så ställs ju Jocke Perssons Kristianstad mot Oskarshamns AIK i nästa omgång, just det mot Conny Karlssons Oskarshamn.

*****

ÄFF. Vara eller icke vara. Superettan eller division 1. Himmel eller helvete. Järdler eller en tysk. Med Fredin som lokförare 2017 eller inte. Med ett lag i Ängelholm eller någon annanstans. Med ÄFF eller Fastcom ÄFF på emblemet? Man kan aldrig veta.

*****

Glöm inte att vi har ett nv-skånskt lag som spelar i Svenska Cupen nästa onsdag. Eskilsminnes damer slog ju Höllviken borta med 3-0 i andra rundan. Nu får man besök av allsvenska tabellsjuan Vittsjö i tredje omgången. Den matchen spelas på Harlyckan.

*****

När jag ändå var inne på svenskfotboll.se och kollade så såg jag att en match återstår för att komplettera herrarnas andra omgång i Svenska cupen. Det är nästan för bra för att vara sant. Den 13 oktober, alltså nästa torsdag, tar Oskarshamns AIK emot IFK Göteborg. Vilket ben ska Conny Karlsson stå på? Han lämnade (IFK) Oskarshamn som 22-åring 1975 och gick till IFK Göteborg där han stannade till och med Uefacupguldet 1982. Men har ni koll på vilka två klubbar han spelade därefter, innan han la spelarkarriären åt sidan? Jo Toronto Blizzard (1983-1984) och Örgryte ( 1985-1987).

*****

I kväll spelade för övrigt HIF:s U21-lag match i Falkenberg. Den slutade 1-1. Det var ett ungt HIF-lag och andas framtid. I backlinjen spelade Felix Bindelöv, Jesper Björkman, Jonatan Olsson och Jonathan Larsson. På mitten  Mattias Almeida Sundell, Darijan Bojanic, Alexander Achinioti-Jönsson och Moustafa Zeidan och på topp Max Mårtensson och Mouhammed Fahs. Hade Max Svensson varit skadefri hade han spelat. På bänken fanns bl a löften som Casper Seger och Alex Timossi Andersson.
Frågan är vad det innebär för akademin när spelare dubblerar igen. Å andra sidan måste det väl vara roligare att spela än att träna. Men viktig match i helgen.

*****

Flera av våra lag kvalar, det vet ni. I podden tänkte vi ringa upp någon av de inblandade.
Så här spelar de närmast i tiden:

Kval till tvåan: Wormo–Varberg (8/10).
Kval till trean: Glumslöv–Dalen/Krokslätt (8/10).
Kval till fyran: Åstorp–Lilla Torg, Fortuna–Skabersjö och Stehag–Kullavägen (5/10).
Kval till femman: Bara–Brunnby, Hasslarp–Arlöv, BK Fram–Svedala, Rössjöholm–Uppåkra, Dalby–Perstorp Bälinge, Örkelljunga–Höörs IS, Ljungbyhed–Landora och Medina–Skivarp (8/10).
Kval till sexan: Stattena–Strövelstorp, Hjärnarp–Wollsjö, Östanå Bruk–Häljarp och Rinkaby–Munka Ljungby (8/10).
Damer, kval till trean: Fortuna–Gislöv (9/10 – första mötet borta slutade 4-0 till Gislöv).

Det var allt.

TorbjornDencker72

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *