ÄFF verkar vara en av de lyckliga grisarna som överlever julen. Men vad händer nu?
Som lokal fotbollstyckare borde jag redan ha reflekterat över det som händer i Ängelholms FF men jag har satt det på hold eftersom det råder stor osäkerhet kring vad som kommer hända.
Ingen har ännu försatt ÄFF som klubb i konkurs även om inte decemberlönerna betalats ut.
2,5 miljoner var hemma på torsdagen – i den summan räknar vi in Ängelholms kommuns bidrag till att rädda ungdomsverksamheten. Det saknas således en halv miljon för att rädda ekonomin.
Vad är det då man räddar? Ja fokus ligger inte på A-laget i division 1 utan de över 600 ungdomarna i föreningen. Det vore förödande om föreningen går i sank. Ängelholm är så mycket mer än ishockey.
ÄFF borde naturligtvis startat om för länge sedan. Insett sin position i näringskedjan och inte lockats av externt osäkert kapital på en elitsatsning. Publiksiffrorna är allt i sammanhanget och redan där borde varningsklockorna klingat till tinsitusnivå för att inse att föreningen var på väg mot fel håll.

*****

Tre mil norrut startar HIF om. Det är inte så enkelt som att trycka på resetknappen. Ett styvt jobb väntar och vi har redan sett vad det allsvenska uttåget innebär. Osthyveln är vässad och det kapas rejält både på administration och det sportsliga. denckerhallberg
Jag hade förmånen att vara programledare för Hittarps uppesittarprogram från Etoile i Helsingborg på onsdagskvällen där vi hade Mats-Ola Schulze som en av gästerna. Där och då nämnde han till exempel att det inte är klart om föreningen ställer upp med HIF Akademi i division 2 nästa år.

Allt hänger ihop. Flera spelare kommer lyftas upp i A-laget och då kanske inte underlaget räcker till för att fylla upp ett division 2-lag. Att lägga ner division 2-laget kan dock inte handla om kostnader. För när jag påstått att det kostar mer att ha ett div 2-lag så har jag fått på pälsen (även offentligt) av vissa. Det kostar alltså lika mycket att driva ett division 2-lag som att ha en ordinär stege med ett U19-lag i topp under A-laget i HIF.

*****

Elände. Så sa Conny Karlsson när han skulle beskriva den nordvästskånska elitfotbollen och syftade på ÄFF och HIF. Själv tar han nu över Stattena som jag skrev om i går. Det där känns oerhört fräscht. Jag tror också att fikarasterna blir många med det gamla strävsamma paret Conny Karlsson och Peo Ljung som nu kommer jobba väldigt nära varandra igen. Det är inte heller inte otroligt att HIF och Stattena kommer jobba väldigt nära varandra redan nästa år när det gäller flickfotbollen.

*****

När jag kom hem i förmiddags satt HIF-legendaren Lasse Ahlberg hemma i mitt kök och kallpratade med min sambo. Jag hade lovat bränna några dvd-skivor av filmen jag gjort om honom. Jag gissar att det är Årets julklapp i den Ahlbergska släkten. Han hade för övrigt sett de tre delarna jag lagt ut av min tv-intervju med Ingvar Wenehed och han gillade det han sett. Ni som inte sett kan klicka här för att se och höra mer av HIF:s legendariske ordförande.

*****

Vad händer med Alltid Fullsatt? Jag vet inte hur många som frågat det på sistone och senast i kön till Mölle fiskrökeri i dag. Jag vet faktiskt inte. Det är lika osäkert som att ÄFF klarar existensen eller att HIF tar steget upp i allsvenskan redan nästa år.

GOD JUL önskar jag alla er fantastiska läsare, lyssnare och tittare. Vi ses i alla fall på ett eller annat sätt framöver.

Torbjörn Dencker
[email protected]

Tagged with →  
Share →

6 Responses to Dencker tänker: GOD JUL Alltid Fullsatt-läsare

 1. Andreas Lindström skriver:

  God fortsättning! Bra texter som vanligt!

 2. Olle skriver:

  För en som inte bor i Helsingborg och är väldigt intresserad av fotbollen i Helsingborg, både Hif och klubbarna runt 4-5-6, så hoppas jag absolut du håller igång sidan ett par år till :).

 3. Walle skriver:

  Kom igen Tobbe, keep the god work up, din röst är viktig!

 4. Conny skriver:

  Fortsätt ditt goda jobb. Speciellt om ditt favoritlag BoIS :).

  • Martin skriver:

   Tror inte nån på Alltid Fullsatt har BoIS som favoritlag. Gör en enkel sökning på BoIS i arkivet så hittar du två artiklar från de senaste fyra månaderna, en är en sammanställning av kommande cupdatum och en är en artikel om Jonas Thern.

 5. Invest skriver:

  Externa investerare till AlltidFullsatt? Bombsäkert!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *