I förra podcasten hade vi fullt derbyfokus. Nu vet vi hur det gick i de stora derbyna; MFF slog HIF, Eskils vann slaget om Harlyckan (se tv här) och Eskilsdamerna hämtade upp två gånger mot Stattena och skickade in segermålet i slutminuten. På onsdag spelar vi in nytt avsnitt med bl a Offsides Johan Orrenius som gäst!

*****

Paul Myllenberg har haft en jobbig period bakom sig. Fick för några dagar sedan ett tips om att han skulle ha sagt upp sig från sin tjänst som klubbdirektör – och i går skrev Expressen/KvP att han headhuntats för jobbet som generalsekreterare i Svenska Fotbollförbundet.
Jag pratade med PM i går och konfronterade honom med ryktet att han skulle ha sagt upp sig från sin tjänst: ”Nej nej, det är väl någon som vill mig illa. Det stämmer inte”.

*****

Fick en del mess och påtryckningar från Liverpoolfans i går. Men att West Ham skulle ta poäng borta mot City kändes lite väl magstarkt, för mycket begärt. Manchester City blev mästare och frågan är om Liverpool kommer få samma chans de närmaste 30 åren.

*****

Pratade med Roar Hansen i går kväll (läs mer här). Han vet vad som gäller och det är bara tre poäng som ska hem från Grimsta. Ingen i 042-området begär att det ska utövas tiki-taka. Det ska bommas igen bakåt och bollen ska in i BP-målet (även om han inte uttryckte sig precis så).

*****

Jag har ännu inte sett ÄFF på Olympia i år. En skandal med tanke på att jag gärna kommenterar publiksiffrorna där. Jag kan ju börja med att gå dit själv innan jag gnäller (som Jocke säkert skulle uttryckt det).
Värnamo väntar i dag och jag citerar tränare Persson som vet vad som gäller i kväll: ”Jag utgår från att oavsett vilka spelare vi sätter in i dag så är det hungriga vargar som springer ut på Olympia med en galen blick och investerar ALLT de har i 94 minuter”.

*****

accams_kit

Bilden ovan är David Accams egen på twitter. Christoffer Andersson var snabb att kommentera: ”4 X Nike = 120 000 SEK Kaaaa-tjiiiiiing”.

*****

Ska vi köra lite mer på HIF-spåret så kan vi väl utse den bästa spelaren så här långt. Väljer dock att ta en offensiv och en defensiv och mitt val är enkelt:
* Peter Larsson – inte många pratar om honom utan tar mer för självklart att han ska leverera på hög nivå i varje match. Fokus har legat på vem av de unga som ska ackompanjera – men det tåls att säga att Larssons inledning har varit superb (förutom ett par indianare senast).
* David Accam – varje vår säger man slentrianmässigt, om någon i truppen, att ”han lämnar i sommar”. Marknaden har sagt annat de senaste åren. Men Accam är en säregen fotbollsprodukt med de eftersökta egenskaperna. Jag är helt övertygad om att han lämnar för en bra peng under VM-uppehållet. Finns han med där förresten – i VM? Jag vet att chanserna tveklöst hade ökat om han spelat som renodlad anfallare i HIF. David vill hellre spela till vänster med en lägre utgångspunkt och indirekt så kan han därmed komma att offra en plats i Ghanas trupp för att spela på sin favoritposition.

*****

Det såg ju så bra ut för BoIS mot Östersund, men 2-1 förvandlades till 3-2 på ett par minuter. Det är för tidigt att vara orolig, men det kunde börjat bättre om man säger.

*****

Nu är det ju bara fem omgångar spelade, men Råå IF har uppenbara problem med sina tre poäng. Målvakt sökes, vet jag. Men det är nog inte lösningen på allt. Borstahusen förlorade mot IFK Malmö senast och eftersom Hittarp tappade poäng (2-2) i Tiffany Persson-land så halkade Urbans gäng ner på en andraplats, på målskillnad. Det blir de två lagen som kommer slåss hela vägen in i omgång 22 den 5 oktober.
Eket trillade förresten under strecket efter 2-4 mot Husie.

*****

Magnus Jansson i Hais har redan gett sin version av 2-2-matchen mot Glimåkra (se här!). Hoppas fler tar chansen och skriver av sig och lägger det på ett mejl till info@alltidfullsatt.se. Den här lilla redaktionen kan nämligen inte vara allt, likt den stora draken.
I den norra fyran gjorde Bosna 5-2 på Västra Karup. Vi noterar att Perstorp/Bälinge och Vejby spelade 0-0 i ett annat derby och att Lino Borieros gäng Östra vann knappt 3-2 borta mot Klippan i ännu ett derby.
Kågeröd kommer lite i skymundan med tanke på att man placerats i den västra divisionen. Laget parkerar nästsist efter 1-2 mot Flagg.

*****

Bjuvstorp och Grevie är ännu obesegrade i den norra femman. Här kan fråga sig vad som händer i Brunnby. Efter 1-5 borta mot Grevie på svårspelade Grevieparken ligger Brunnby sist med en poäng och en målskillnad på 7-20.
Kan nykomlingen Kullavägen ta rygg på serieledaren Dösjöbro i den västra femman? Gantofta besegrades av KBK med 4-1 i helgen medan Fortuna åkte på 0-7 mot Dösjöbro.
Om Brunnby har det jobbigt i den andra femman så har Stattena det kanske värre. Noll pinnar och 7-24 i målskillnad efter 2-4 mot Asmundtorp i helgen (läs mer här).

*****

Skälderviken ångar på i den nordvästra sexan. Fem raka segrar och 16-3 vittnar om div 5-ambitioner. Väsby åkte dit mot Siffarna med 3-0 i helgen. Viken har vaknat – slog Torekov borta med 4-2. Hov brukar vi få leta efter långt ner i listorna, men laget har börjat strålande och ligger tvåa efter fyra segrar och en förlust. Seger i helgen med 4-0 mot Kvidinge. Rössjöholm har ännu inte förlorat och parkerar som trea efter 5-3-segern mot Östra Ljungby.
Fram slog Helsingborg City med 2-0 och toppar den västra sexan. Här var jumbon Landora nära att ta poäng i helgen, men fick ge sig med 2-3 mot tabelltvåan Tågarp.
Noterbart: Våra tre lag Ljungbyhed, Vedby/Rönne och Röstånga har lagt beslag på de tre sista platserna i den mellersta divisionen.

*****

I bottenskiktet och divsion 7 nordvästra är det kul tabelläsning för Båstadsborna. Det blev seger med hela 5-2 i derbyt mot Hjärnarp och tränare Dock kan dela ut post med ett leende på läpparna. Tabelltvåan Hasslarp – som förlorade mot Båstad i förra omgången – vann med 4-0 mot Färingtofta och har seriens bästa målkvot på 22-5.
I västra sjuan har Kropp gjort en bra start, slog Canarias med 4-0 och ligger trea bakom Bosna FF och Alexander.

*****

Eskilsminne vände som sagt i derbyt mot Stattena och vann med 3-2. Tronskiftet i Helsingborg är ett faktum (läs mer här). I damtvåan tappade Hittarp poäng och Råå passade på att gå upp i serieledning efter 1-0 i derbyt mot ÄFF.
I trean leder Klippan i en svårt haltande tabell och i damfyran kan det icke vara kul att vara målvakt och möta Salamis/Strövelstorp som radat upp fem segrar och gjort 35 mål och släppt in två.

I veckans podcast ringer vi upp några av de lokala hjältarna – eller förlorarna!

PageLines- medlemskort_feature.jpg

Och du… det är inte för sent att skaffa vårt medlemskort – se här

Till sist: Kommenterade ju Springtime på hd.se i lördags och hade insatte och väldigt verbale Hasse Segerfeldt som bisittare. Marockanen ledde från start till mål så det blev att snacka om ditten och datten, se det här (om ni orkar):

 

 

Torbjörn Dencker

Tagged with →  
Share →

One Response to Dencker tänker: ”Hungriga vargar med galen blick”

  1. Fredrik Forever Red & Blue skriver:

    Jodå, Accam eller som hans fullständiga namn lyder ”David Titi Accam” står med på FIFA:s hemsida i den preliminära truppen på 26 spelare, så ”Titi” (ska han inte ha det som artistnamn förresten?) bör ha en god chans och inte mindre sen insatsen igår…

    Kan bara hålla med om det valet men vad gäller defensiva valet så även om Peter spelat upp sig senaste 5 matcherna & är ruggigt stabil, tycker jag Lorent glänst hela säsongen så här långt & framför allt senaste tiden då han lirat i sin fria roll mellan backlinje & mittfältet. Synd bara han missar finalen & frågan är då vem som tar hans roll? Eller om Roar väljer att köra med ett annat spelsystem? Gashi ev. tillbaka och då känns han tänkbar ersättare för Lorent, men annars är frågan hur lösa Lorents frånvaro?

    Skoj höra Vikens IK vaknat till liv då de hade en förfärlig avslutning på förra säsongen, men hur går det egentligen för Väsby för dom såg jag inte någonstans i texten?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *