Först: HIF utlyser en omröstning av Årets HIF:are 2016. hiftwitter
Håller med de twittrare som menar att den tolfte spelaren bör få utmärkelsen i år. Södra stå alltså.

*****

Såg sporadiskt HIF-matchen i Örebro på datorn parallellt med att jag följde singelfinalen i If Stockholm Open på plats i Kungliga tennishallen.
HIF höll nollan för andra gången i år och det är ju positivt liksom att ta en poäng i en svår bortamatch.

Det sägs att det är viktigt att spela in en startelva. Kontinuitet är något att sträva efter. HIF har inte haft de optimala förutsättningarna efter alla skador från och till, men visst har det funnits matcher där man skulle kunna köra samma elva i två matcher i rad.

Fakta är att HIF ställt upp med 23 olika startelvor den här säsongen (före matchen mot Örebro). Den statistiken är i ögonfallande stor. Gräver vi ner oss i laget och de olika lagdelarna kan vi konstatera att backlinjen haft elva olika utseenden och lika många varianter på mittfältet och åtta olika anfallspar.
Efter poängen i Örebro är avståndet ner till Gefle är fem poäng samtidigt är det sju upp till Sundsvall.

Restprogrammet för de tre lagen runt kvalstrecket ser ut så här:

13 SUNDSVALL  27 MATCHER 30 POÄNG
Sundsvall – IFK Göteborg
Kalmar-Sundsvall
Sundsvall – Djurgården

14 HIF  27 MATCHER 23 POÄNG
HIF – Djurgården
Falkenberg – HIF
HIF – Jönköping

15 GEFLE  27 MATCHER 18 POÄNG
Kalmar – Gefle
Gefle – Malmö
Östersund – Gefle

Jönköping fixar det och därför fokuserar jag bara på trion ovan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ska jag sia så tror jag att Sundsvall tar två poäng till och stannar på 32 poäng. HIF tar fyra poäng och slutar på 27 poäng. Gefle tar en poäng och slutar på 19 poäng.

*****

Vem som vinner SM-guld är kanske inte lika intressant för oss i nordväst. Pratade med Pontus Farnerud på hotellet i går kväll och han trodde på Malmö trots avstängningar och skador. Men vi båda var lika frågande till raset på sistone. Finns det något värdigt guldgäng i år? Ja, om Norrköping skulle spurta sig till pokalen – då blir jag imponerad av Gyxas påg. Just nu rullar för övrigt tåget in på stationen i Norrköping. Löven på träden går redan i guld.

*****

Ängelholms FF åker ur superettan. Vad som händer med klubben och laget står skrivet i stjärnorna. Sorglig historia men som jag varit inne på några gånger nu: Det enda som kan rädda föreningen, på lång sikt, är att starta om. Inte en brandsläckning till och en budget som inte håller. Trovärdigheten i ÄFF vinner inga priser och nu handlar det om att bygga långsamt.

*****

div1-oktÖka takten sista kvarten. BoIS gjorde tre mål mellan minut 75 och och 84 hemma mot Oddevold (Rade Prica, Erik Pärsson och Filip Pivkovski). BoIS är bara en poäng bakom Norrby nu som dock har en mindre spelad (möter Trollhättan borta i kväll).
På lördag har BoIS Qviding borta och sen väntar Öster hemma på Landskrona IP i avslutningen den 5 november.
Och tänk att tolv av 14 lag fortfarande har något att spela för. Den serien har levt hela vägen.

*****

Stattena förlänger inte med tränaren Daniel Aronsson som hoppade in under säsongen. Huvudanledningen är att gruppen inte känt att det funkat. Jag fick ett mejl från Victor Bärring (styrelseledamot och ungdomsledare i Stattena) och jag tycker han skriver fint och personligt när han argumenterar för beslutet:
”Jag personligen reflekterade efter att jag sagt upp Daniel och kom fram till att jag kände mig som en idiot. Inte för att jag fattat fel beslut då gruppen var enig, utan för de facto att det är så jävla surt att vara tränare. Daniel var inte perfekt, men inte slänger vi ut spelare för den anledningen, så varför ryker personen med näst högst träningsnärvaro? Jag brukar hata resonerande i stil med att ”gräset är grönare på andra sidan” men så blir jag nu helt plötsligt en del av det. Utan att bli långrandig vill jag landa i att det här förhoppningsvis var sista gången jag hamnade i denna situationen. Alla spelare, åskådare och annat kan bidra till en bättre kultur kring hur vi behandlar ledare genom att hjälpa dem på rätt väg under säsongen. För egen del är det nog den delen jag grämer mig mest över, att jag inte var mer aktiv i att hjälpa Danne in på ett annat spår. Klyschigt nog önskar jag Danne all lycka i framtiden, till skillnad från många andra situationer så gör jag det på riktigt denna gången”, skriver Victor Bärring.

*****

Vilken division 4-serie det blir nästa år!
Konstaterar att det inte blir något division 3-spel för Glumslöv och därmed spetsar det till division 4 ännu mer nästa år.
Åstorp då? Jodå man slog Vinslöv i returen och resultatet skulle egentligen inneburit avancemang till fyran. Men icke. För många lag åkte ur trean och det har liksom blivit trångt i fyran.
På tisdag kväll väntar därför en helt avgörande match för Åstorp när man möter Skabersjö borta. Kvalbussen står redo. Åstorpsfansen åker från Bjärshög 16.30 på tisdag. Kan bli en vild bussresa hem.
Örkelljunga fixade kvalet och spelar i division 5 nästa år. Grattis! Där får man möta Kullavägen som inte lyckades kvala sig upp i fyran och man får möta Bjuvstorp som efter en säsong i fyran trillar ner.

*****

På söndag åker HIF till Falkenberg. Det finns som bekant rätt många gemensamma nämnare i det mötet.
Själv åker jag till sportbaren på Olympia för att hålla i ett uppsnack från 16 och fram till HIF-matchen börjar på storbildsskärmarna. Jag och Mia Westerblad håller i samtalet och bjuder samtidigt upp representanter från en del av damklubbarna i NV-Skåne för att ta reda på frågor som; Hur kan klubbarna lokalt samarbeta bättre? Behövs ett allsvenskt lag i NV-Skåne? Och så vidare.

*****

Till sist: Tolv dagar i Stockholm är över. Bröderna Elias och Mikael Ymer imponerade stort och tog hem dubbeltiteln – första gången sedan 2008 som ett helsvenskt par vinner en ATP-turnering. Juan Martin del Potro vann singelfinalen och det var hans första titel sedan 2014 i Sydney. Den store är tillbaka och det var i Stockholm resan upp till topp 10 i världen startade för den forne världsfyran.

Nu blir det en vecka som lärare och så håller jag i ett quiz på hamnkrogen i Viken på torsdag kväll. Dit är ni hjärtligt välkomna. Käk från 18 och framåt. Klockan 20 drar jag igång frågestunden.

TorbjornDencker72

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

9 Responses to Dencker tänker: ”Löven på träden går redan i guld”

 1. Danne skriver:

  Christoffer Andersson om någon borde få priset som årets HIF spelare. Lojal och ställde upp för laget när det krisade (gör det iofs fortfarande) i våras. Annars helt klart till DOM SOM stöttat oavsett väder och resultat under året.

  • http://www./ skriver:

   ! the other day a blogger was giving anna wintour grief for her arms being too wrinkly. really? what is she supposed to do have an arm lift or better yet, never show her arms? in california we'd say…fuck off!xojanet

  • that, I realize that some people graduate with a large amount of debt that will probably takes them years and years to pay off. I don’t think they should give up on traveling or put it off until every cent is paid. But as you said, it is important to have some kind of plan in place on how to pay them while traveling.

  • Asta se manca la Auschwitz de au iesit atatea manechine evreice!prima parte a dietei e buna, aia cu o cafea dimineata doar ca dupa aceea trebuie iar un ness si inca o cafea asa sa nu se simta prima singura! plus de la pranz se incepe cu mancare cum trebuie, ca degeaba esti slab daca ametesti cand trece musca in zbor si te ia vertijul de la zborul tantarilor!

 2. Stattena_orolig skriver:

  Victor Bärring du är inte riktig ärlig när det gäller tränarfrågan. Varför är du inte ärlig och säger så som det var: att allting handlade om att du är styrd av en viss Micke Ekstrand, en som verkligen förstört en finfin förening nu i ett decenium och ändå fortsätter göra det. Var ärlig och säg som det är, att allt handlar om att Micke Ekstrand styr och han fick dig till att göra det. Alla i HBG känner Micke och tro mig när jag säger detta – ingen i Helsingborg kommer vilja spela mer för honom, ingen av rang iaf…

 3. Stattena spelare 2016 skriver:

  Förstår inte inlägget eller förklaringen som Victor Bärring beskriver ! Att gruppen känt missnöje förstår jag inte då snittet på träningarna legat på ca 20 st ?? På den nivån är de riktigt bra och de måste ju bara betyda att gruppen är träningsflitiga och att gruppen inte är missnöjda .. En trupp på över 20 spelare är inte missnöjda det handlar om ett få människor som påverkat herr ansvarige Victor bärring , en av dom är den misslyckade säljaren Michael Ekstrand !! Du har verkligen blivit styrd som människan tidigare också kommenterade ! Slutligen vad är det som du ska hjälpa till med ? Du var väl en av tränaren inför förra året och när Aronsson kom in så fick vi en väldigt bra stabilitet och bättre ordning .. Victor du vill bara skydda klubben samt sig själv så dom som verkligen förstår det är dom som vet sanningen .. Avslutar med att skriva att tro nu inte att detta stämmer som vicktor skriver .. Det är tur han inte behandlade mig på detta viset då hade han fått kämpa för att förklara sig mellan fyra ögon ! Tack Dencker du gör ett mycket bra arbete med Skåne fotbollen !

 4. En annan Stattena spelare skriver:

  De stämmer inte Victor vi har varit en trupp på ca 20 spelare , hur kan du skriva att vi spelare varit överens ! Vi fick inte äns information. Utan de gick ut i efterhand ! Sluta ljug , du väljer ta Ekstrands och levais parti du är en kärring som inte kan ta ditt ansvar ! Ni borde först fört en dialog med tränaren som du beskriver har näst mest träningsnärvaro ! Du har inte ryggen fri , jag tror på karma och din dag kommer då du verkligen inser dina misstag ! Tack för mig .

 5. Victor Bärring skriver:

  Det här blev olyckligt och mycket grundar sig nog i mitt uppenbart klumpiga sätt att uttrycks mig på. Jag menar inget annat än att Daniel ska ha stort tack för denna tiden, det var allt jag ville få sagt. Alla övriga frågor kan ni komma direkt till mig med 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *