Henrik Larsson under matchen mot Djurgården. Han fick äntligen se ett HIF-mål men glädjen varade bara några sekunder.

Henrik Larsson under matchen mot Djurgården. Han fick äntligen se ett HIF-mål men glädjen varade bara några sekunder.

Efter en kvart spelade på Olympia rasslade det till – men inte i nätet. Jordan Larssons skott gick strax utanför efter att Micke Dahlberg nickskarvat fram bollen. Minuten efter hade Anton Wede ett bra försök.

Ni som följde rapporteringen av Hermansson på Alltid Fullsatts twitterkonto kunde konstatera att Falsetas satte bollen klockrent i ribban bakom Chencinski efter 26 minuter.

Chencinski fick alltså förtroendet i mål efter att Pyzdrowski stått de senaste matcherna – men skadad inför den här matchen. Efter en dryg halvtimme gjorde kanadensaren ett fatalt misstag när han sprang ut efter bollen och lämnade målet öppet. Djurgården straffade HIF direkt och baklängesmålet var ett faktum.

Förre HIF-mittfältaren Ardian Gashi tog bilen till Helsingborg i dag för att stötta laget och la ut detta inlägg i början av matchen.

Förre HIF-mittfältaren Ardian Gashi tog bilen till Helsingborg i dag för att stötta laget och la ut detta inlägg i början av matchen.

Djurgården hade kontroll men HIF hade sina chanser och man skulle få spräcka nollan efter fyra raka matcher utan mål. En av HIF:s bästa spelare – Peter Larsson – nicklobbade in bollen efter 66 minuter. Men inte ens minut senare replikerade Djurgården skoningslöst med ett nickmål av Olunga. Vad HIF gjorde medan Djurgården gjorde målet vet jag inte. Det var inte mycket till fokus i alla fall.

HIF åker till Falkenberg som redan är avsågade. ”Det finns ju möjligheter för Helsingborg att vinna den matchen”, som Anders Andersson sa i C More.

Sundsvall föll hemma mot IFK Göteborg. Alltid något men framför allt: Det spelar ingen roll nu. En poäng för HIF i kväll hade varit oerhört viktigt. Nu är det fortsatt helt ovisst. Jag tror HIF slår Falkenberg och fixar kval. Men allsvenskan eller superettan nästa år för HIF? Jag säger fortfarande 50-50.

*****

Janne Eskilsson fick som bekant lämna Ramlösa Södra efter den här säsongen trots två avancemang på två år i rad. Ny klubb blir HAIS och klubben kan nog räkna med att en del södraspelare hänger med tränaren – däribland skyttekungen med samma efternamn….

Södra skulle ju presenterat tränar för två veckor sedan. Jag fick höra att Leif Jönsson är ett hett namn att ta över, men det dementerar ordf Ulf Andersson för Alltid Fullsatt.

*****

Rapporteringen kring ÄFF har inte varit jättepositiv den här säsongen. Desto roligare då att kunna konstatera att det ser riktigt bra ut under A-laget där Marcus Tilly så klart spelar en stor roll.
– Vi har lyckats få ihop en mycket välutbildad tränarkader med inte mindre än FEM UEFA Avancerad-utbildade tränare (som är den näst högsta seniorutbildningen) och två UEFA Youth Elite-utbildade (högsta utbildningen som finns i Europa), säger Tilly.
Läs mer här!

*****

Nu trillar förslagen in till serieindelningen 2017. Här kan ni se hur division 4-serien ser ut preliminärt och här ser ni division 2 för damer.

I dag kom också förslagen för div 5-7. Vad säger ni om indelningen?

div-5-forslag-2017div-6-forslag-2017

div7-forslag-2017

Till sist, division 3 damer:

div-3-dam-forslag-2017

Jag har lite mer godis i sillykorgen men det tar vi nästa gång.

TorbjornDencker72

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

One Response to Dencker tänker: ”Jag säger fortfarande 50-50”

  1. Fredrik Forever Red & Blue skriver:

    Låter bra: allt godis behövs i dessa mörka tider – och då snackar vi inte bara väder utan också hur det går för HIF…
    Programmakaren har spanat bra i tekoppen nu när både Gefles & HIF:s båda återstående matcher spelas samtidigt, och så återstår det att se om ett baksmälletungt MFF har motivation nog för söndagens match – fast derby mot HIF borde locka mer än ett återbesök i Gefle…

    Spännande tiki-taka-motstånd för Vikens unga lag nästa år: FC Canarias & Spanska Akademin?! Låter som ett skämt men vi får väl se vad det är för motstånd när Nya Vikvalla väntar nästa säsong (med intressanta derby mot Svedbergs/Viken Goif) – återstår att se om det blir Nya Valla eller Studenternas IP som väntar för HIF…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *