När kommer nästa poddavsnitt igen? Kul att så många frågar och det är kul att kunna svara att på onsdag spelar vi in ett nytt avsnitt på mitt office. Har varit krasslig några dagar, men tänkte skaka av mig de sista bassiluskerna på ett svettigt innebandypass i kväll.
Förutom undertecknad och Jocke Persson kommer Mattias Lindström och det är i vanlig ordning stor chans att det blir ett och annat avslöjande. Jocke har ju börjar bli varm i göingedressen och får bland annat kommentera hur HIF-are som Niklas Jönsson och provspelande Fredrik Widlund sett ut i träning.
*****

Joseph Baffo (nu i tyska Braunschweig) var i veckan ute och svingade mot sin förra klubb Halmstad i Värnamo Nyheter: ”Jag skulle få speltid, men det blev inte så. Jag ville lämna klubben och det kanske gjorde att de tog illa upp. De gjorde allting för att förstöra för mig, för att inte få mig att åka till landslaget. Det var tufft. De fryste ut mig. Jag fick inte spela. Jag tycker inte någon förtjänar att frysas ut”, sa den förre HIF-backen till tidningen. Till Fotbollskanalen kontrar HBK:s sportchef Fredrik Andersson: ”Det låter väldigt barnsligt av en väldigt bra spelare. Jag trodde att han var lite för bra för att uttala sig på det sättet. Vi fryser inte ut våra spelare, de bästa spelar. Fredrik Liverstam ansågs av oss vara bättre än Baffo, så det var en konkurrenssituation som gjorde att han var på bänken”.

*****

Apropå före detta HIF-are. Noterar att Emil Krafth inte fanns med i Bolognas trupp som vann sin bortamatch i helgen. Inte så konstigt. Skadan i november hänger i och först nu kan han börja röra på sig.
– Jag ska förmodligen börja springa lite lätt i dag. Jag skulle tro att det handlar om några veckor innan jag är redo igen. Det beror på smärtan, säger han till Alltid Fullsatt.
Joel Ekstrand, som är tillbaka efter skada, fanns inte heller med i Watfords trupp som vann mot Newcastle i helgen.
Hur går det för Andreas Linde i Molde? Norrmännen är mitt upp i förberedelserna och i träningsmatchen mot Kristiansund hemma i söndags (förlust 0-1) vaktade den förre HIF-målvakten målet i den andra halvleken och höll nollan. Molde ställde upp med två olika lag i de två halvlekarna. Precis som Ålborg gjorde mot Hobro i torsdags (seger med 3-0. Rasmus Jönsson spelade den andra halvleken. Pratade länge med Rasmus (som ni har kunnat läsa här) i söndags och är det någon man unnar en framgång nu är det väl just han. Nu är han helt skadefri och vill ge det en chans. Tror att det hägrar att spela i Europa, om det nu blir så, med Ålborg.
Alexander Kacaniklic, som åker ut och in i Fulhams startelva, startade i helgen och spelade 73 minuter i förlustmatchen hemma mot Hull (0-1).

*****
En som är ordinarie är Jonas Olsson – den gamle BoIS-aren. Han spelade ett häftigt (mållöst) derby i helgen, hemma på The Hawthorns mot lokalkonkurrenten Aston Villa.
Såg en annan Olsson – och en helt galen match – i helgen. Norwich mot Liverpool där Martin Olsson hoppade in i 70:e minuten vid ställningen 3-3. Det slutade som bekant med Liverpoolseger efter två mål på övertid.
Martins brorsa Marcus Olsson har varit ordinarie som vänsterback i Blackburn hela säsongen. I helgen var han inte med vilket spädde på ryktena att han är på väg att lämna. Enligt Sportbladet handlar det om fyra intresserade klubbar; Derby, Fulham, Brighton och Celtic. Vid en övergång kommer det åter handla om en slant till Högaborg som får dela på solidaritetsersättningen (fem procent av köpeskillingen) med Halmstad.

*****

Medan Emir Kujovic är på väg att lämna IFK Norrköping så har brorsan Ajsel Kujovic, som vi skrev om för en tid sedan, fått en jobbig start i sin comeback-sejour i Varberg. Både korsbandet och menisken är av och troligen missar han hela säsongen! I fredags sa han till Fotbollskanalen: ”Den här säsongen är nog körd. Blir det nåt i slutet så är det bara en bonus”. Ajsel Kujovic skrev på ett tvåårskontrakt med Varberg

*****

Glad i dag: Pär Hansson, som är helt klar för Feyenoord!

Pär Hansson Feyenoord

*****
Missa inte att kolla in de senaste uppdateringarna på vår Silly Season-sida här!
*****
Till sist men kanske allra viktigast: Den här sajten söker hungriga säljare. Känner du dig manad eller känner någon som borde vara lämpad för uppdraget? Tveka inte att kontakta oss på info@alltidfullsatt.se
…Och precis när jag ska trycka på publicera så skriver Fotbollskanalen att Linus Hallenius är klar. Klar-klar. Då bockar vi av det. Återstår att se om det är en ren övergång eller ett lån. Det lär vi skriva om här på sajten under dagen.
TorbjornDencker72 

Torbjörn Dencker 
info@alltidfullsatt.se

Share →

One Response to Dencker tänker: Kosing till Högaborg – och Hallenius klar

  1. Fredrik Forever Red & Blue skriver:

    Trevligt med podden på ingång snart igen – man kan inte låta Lundh få ta över lyssningsutrymmet totalt -:)

    Och tack för informationen om hur det står till med g:a HIF-lirares status i proffssvängen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *