Lägg ansiktet på minnet liksom namnet Alexander Timossi Andersson. 15-åringen behövde bara två minuter för att göra sitt första division 2-mål - inför ögonen på Henrik Larsson i Höganäs. Jag tror och vet nästan att den killen, Alexander alltså, kommer gå väldigt långt. Foto: Torbjörn Dencker

Lägg ansiktet – liksom namnet Alex Timossi Andersson – på minnet. 15-åringen behövde bara två minuter för att göra sitt första division 2-mål – inför ögonen på Henrik Larsson i Höganäs. Jag tror och vet nästan att den killen, Alexander alltså, kommer gå väldigt långt. Foto: Torbjörn Dencker

Med bara fyra poäng och en nästjumboplats så var Höganäs desperata efter tre poäng i derbyt mot HIF Akademi. Tränare Jakob Augustsson startade i senaste matchen, men behövde inte spela den här gången då rutinerade Cheikh Sarr var tillbaka som mittback. Men det är tydligt att tränaren är sugen.
– Bara för att dra ner på suget när jag kom hit så gick jag upp klockan fem i morse och cyklade två timmar i Glumslövs backar, sa Augustsson före matchen.

HIF Akademi har inlett serien positivt och visade stundtals i den här matchen att man är ett spelande lag med många individuellt skickliga spelare.

HIF Akademi kom i god tid till matchen och med hörlurar på gick man likt vilket Champions League-lag som helst ut och kände på mattan före matchen. Foto: Torbjörn Dencker

HIF Akademi kom i god tid till matchen och med hörlurar på gick man likt vilket Champions League-lag som helst ut och kände på mattan före matchen. Foto: Torbjörn Dencker

Jesper Lundborg sumpade flera chanser och hade bara akademin tagit ledningen tror jag vi fått se en annan utveckling av matchen.

Det centrala mittfältet i Höganäs med Belvin Licina och Niklas Hansen hade bara en match ihop sedan tidigare och det syntes att Höganäs hade stora problem under de första 45 minuterna där HIF:s Lucas Ohlander kunde styra och ställa.

Tittar vi mer på Höganäs uppställning så spelade Ali Dirawi som högermittfältare och jag tror att han och tränare Augustsson hittat rätt position för den förra högaborgaren.

Muhammed Fahs, som egentligen är U17-spelare, fick åter chansen från start och opererade på topp tillsammans med Lundborg. Fahs kom fri med rutinerade Johan Johnsson efter sju minuter men målvakten täckte och kunde rädda.

Lundborg hade chanser både i den 15:e och 20:e minuten och däremellan hade Höganäs en giftig möjlighet på en högerhörna där bollen rensades på mållinjen.
I den 21:a minuten var Cheikh Sarr (tillbaka i startelvan) framme men sköt rakt på Kalle Joelsson i HIF-målet.
Men det var HIF Akademi som var närmast en ledning i en annars ganska tam första halvlek. Men gammal är äldst och Johnsson läste av varje situation korrekt.
Med sex minuter kvar hade Fahs också en nick över.

Julius Bakkabulindi gjorde sitt första seriemål i höganäströjan. Han hoppas på totalt 15 mål i år. Foto: Torbjörn Dencker

Julius Bakkabulindi gjorde sitt första seriemål i höganäströjan. Han hoppas på totalt 15 mål i år. Foto: Torbjörn Dencker

Julius Bakkabulindi och Ali Dirawi är nya i Höganäs den här säsongen. Den förstnämnda är 23 år och öste in mål i division 5-laget Furuby i Småland i fjol. Då gjorde han 37 mål. I år hoppas han på 15 mål i division 2. Då var det nog bra att han gjorde sitt första mål i dag. Men först skulle han agera framspelare. I den 50:e minuten skickade han en djupledsboll till Ali Dirawi som satte bollen säkert i mål.

Fyra minuter senare var det Kastriot Sogojeva som spelade fram Julius som kunde runda målvakten och lägga in 2-0 och i det läget hängdes det med huvudena i HIF Akademi.
– Det var skönt att få göra målet. Det här är min andra match från start efter skadan, säger Julius som för övrigt klipper gräset på Höganäs sportcenter.

Augustsson om anfallaren som gjorde sin andra match från start:

Jakob Augustsson pratade inför sponsorerna före matchen. Foto: Torbjörn Dencker

Jakob Augustsson pratade inför sponsorerna före matchen. Foto: Torbjörn Dencker

– Det finns mycket i Julius. Tittar man på en träningsvecka är han riktigt vass och grym men har inte fått det att stämma riktigt i match på grund av att han inte riktigt vet hur vi ska spela eller att han inte känner kompisarna fullt ut. Men på träningarna öser han in målen. Han är fri från skadan och nu kommer han förhoppningsvis orka lite mer och komma in i systemet.

Domaren såg rött i den 64:e minuten. Då blev akademins assisterande tränare Sven Andersson utvisad och fick lämna bänken.

I den 80:e minuten var det nye huvudtränaren Alexander Tengryds tur att lämna bänken och lagledare Derek Wahlgren fick coacha i slutet.
– Jag vet inte vad Sven sa riktigt men domaren är petig där. Jag blev utvisad för att jag lämnade tekniska zonen för att prata med Sven. Men det är klart att det inte ser snyggt ut när båda tränarna blir utvisade, erkänner Tengryd efteråt.

Om matchen säger han:
– Vi skapar tillräckligt mycket i första för att ha ledningen, men vi gjorde för många tekniska fel. När de gör sina två mål så är det ändå logiskt. Det är ingen jätteprestation från vår sida.

Vad säger du om Alexander Timossi Andersson?
– Nä, det är väl kul att han får göra mål.

Alexander Timossi Andersson kunde i alla fall glädjas åt ännu ett inhopp och första målet även om HIF Akademi förlorade. Foto: Torbjörn Dencker

Alexander Timossi Andersson kunde i alla fall glädjas åt ännu ett inhopp och första målet även om HIF Akademi förlorade. Foto: Torbjörn Dencker

Jättetalangen som fyllde 15 år den 19 januari kom in i den 70:e minuten. Han är nu uppe i en handfull inhopp i division 2 trots att han tillhör U17-truppen där han är uppe i sju mål.

Nu fick han göra sitt första seniormål – två minuter efter inhoppet.
– Det gick bra i dag. Det var första målet och det är alltid kul. Jag hann inte tänka mer än att göra mål. Jag tog emot bollen och sen satte jag den, förklarar han och får det att låta hur enkelt som helst.
– Min styrka? Det är snabbheten, säger den 15-årige anfallaren.

Henrik Larsson stod på takterrassen tillsammans med Peo Ljung och insåg, om inte tidigare, att HIF har en guldklimp om han får utvecklas i rätt takt. Jag tycker det är häftigt att han får chansen på den här nivån.

Även Christoffer Andersson, Mikael Dahlberg, Andreas Landgren och Jordan Larsson var på plats för att se matchen i Höganäs. De fick se HIF Akademi skapa två chanser på stopptid. I den 91:a minuten blev Jesper Lundborg fri vid bortre stolpen och borde nog förvaltat chansen, men missade när han skulle trycka in inläggsbollen. I den 92:a minuten hade Niklas Svensson en nick utanför.

Kollega Martin Rosqvist satt väl och hoppades liiite i alla fall på ett sent kvitteringsmål.

Kollega Martin Rosqvist satt väl och hoppades liiite i alla fall på ett sent kvitteringsmål.

Tillbaka till Alex Timossi Andersson som startade karriären i Stattena men som tolvåring gick till HIF. Jag frågade om hans mål och drömmar och var beredd på att få svar som ”landslaget” eller ”Real Madrid”. Svaret?

– Att starta i akademin detta året. Sen är det A-laget.

Så spelade Höganäs:

Johan Johnsson – Marcus Karlsson, Cheikh Sarr, Erik Widén, Arton Jashari – Belvin Licina, Niklas Hansen – Ali Dirawi, Måns Carlsen, Kastriot Sogojeva – Julius Bakkabulindi.

Så spelade HIF Akademi:

Kalle Joelsson – Haydil Kret, Jonathan Olsson, Max Anderberg, Alexandre Ricourt – Max Svensson, Charlie Weberg, Lucas Ohlander, Niklas Svensson – Jesper Lundborg, Muhammed Fahs.

Eskilsminne tog en viktig trepoängare i bortamatchen mot Assyriska och har faktiskt tre segrar och en oavgjord på sistone. Det är annat än inledningen med tre raka förluster. På klassiska Ruddalen var det mållöst efter 65 minuter. Då gjorde Eskils två snabba mål (Emil Åberg och Mathias Unkuri) på fyra minuter men reduceringen kom ytterligare två minuter senare. Avgörande till 3-1 genom Victor Wahlgren kom på stopptid.

Högaborg och Eskilsminne har tio poäng. HIF akademi har nio och Höganäs har sju. På söndagen spelar Högaborg hemma mot Tenhult och kan alltså utöka avståndet och befästa epitetet bäst i stan just nu.

TorbjornDencker72

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Share →

3 Responses to Dencker tänker: Jättetalangen gjorde mål när ”Henke” tittade på

  1. […] Läs också hur det gick för Höganäs, HIF Akademi och Eskilsminne i helgen här! […]

  2. […] 2 avhandlade vi rätt mycket i går (se här) och i dag spelade Högaborg hemma och fick 2-2 där jag vet att man är missnöjda i […]

  3. […] Jag pratade med Alex efter hans debutmål som jag såg mot Höganäs den 14 maj i år. Då sa han: ”Det gick bra i dag. Det var första målet och det är alltid kul. Jag hann inte tänka mer än att göra mål. Jag tog emot bollen och sen satte jag den”. Läs mer här.  […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *