”Pappa, du luktar korv”. Kom hem i går kväll och möttes av dottern som kom springande och kramade korvgubben – och släppte greppet.
olympiagrillenTill saken hör att jag hjälper min vän med att sälja korv på Fredriksdals julmarknad lördag och söndag. Det är ändå med en viss vördnad jag står i den gamla Olympiagrillen där ”Korva-Leif” stått i så många år. Fast då var det ju där kiosken stod förr – ett Kalle Strid-skott från Olympia. När den skulle väck flyttades den till Fredriksdal.
Vi sålde korv på löpande band i går. Dock inte mos (som den gamla slogan säger) utan en kokt med bröd och med Johnnys på toppen.
Damerna mindes kiosken dit de gick efter dansen, gubbarna vittnade om en tjock med senap före eller fotbollen. Gott snack i dubbel bemärkelse.
I dag drar jag på mig korvmössan igen. Hoppas vi ses! (OBS Menyn till vänster är av museikaraktär).

*****

West Ham – Arsenal 1-5. Jag såg andra halvlek. Jag såg Slaven Bilics blick. Hans dagar som tränare är räknade. Hammers är snart under strecket. Jag skyller delvis på arenan. Det var lite själ och identitet som försvann på vägen dit. Vi/de skulle aldrig flyttat från Upton Park, eller Boleyn Ground som Peo Ljung och andra mer eller mindre korrekt benämner den gamla arenan.

*****

Apropå Peo Ljung. Jag trodde verkligen att HIF hade signat Peter Gerhardsson och fått honom att gå ner en del i anspråken. Men att det blev Peo Ljung och Christoffer Andersson förefaller allt mer logiskt och naturligt. Jag hade tankarna på den konstellationen också, men blev osäker när jag hörde att det pratades Gerhardsson och han fanns ju också med på listan som bearbetats.

*****

Någon sportchef i ordets rätta bemärkelse lär det inte bli. Inte nu i alla fall. Nu handlar det om att strypa kontrakt och göra det så smidigt som möjligt där andra klubbar kommer in i bilden och HIF blir av med lönen. Samtidigt krävs samarbete över gränserna inte minst inom Olympias väggar för att utvärdera och komma fram till vilka spelare som ska komma i fråga för A-kontrakt. Jag tror det kommer få ha sin tid. Det väntar vinterträningar och matcher (både träningsmatcher och gruppspel i cupen) och utfallet landar i vilka som får kontrakten och vilka som ska komma ifråga för samarbetsavtal – om nu HIF inte backar när det kommer till division 2-laget, men det tror jag som sagt är för sent.
Det ska bli spännande att följa hur det ska sonderas och gallras. För några månader sedan fick jag höra att HIF ska spela på Vikvalla i Viken i januari. Jag vet inte om förutsättningarna ändrats nu, om inte så är det alltså där vi ser HIF:s första startelva för året 2017.

*****

My Linderholm i Kullabygdens DFF har tränat med allsvenska Kristianstads DFF. Jag skulle skrivit det för länge sen men ibland blir saker bara inte av. Nu är hon klar för klubben.
Klart som korvaspad att man gör något rätt i Kullabygdens DFF som har flera talanger på gång. My gjorde sju mål i division 2 under säsongen.
Kontraktet är på två år. Sportchef Henrik Nygren säger: ”Vi är glada över att vi lyckats nå en överenskommelse och skrivit ett 2-års-kontrakt med My. En ung spelare, som vi tror mycket på. My kommer närmast från Kullabygdens DFF i division 2. En spelare vi haft koll på under en längre tid. Hon var dessutom och provspelade hos oss under sommaren och där imponerade hon på vårt tränarteam”.

*****

Silly Season i NV-Skåne är lugnare än vanligt. Eller? Vårt ”avslöjande” att Ingemar Queckfeldt får lämna Östra var ju en liten bomb. Vad blir nästa? Niklas Hermansson? Han har kanske varit den mest uppvaktade assisterande tränaren i hela området. Får veta att han ännu inte bestämt sig helt.
Alltid Fullsatt nås av tips mer eller mindre dagligen via [email protected] och de vi finner intressanta publicerar vi antingen här i bloggen eller som artiklar.

*****

För några dagar sedan skrev jag om Fredrik Klitte som nu är redo för att döma allsvensk fotboll (se här). Daniel Stålhammar tipsar mig om att även Granit Maqedonci är elitdomare 2017. Grattis båda!

*****

Nu ska korvgubben ge sig iväg. På med mössan. Hoppas kunderna har några korvören kvar. Att sälja korv är för övrigt som julafton för en ordvitsare. Har sparat några till i dag. Det kan bli rena ketchupeffekten.

Till sist: Varför heter det klart som korvspad? Det är snarare grumligt. Har läst mig till (och ni får ta det med en nypa rostad lök…) att uttrycket går tillbaka till tidigt 1700-tal och att man var ironiska redan på den tiden.

TorbjornDencker72

Torbjörn Dencker
[email protected]

Tagged with →  
Share →

2 Responses to Dencker tänker: Klart som korvaspad

  1. SÅTilly skriver:

    Tjänar du själv några korvören? Hoppas att ditt korv-stånd blir alltid fullsatt

  2. Fredrik Forever Red & Blue skriver:

    Låter bra att du tränar upp en reservkarriär som korvagubbe, och känner du abstinens kan jag fixa ett säkert korvakneg i maj (möjligen krävs grönklädsel), men lite reptjänst skadar väl inte?!

    HIF till Vikvalla? Då undrar man om kanske Rasmus Jönsson kommer förbi också som en försenad invigningstalare, eller varför skulle de annars dra dit när det finns många planer närmare Olympia än så…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *