I veckans poddavsnitt, som ligger ute, pratar vi bland annat om Erik Hamrén, som jag träffade i Höganäs i samband med föredrag tidigare i veckan (läs mer här). Jag och Mattias Lindström bjöd in Erik Edman men även Jesper Jansson dök oväntat upp och det blev bra dynamik och ett riktigt bra snack som många av er mejlat om. Tack för beröm, det får man aldrig för mycket av. Men främst cred till de andra tre som delade med sig av sina erfarenheter där vi pratade mycket om talanger och vinnarskallar.

Förbundskapten Erik Hamrén var i Höganäs i måndags. Foto: Torbjörn Dencker

Förbundskapten Erik Hamrén var i Höganäs i måndags. Foto: Torbjörn Dencker

När vi kom in på Erik Hamrén lät det så här:
– En bra människa och tränare! säger Mattias Lindström.
– Fotställning… Jag hade honom ett halvår i AIK tillsammans med Hasse Backe. Han tjatade mycket om fotställning. Han är en bra person men jag kan tycka att han varit för populistisk som förbundskapten. Han kanske har lyssnat för mycket vad media har sagt och skrivit. Men det är en jättebra tränare och bra person, säger Jesper Jansson.
– Jag tror att han är skicklig som tränare och kapten, men det är nog svårt att förbereda sig för rollen som förbundskapten. Att vara mentalt förberedd när drevet börjar gå och vad som händer med dig som person då. Det handlar om erfarenhet, men den kan du inte ha om du inte haft jobbet innan, menar Erik Edman.
– Han passar nog bättre som klubbtränare för han lever och andas fotboll varje dag. Det är min erfarenhet från tiden i Ålborg. Jag tror han passar bättre där än att ha enstaka samlingar där han plötsligt ska få ut allting på tre-fyra dagar. Det kan bli för mycket Hamrén då. Han ska ha ut allting och han bara bubblar och då kan det bli för mycket på kort tid och då blir det alldeles för intensivt för spelarna. Han hade behövt sprida ut det i ett klubblag varje dag, fortsätter Lindström.
– Han har gjort det väldigt bra i både Ålborg och Rosenborg. Jag hade faktiskt diskussioner med honom om tränarjobbet i HIF när han var på väg till Rosenborg och han är nog den som gjort det bäst där efter legendaren Eggen, säger Jansson.
Hur nära var det att han kom till HIF?
– Nää, Rosenborg var nog större och…
– …rikare, fyller Lindström i.

Lyssna på podden här!

****

För dig som bor på Bjäre finns numera ett komplement till fotbollsbevakningen på Alltid Fullsatt och på HD. ”Bjärefotbollen” är ett nytt inslag i Radio Båstads utbud, med kollegan och programledaren Roger Bengtsson. Kul med nya initiativ!

*****

När vi ändå är inne på det häradet av vårt fotbollsområde så är det ju dags för hemmapremiär för Vejby IF på lördag – och det blir det blir andra raka derbyt i upptakten av division 3.
Efter 3-3 borta mot Klippan väntar nu Kågeröd. Nu blir det dock under något andra förutsättningar. I tisdags kväll brann det nämligen på Vejby Idrottsplats och 25 nya matchställ, träningskläder och skor och annat brann upp. Anders Liljeblad i styrelsen säger till HD: ”Värdet på det som försvann eller förstördes ligger nog på 100 000 kronor och det innebär mycket extra jobb för föreningen”.
Eventuellt får spelarna på lördag trycka in sig i provisoriska baracker, men match blir det!
Andreas Dahl missar förresten matchen. Han har drabbats av sin sjunde hjärnskakning, som ni kunde läsa om här på sajten häromdagen.

*****

Apropå det så gick brandlarmet när jag var på Olympia häromdagen, så där stod jag på ena sidan och hela HIF-truppen på andra. Brandpersonal hittade lyckligtvis ingen brand. När jag var där pratade jag dels med Adam Eriksson dels med Andreas Landgren, som ni kan läsa mer om i annan text inom kort.

*****Max Mölder och Peter Milata

När jag var på Laröds IP under tisdagen – och skulle träffa HIF:s nye klubbdirektör Mats-Ola Schulze – sprang Belgiens och Tjeckiens P16-landslag ut för match. Max Mölder var minutvärd och Peter Milata hade också ett tungt ansvar kring arrangemanget. Jag tror att det var mittfältarens spotifylista som ekade över A-planen.
Jag slogs av hur små spelarna var, framför allt i det belgiska laget. Fick höra att de flesta också var 15 år. De förlorade också matchen mot Tjeckien med 1-7.
P16 HelsingborgI går ställdes Sverige mot Tjeckien i Laröd och spelade 0-0 inför 368 i publiken. I tisdags blev det 0-4 för Sverige mot Danmark. 209 personer såg matchen på Olympiafältet.
Kul att se hur klubbar som Stattena, Kullavägen, Hittarp med flera ställer upp med ideellt folk för att sätta Helsingborgsfotbollen på kartan. Även en 4-nationsturnering kräver sin planering.

Sverige spelar förresten sista matchen på fredag klockan 12, mot Ungern på Norrvalla IP.

*****

Det finns många talanger att ha ögonen på den här säsongen. Just nu kan ni läsa en intervju med en av dem – 17-åringen Oliver Åkerman i Höganäs (se här). Högaborg har Benjamin Tannus, i Hittarp spelar Omid Hamid. Billesholm har Johanna Olsson, Eskilsminne har Julia Nyberg Spets och i Hittarps IK spelar en tjej som heter Emilia Jönsson. Det finns fler än så och i veckans podd nämnde för övrigt Jesper Jansson namnet Alex Timossi Andersson. Killen gör mål i varje match för HIF:s U17-lag och kommer säkert få testa på spel i akademin under säsongen. Det laget – som coachas av Christoffer Andersson och Jens Karlsson – går för övrigt som tåget och har vunnit varje match så här långt. HIF behöver framgångar på ungdomssidan och här kommer en av fördelarna med att ha ett akademilag i division 2, där unga i seniorsammanhang oprövade talanger kan testas i en tuffare miljö innan det är dags för nästa steg.

*****

Hittarp mejlade om skiftet på ordförandestolen i går. Mats-Ola Schulze har redan lämnat och nu är det klart att Kjell-Åke Fyrgård tar över tillfället. Han var ordförande under åren 2006-2010 och har på nytt ställt upp för att hålla i trådarna det här året. ”Hans engagemang i HIK har varit stort även efter ordförandeskapet, bland annat sitter han i klubbens marknadsråd, så Kjell-Åke har god insikt i vilka frågeställningar som ligger på styrelsebordet det kommande året. Hans roll i yrkeslivet är också synnerligen positiv för uppdraget då han inom företaget EQP föreläser och utbildar individer och organisationer att nå framgång via att använda rätt metoder och ha rätt attityd. Särskilt fokus på att prestera under pressade former”, skriver HIK i pressmeddelandet.

*****

När vi ändå är inne på det området. Visste ni att förre förbundskaptenen i golf – lerbergaren Walle Danevid – är ny ordförande i Höganäs BK?

*****

Vi skriver och pratar om nästan enbart om A-lagsfotboll här på sajten. Glöm inte bort alla som masar sig upp tidigt en söndag morgon (så var det på 80-talet i alla fall) och som på träningar ser till att de som får spela i A-laget matchas på träning.
Därför ska jag lyfta fram en B-lagsmatch mellan Croatia och HF Olympia på Olympiafältet (efter mejl från Christian Jansson). Nu var det inte själva matchen som var så fantastisk så att den föranleder ett stycke i den här bloggen. Nä, det skrevs liiite historia i Croatia. Sportchef Mladen Juric och hans 18-årige son, Anton Juric, spelade för första gången en seniormatch tillsammans. Sånt är fint.

Martin Rosqvist (Facebook).

Martin Rosqvist (Facebook).

Jag har känt Mladen under 15 år och under dessa år har han ofta pratat om två saker: hans söner ska uppfostras till att bli goda samhällsmedborgare och de ska spela i Croatia”, skriver Christian i mejlet.

I lördags debuterade äldsta sonen Anton i Croatiatröjan i A-laget, vilket blev en del av Mladjos önskan och i går fick de spela tillsammans i den där B-lagsmatchen. ”Det kändes fantastiskt! En dröm gick i uppfyllelse!”, säger Mladen som själv spelat 13 år för klubben.
Finns säkert många exempel på där far och son – eller kanske mor och dotter – spelat matcher tillsammans. Har ni exempel får ni gärna kommentera här eller mejla info@alltidfullsatt.se så tar vi upp det i podden nästa gång.
Hur B-lagsmatchen slutade? HF Olympia vann med 4-2.

När vi ändå är inne på avdelningen utanför-A-lagsfotbollen konstaterar vi att Martin Rosqvist, här på Alltid Fullsatt, kritat på för Fortunas oldboyslag. ”För 21 år sedan satt jag i denna lokal och skrev på mitt första seniorkontrakt. Idag sluter jag cirkeln. På söndag blir det comeback med Fortunas P35 (om jag blir budad). Som jag saknat snacket, omklädningsrummet, blåa tår och målgester. Ska bli gott att rulla in ett par bakom Patrick Svensson…”.

TorbjornDencker72

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

2 Responses to Dencker tänker: När far och son spelar i samma lag

 1. SÅTilly skriver:

  Lusläser alltid allt på Alltid Fullsatt
  Magiskt!
  Att du hinner och orkar.
  Fullfölj alltid Alltid Fullsatt

 2. tdfotboll skriver:

  Tack S-Å! Så länge det är roligt så… Men snart får jag väl skaffa mig ett ”riktigt jobb” :)
  Mvh TD

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *