Se där, Malmö FF gjorde det många inte trodde – och säkert inte hoppats i 042-land. MFF är inne i Champions League. Bra för svensk fotboll om ni frågar Emil Krafth och Darijan Bojanic som var gäster i podden i dag. Ingen runt bordet, inte heller jag och Jocke Persson, trodde riktigt på att Malmö skulle ta det.

*****

agehareide_kalmarÅge Hareide visar gång på gång att han inte är färdig, inte slut, inte trött eller gammal. En mästartränare. Taktiken i kväll var optimal samtidigt som Malmö hade det flyt man behöver mot ett lag som egentligen är klassen bättre. Kombinationen 5-3-2 skulle ge en utdelning på över hundra miljoner kronor. Markus Halsti som en tredje mittback var nyckeln till triumfen.

*****

Bra eller dåligt för svensk fotboll? Beror på vem du frågar. Frågar du mig säger jag att det är mest bra. Malmö FF själva kommer naturligtvis ha mest nytta av pengarna, men pengar in i svensk fotboll är generellt bra. Det kan regna ner kulor till andra svenska klubbar (bl a genom transfers på den svenska marknaden) på ett sätt som annars inte varit möjligt. Det Malmö ska se upp med är att inte gå i klassisk ekonomisk fälla och dra på sig allt för stora kostnader.

*****

Jesper Jansson har sagt upp sig. Det skriver FotbollDirekt i kväll. HIF:s sportchef är i Kroatien på kombinerad tjänste- och semesterresa och dementerar inte uppgifterna när fotbollssajten ringer  upp. Men han vill heller inte kommentera. Ironiskt nog är det just FotbollDirekt som ”avslöjar” nyheten om hans eventuella avhopp – sajten han hamnade i luven med för något år sedan.

Avhoppet – när/om det bekräftas – är naturligtvis något som kräver ett helt eget inlägg att avhandla och därför stannar jag här så länge.

*****

Markus Holgersson är på Cypern. Jag har känt till det ett tag. Inom kort kan ni också läsa mer här på sajten. Jag håller det så, så länge.

*****

David Accam är på väg bort från HIF. Eller är han det? Varken Bojanic eller Krafth tror (i podden) att han lämnar i det här fönstret. Jag frågade Krafth, Bojanic och Jocke Persson runt bordet vad HIF bör ta för Accam. Jocke sa 20 miljoner, Krafth och Bojanic landade på 25 miljoner kronor. Jag tror så här: Får HIF ett bud på 15 miljoner kronor kommer styrelsen säga ja. Och nu är HIF i ett annat läge än tidigare i somras. Nu finns kvaliteten i truppen som ska räcka till ett kontrakt med eller utan David Accam. Det trista för HIF är dealen man gjorde med externa intressenter som ska ha pengar av en Accam-affär. Ni som hängt med vet att HIF beslutat att inte ingå fler sådana affärer, utan att det ska vara en generell utbetalning till investorer oavsett vilken spelare som säljs.

*****

När vi ändå är inne på ekonomi. ÄFF:s verksamhet hänger på en skör tråd. Fick höra på omvägar att Sten-Inge Fredin ställt sig upp på ett sponsormöte (inför Hammarbymatchen) och lovat en bra slant (enligt uppgift i storleksordningen 100 000 kronor) och uppmanat övriga sponsorer att göra det samma. Vi får se om han får med sig massorna. Känns som att Fredin kanske står med ena foten över tröskeln in i den föreningen, men det är bara en snabb fundering som inte alls behöver vara sann.

poddavsnitt22

Foto: Jordan Larsson

Podden ska ni lyssna på om ni vurmar för lokal fotboll. Vi tar er hela vägen ner i division sju. Darijan Bojanic och Emil Krafth bjöd på sig själva. Bojanic pratar öppet om IFK Göteborg och tränare Stahres ”svek” och om lättnaden när det blev klart med HIF. Just nu bor han på hotell med flickvännen, efter att ha flyttat ut ur Emil Krafths lägenhet. Podden hör ni här!

*****

Eskilsminne DIF vann mot Husie i kväll med 3-0 – alla målen av Josefin Norberg. Nu väntar FC Rosengård i DM-finalen.

*****

20-0! Resultatet i U-serien för damer när Vittsjö och Stattena möttes i kväll. Johanna Ejdelind – som lämnade Stattena för just Vittsjö – gjorde sex mål.

*****

Daniel Andersson - spindlarnas fiende. Foto: Torbjörn Dencker

Daniel Andersson – spindlarnas fiende. Foto: Torbjörn Dencker

Drama på Olympia i dag. Mitt i spelarnas matchställ rörde sig en stor best. Spindelmannen Daniel Andersson löste problemet med van hand.

*****

Tillbaka till inledningen. Det börjar pratas om Zlatan i Malmö. Henrik Larsson återvände en dag till HIF. Att Zlatan skulle runda en hyfsad karriär i Malmö låter i mina öron rätt osannolikt.

TorbjornDencker72

 

 

 

 

 

 

 

 

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *