Jag är tillbaka från det så kallade jetsetlivet med elva hotellnätter och med transport av de senaste bilmodellerna mellan hotellet på Birger Jarlsgatan och Kungliga Tennishallen tur och retur. Ibland är frilansjobbet riktigt nice. Det kan också stressa, speciellt när man har en fotbollsgala att ta hand om här hemma. Den ser jag verkligen fram emot.

*****

Sverige vann i kväll den första matchen mot Danmark av de totalt fyra länderna emellan den närmaste tiden. Ska återkomma till det.

*****

Sverige-Danmark 1. Okej, vi tar den första direkt. Caroline Seger gjorde målet som gav Sverige 1-0-segern i EM-kvalet mot Danmark. Det var Sveriges tredje raka seger i kvalet. Tyvärr blev just Seger skadad. Ni kan se målet här:

*****

Apropå Seger. Hon är med i juryn bakom Alltid Fotbollsfest den 7 november. Vi träffades i kväll på The Tivoli. Ja Carro kunde inte vara med av förklarliga skäl.
Det var lite kul när Mats Andersson – ny i juryn – presenterade sig för övriga: ”Ja jag har gjort hundra matcher i HIF, kanske 400 för Landskrona BoIS…”.
Det räcker där. Vi har en legendar i juryn. Han är för övrigt pappa till Erik Andersson som lämnade BoIS för MFF i år.
Vi avhandlade damklasserna först efter Nisse Larssons förslag då han såg på jurykollega Zecira Musovic att hon gärna ville hem och se landskampen mot Danmark.
När vi räknade rösterna i söndags hade vi fått in cirka 8 000 röster från er läsare på kandidaterna till priserna. Det var ingen lätt uppgift för juryn med utgångspunkt från röstningen att hitta vinnarna i de olika kategorierna. Men nu är jobbet gjort och den 7 november delas priserna ut på The Tivolis scen. Nästan alla bord för ätande är slutsålda men det finns en hel del biljetter kvar för er som bara vill komma och se galan. Insläpp 20, galan startar 21. Vill ni köpa biljett i förhand gör ni det här: http://www.thetivoli.nu/program/1183-alltid-fotbollsfest-2015 Annars går det bra att lösa biljett i entrén.

*****

Sverige-Danmark 2. Vi möter Danmark i Davis Cup i Slagelse där förloraren åker ner i division 2. Hade gärna varit på plats som den tennisfrilansare jag är, men galan tar min uppmärksamhet nu. Mikael Ymer (lillebror till skadade Elias Ymer) är med i laget för första gången. Såg hans match i Kungliga Tennishallen mot Alexander Zverev. Det blev förlust för Ymer men han visade prov på ett spel som kanske bär till epitetetet sverigeetta om inte en för lång framtid. Setsiffror: 7-6(9) 6-7(5) 6-4 i tyskens favör. Jag och kollega Jonas Arnesen, som kamperat ihop i tio dagar i Stockholm nu, har träffat båda i våra källarintervjuer. Här kan ni se alla mina klipp från turneringen.

*****

Vad är det allra viktigaste för en förening på elitnivå i Sverige? Tränaren? Spetsspelaren? Talangscouten som ska säkra områdets hetaste spelare som ska generera guld i framtiden?
Jag tror vi hittar svaret någon annanstans idag. Det handlar det om att sälja produkten och därför är marknads- slash sponsors- slash försäljningsfunktionen den för stunden allra viktigaste delen i en elitförening. Att gå på fotboll är inte lika självklart längre. Att kränga en skylt på långsidan ännu mindre givet. Pengar in är likhetstecken med framgång. Sen gammalt.

I senaste poddavsnittet pratat jag och Lundh en hel del om den nv-skånska fotbollen.

I senaste poddavsnittet pratat jag och Lundh en hel del om den nv-skånska fotbollen.

I nya allsvenskarna Jönköpings Södra svajar det därför rejält när nu sponsornätverket ”Nätverket Södra till allsvenskan” bryter samarbetet med klubben, enligt Jönköpings-Posten. Anledningen är att valberedningen vill se  Fredrik Jutnäs som ordförande i stället för Sune Lantz som haft posten i åtta år.
I kväll gick förresten Östersund upp i allsvenskan. Hur de här två klubbarna ska klara sig i allsvenskan diskuterar jag och och Olof Lundh i senaste podden här på Alltid Fullsatt. Där pratar vi för övrigt en hel del om HIF och BoIS och kommer in på en rad ämnen som bör intressera er. Läs mer och lyssna här!

*****

Sverige-Danmark 3.  Den 14 november är det dags för första playoff-mötet av två mot Danmark på Friend Arena. För mig känns det som ett 50-50-läge trots att Danmark har stjärnor i form och där Sverige inte levererat några skönhetspoäng på sistone.

*****

Har vi snackat färdigt om Eskilsminnes degradering och vad det innebär för nv-skånsk fotboll? Jag tror inte det. Redan för fem-tio år sedan kom debatten i gång där Jesper Jansson var drivande i frågan om behovet av en division 1-klubb i NV-Skåne. 2015 fick vi det. Till vilken nytta och till vilken glädje mer än för Eskilsanhängarna på Harlyckan? Hur drog NV-SKÅNSK FOTBOLL (och Eskilsminne själva) nytta av det? Vi kan kalla det slöseri att laget nu skickas ner igen. Det är min uppfattning att det varit en stor fördel för HIF att ha ett lokalt lag i tredjedivisionen.  Ingemar Queckfeldt berör ämnet till viss del i sitt inlägg i kväll där han mer är inne på att HIF ska vara det flaggskepp det är tänkt att vara. Om klubbarna är med på det. Men då måste HIF också vara med och bidra. 21-årige Erik Kronholm och 22-årige Victor Wahlgren gick från HIF Akademi till Eskilsminne inför den här säsongen, men där stannar ”samarbetet” mellan klubbarna.
Nu fortsätter satsningen på HIF Akademi, vilket kanske inte varit fallet om laget trillat ner i division 3. 2016 ska laget ledas av Derek Wahlgren. Jag kan för lite om Wahlgren, han är säkert duktig, men för mig är det ändå en gåta att en så erfaren spelare som Christoffer Andersson inte tar över efter Erik Edman. Istället väntar U17-laget för ”Chrisse” nästa år.

*****

Sverige-Danmark 4. Den 17 november möts grannarna i returmatch i play off till EM. Jag har ackrediterat mig och hoppas på en plats på Parkens pressläktare. Jag tror att första mötet slutar 1-1 och att den här slutar på samma sätt där vi får ett avgörande som kan sluta hur som helst om inte ”baneløbaren” får ett nytt spel:

 

*****
2016 blir det mest intressanta året på mycket länge, dels för att division 3 blir en höjdare där Hittarp och Vejby får sällskap av Wormo, Kågeröd och Klippan och där vi får fyra lag i division 2; Eskilsminne, Högaborg, Höganäs och HIF Akademi. November och december blir heta silly season-månader där vi får se hur lagen satsar för att komma upp i division 1.
Till saken hör ju att division 2-klubbarna inte längre behöver skriva kontrakt med spelarna, vilket kostat många officiella tusenlappar. Effekten blir också att division 2-lagen kan värva spelare under 23 år utan utbildningsbidrag. En het spelare i det spannet hade annars landat på över 50 000-lappen i vissa fall. Intressant faktum.

*****

Jag har inte haft tid att läsa så mycket på sistone. Brukar ta mig tid till det annars, både när det gäller böcker och tidningar. Under mina elva dagar i Stockholm har jag så klart ägnat tid åt både Alltid Fullsatt och läst HD. Läste Marjan Svabs hemma-hos med Pär Hansson som jag gillade och jag hade nog själv gjort den om jag var hemma. Har även sett att Tomas Nilsson gjort tv med Lindström hemma i Ödåkra. Den hade jag nog också gjort om jag haft tid. Jag är glad att grejorna görs därför att spelarna förtjänar det.

*****

Både Mattias Lindström och Pär Hansson är två trotjänare som ska och bör hyllas och så kommer göras mot Häcken på lördag.
Jag (alltså Alltid Fullsatt) kommer definitivt vara där. Jag har mycket att tacka dessa två herrar som gett mig och den här sajten så mycket. De har alltid tagit sig tid och jag har så många minnen både på det professionella som det privata planet. Glömmer aldrig när jag skjutsade hem Pär Hansson med flickvän till Ängelholm dagen efter guldfesten 2011.Kanske mot alla journalistiska regler förstås, men vi skulle åt samma håll. Vi är medmänniskor och så vidare. Det där har aldrig påverkat, vi har vetat om våra roller precis som med alla fotbollsspelare. Men de har alltid bjudit till. I framgång, i motgång. Jag kommer sakna er, Mattias och Pär. Det har varit många år tillsammans på arbetsfältet och jag har njutit av varje stund.

*****

Uppskattade mycket Mattias Lindströms och Christoffer Anderssons eget tv-program här på Alltid Fullsatt som gick under namnet Knoll & Tott. Här kan ni se klippen!

Här ett bra avsnitt från Pålsjöbaden:

*****

Roar Hansen bygger för 2016. Superettan ska bli en ettårig historia och nu ingår även Jon Birkfeldt i den satsningen (läs mer här).

*****

Pratade med målvaktstränare Daniel Andersson i dag och frågade om målvakten Tomer Chencinski som är på provträning med HIF.
”Han gjorde sin första träning i dag. Det är en målvakt som Rade Prica spelat med i Israel och bra målvakter är alltid intressanta att titta på. Det blir intressant att se honom i kommande två träningar”.

*****

Emil Salomonssons IFK Göteborg eller IFK Norrköping med Emir Kujovic? Vad tror ni? Vad hoppas ni på?

*****

Missa nu inte tillfället att uppleva Daniel målvaktslegendaren Andersson som konferencier och Henrik Larsson som prisutdelare, livemusik och ett gott mingel med hela den nv-skånska fotbollsfamiljen på plats på The Tivoli den 7 november. Vi ses där!

TorbjornDencker72
Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *