Resan till Stockholm började ju bra. Bussen från Höganäs var försenad till Knutpunkten. Var inne 9.24. Tåget mot Lund gick från plattform 1b. Jag hann, på stopptid, men på fel tåg. ”Det här går till Ängelholm”, sa konduktören medan dörrarna gick igen. Oåterkalleligt.

Byte i Maria Park. Tillbaka mot Helsingborg. Byte av tåg igen och med vetskapen att jag skulle missa anslutningståget till Stockholm kände jag plötsligt en olust att åka till huvudstaden.

I sammanhanget vore det väl bra – om det gick att lösa – med ännu ett direkttåg från Helsingborg till Stockholm. Det finns i och för sig inga garantier för att jag skulle hinna med det heller.

Å andra sidan fick jag uppleva en för mig ny restaurang i Lund. På gatorna var visselpiporna redan igång och rejält med holabalo inför den stora finalen för många lundastudenter.

*****

Holgersson och Chrisse

Bjöd in Markus Holgersson och Christoffer Andersson till frukostsamtal på Hotel Helsing. Det är som Marcus Nilsson twittrar: ”En miljard ord i en och samma podd”. Chrisse är inne i ett rekordstim och passade också på att sätta ett präktigt rekord i antal minuter för ett poddavsnitt. Men kvantitet kan också vara kvalitet och det bjöd båda på. Visste ni att det var nära att Chrisse valde Ålborg när han kom hem till HIF? Och vad har Hasse Backe och Åge Hareide gemensamt – liksom Henrik Larsson och Álvaro Santos?
Avsnitt 62 kan du lyssna på här!

*****

Vädret. Det är den stora snackisen var man än befinner sig. Någon säger alltid något om värmen. Något om att det är för varmt. Att det inte finns något mellanting. Och efter lite klagan kommer det: Men man ska inte klaga.

*****

Tåget gjorde ett kort stopp i Dösjöbro vilket får mig att tänka på Jörgen Pettersson och det leder oss in på Högaborg där Moustafa Zeidan har fått sin tidiga fotbollsfostran. På måndag är det dags för ännu ett division 2-derby: Högaborg mot HIF Akademi och Zeidan gör sin akademidebut där och då på Olympiafältet – mot sitt gamla lag.
Eskilsminne reser sig nog efter derbysmällen och tar en trepoängare hemma mot Dalstorp. För Höganäs är det ännu mer lite av vinna eller försvinna i bortamötet med serietvåan Lindome.

*****

Rusike Liverstam

I dag kan ni läsa om Fredrik Liverstam som berättar sin historia, hur det började i Rydebäck, moppen till Harlyckan och Jesper Jansson som tog honom till Olympia och Henke som tog honom till Landskrona. Under Martin Rosqvist intervju med sin gamla kompis dök Matthew Rusike upp. Läs gärna fredagsintervjun här!

*****

Två tusen kids med föräldrar följde landslagets träning i Båstad i onsdags. Lika många kommer säkert på lördagen. Trist att landslaget stänger igen däremellan men det år så det funkar. Fast just i dag blev det ändå öppen träning men de som kom dit för att titta fick varken se Martin Olsson eller Andreas Granqvist som körde rehab.

På söndag väntar också EM-klara Wales och sen är det dags.

I podden pratar förresten ”Chrisse” och Holgersson om lagen de tror går långt i EM.

*****

Den 15 juni offentliggörs OS-truppen i fotboll. Vi pratar om 35 spelare som i steg två ska bli 18 spelare (och fyra reserver).

En som hoppas vara med där är Jordan Larsson. Han säger det till HD i dag.

I kväll spelar Sveriges U21-landslag mot Georgien på Rimnersvallen i Uddevalla. Det luktar utsålt och sånt är kul. Den arenan var min hemmaplan i två år under tiden som jag pluggade till (radio)journalist. Melker Hallberg, Pawel Cibicki, Erdal Rakip, Carlos Strandberg och Simon Tibbling saknas och det öppnar för speltid för Jordan Larsson. Att Emil Krafth spelar är givet.

*****

Astrit Seljmani gör Arben Sfishta sällskap och är just nu med Kosovos U21-landslag. ÄFF spelar hemma på lördag klockan 16. Fick ett mejl från ÄFF med hopp om draghjälp så här kommer det: ”På lördag hoppas vi inom ÄFF att ALLA vallfärdar till IP där vi bjuder på fri entré och en hel del aktiviteter och utlottningar. Allt detta för att om möjligt fylla läktarna och visa vårt stöd i jakten på 3 poäng mot Varberg i ’slaget om kusten’.

*****

Landskrona BoIS möter Mjällby borta på söndag. Sillstrybarna har inte vunnit på de tre senaste och i senaste förlusten mot Husqvarna missade Marcus Ekenberg straff och sen utbytt två minuter senare. Hårt straffad av tränare Patrik ”Bagarn” Rosengren?

*****

Hittarp vinner allt i division 3. Eller? I morgon åker man till Göteborg för möte med serieettan Älvsborg i en ren seriefinal. Då fattas Rasmus Ewertzh och Jacob Gudiol som båda startade senast.

Kågeröd lär få klara sig utan Victor Löfstedt och Nicklas Nielsen som båda fick röda kort senast.

Både Kågeröd, Klippan och Vejby har annars motstånd denna helg som ser mänskliga ut.

Och då har vi inte pratat om IK Wormo som går upp i seriefinal mot Österlen på bortaplan på lördagen. Seger för Jonas Lindhs gäng innebär serieledning.

*****

Hittarp, Eskilsminne och Stattena spelar alla borta den här division 1-omgången.
Ska vi också ta en snabbtitt i fyran väntar möte mellan Tågarp och Ödåkra där gästerna kommer utan sin supermegastjärna Mattias Lindström som ska på bröllop. Helsingborg Östra ska enligt tabellen hämta enkla poäng borta mot Förslöv. På Glumslövs IP dukar man upp till seriefinal när Harrie kommer på besök och vill man hålla sig i Helsingborg åker man till Råå IP där hemmalaget möter Eket.

*****

Den som vill se mer av HIF innan allsvenskan drar igång igen kan ta sig till Falkenberg den 2 juli. Då mäter Falkenberg och HIF krafterna inför omstarten – och i den möter Falkenberg Gefle (som sparkat tränaren) borta den 9 juli och HIF tar emot Elfsborg dagen efter.

*****

Vi stannar där.

Det gör inte tåget. Det tuffar på mot Stockholm. Kvinnan i restaurangvagnen upplyser om att det nu är 31 grader när vi passerar Alvesta. Synd å klaga.

TorbjornDencker72

 

 

 

 

 

 

 

 

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *