Erik Edman är i fokus på Alltid Fullsatt i dag, i fredagsintervjun. Han är en klok man med erfarenhet inom det han håller på med. Hans cv kan ni och därför utelämnade jag hans fotbollsbakgrund och gick all in på hans nya karriär och hur han tänker kring uppdraget i HIF Akademi. Det har tydligen varit något av ett drömjobb sedan HIF bestämde sig för att ta över licensen av Ramlösa Södra IF. Vi kommer in på attityden hos spelarna som kan vara helt avgörande för utvecklingen. Edman svingar lite här: ”Tålamod över lång tid är något vi får jobba med i hela organisationen. Att ha HIF-märket på tröjan får inte ge hybris. Den här stan kan ibland andas, det har inte bara med HIF att göra, en viss hybris och arrogans. När jag åker hem till Jönköping finns en arbetsmentalitet och ödmjukhet som jag inte ser här. När det gäller att utveckla fotbollsspelare är det negativt, att man svävar iväg”.

*****

Inte ens SJ kan stoppa mig från att se På Spåret i kväll. Gillar Filip och Fredrik och ser som sagt de gärna som programledare framöver. I kväll håller jag lite mer på Jesper Rönndahl med kupékollega Elisabeth Hårlund. Ni som inte hört Jesper i hans rätta element – radion – lyssna här:

 

*****

Ingemar Queckfeldt bloggade tidigare i dag där han delade ut ett par svingar. Min enda egentligen sving i det här inlägget blir mot ansvariga i allsvenska klubbar som Halmstad och Kalmar (och vi har tidigare, närmare, exempel)  efter uttalanden om att ”intäktssidan inte blivit som förväntat”. Men herre gud. Det är årskurs 3-matte att intäkter och utgifter måste vara i balans. Om inte, är man riktigt snett på det, som vi ser exempel på nu. Halmstad känns skakigt men licensnämnden har duckat tidigare och lär göra det igen.

*****

Höjdpunkter i livet är när barnen ställer frågor och som sätter mig på pottkanten. I går kväll ställdes jag inför en uppgift som skulle visa sig bli småkomisk. Sonen bad mig söka på Sting på Spotify. Jag får upp Englishman in New York och andra Stingklassiker.
– Meh vem e de? Det är ju inte Eric.
Eric?
– Saade.
Just det, Sting hette ju hans Mellolåt.

*****

Kul för Merima Alibasic i Stattena IF som åker med Bosnien Hercegovinas landslag för tre matcher i mars!

*****

Hävdar att Superlive på fotbollskanalen är ett behagligt program. Härligt avslappnat och högt och lågt och där man får gräddan av det som händer i Europa League. Skön beef mellan Olof Lundh och Henrik Rydström i går där Lundh menade att han är en man av folket. Han möttes av protester av Rydström som hävdade motsatsen med tanke på att Olof bor i Gamla Stan.
– Vaddå, vi kör med häst och vagn och har ingen riktig asfalt, försökte Lundh.

superlive

*****

Tror förresten  jag ska ta med sonen till Sofiero den 29 juli för att uppleva den där farbror Sting.

*****

Vem är stjärnan i Eskilsminne? Är det Alexander Zaim eller Robin Kacaniklic? Den senare får frågan i podcasten som vi spelade in i går. Lyssna!

*****

Ibland får man busa till det. Köpte en nygrillad Per i Viken-korv utanför Ica i dag. Under tuggorna överhör jag samtalet mellan tre ur den äldre befolkningen i Höganäs:
– Det är mest skit…
– Jaha inget skvaller annars… sjuka eller döa?
– Jo xxxxx gick ju och dog.
– Det är för jevvligt.
– Ja nä du får ha det så jevvligt haha.

korv

Och med det önskar jag trevlig helg!

torbjorn_dencker
Torbjörn Dencker
[email protected]

Tagged with →  
Share →

One Response to Dencker tänker: Mycket ska man höra innan korven trillar av

  1. Danne skriver:

    Rättelse av akademisk karaktär.

    Det heter intäkter och kostnader när man använder de orden.
    Sen finns det inkomster och utgifter.

    Som sagt, rättelse av akademisk karaktär.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *