Det är semestertider men Alltid Fullsatt levererar ändå. I dag har Niklas Hermansson levererat finfin läsning om Eskilsminne och Högaborg och dessutom en nyhetstext om förre eskilsspelaren Robin Book.

*****

Och Fredrik Ymer är tillbaka i bloggkostymen och tycker och tänker om HIF igen. Det har blivit bra respons på det inlägget och det är intressanta tankar om avsaknaden av pådrivare och ledarskapet i allmänhet. I min värld handlar det om att ge spelare mandat att ta plats och jag hoppas att det är så även i årets upplaga av HIF – att spelare vågar ta plats och har den pondus som krävs på plan (det finns exempel på ledare så klart, som Peter Larsson och Andreas Landgren). Sen handlar allt till syvende och sist om ekonomin som kommer vara ett återkommande argument gällande Helsingborgs IF även de närmaste åren och så länge det är röda siffror så kommer de sportsligt ansvariga få titta på hyllorna lite längre ner när det gäller förstärkningar och de spelarna kommer inte per automatik med ledarskap in i truppen. Det blev en väldigt lång mening.

*****

Markus Holgersson (här i Alltid Fullsatts podd med Christoffer Andersson) är en ledartyp som HIF saknar. Foto: Torbjörn Dencker

Markus Holgersson (här i Alltid Fullsatts podd med Christoffer Andersson) är en ledartyp som HIF saknar. Foto: Torbjörn Dencker

Apropå ledare. Markus Holgersson har kommit bra in i sin nya miljö i Ålborg. Förra söndagen blev han poängräddare i premiären/debuten med sitt 1-1-mål – när han slog in returen från nära håll (se här) – i den nästsista minuten i hemmamötet med Horsens inför 6 5 00 på Nordjyske Arena. I förrgår ställdes Ålborg mot Randers (vinst med 1-0) som för övrigt kom med ett helsvenskt anfall med förre AIK-anfallaren Viktor Lundberg och så Mikael Ishak, som har ett rätt intressant förflutet sedan han lämnade Assyriska i superettan 2011. Om vi ska ta en parantes här så har han spelat för Köln i Bundesliga varifrån han varit utlånad till Köln II i Bundeliga West, St Gallen i Schweiz, Parma i Serie A och Cortona i Serie B. 2014 drog han hem till Skandinavien och fann trygghet i Randers där han stannat tills nu.
Nästa match för Ålborg blir mot Odense hemma på måndag – just det, med Rasmus Jönsson i laget som ju lämnade Ålborg för OB inför den här säsongen. Han spelade som vänsterytter i 82 minuter i 0-0-premiären hemma mot Silkeborg innan han blev utbytt. I söndags spelade OB 2-2 borta mot Lyngby och då blev den förre HIF-anfallen utbytt redan efter pausvilan. Tänk att två krokiga karriärer för de förre HIF-arna skulle sluta med ett möte mot varandra i danska ligan. Det trodde nog ingen av dem för tre-fyra år sen.

*****

Gillade Caroline Wickmarks HIF-krönika i HIF häromdan. Jag hinner tyvärr inte läsa tidningen så ofta – men den läste jag. Det finns tydligen också en levande HIF-blogg (fanns tankar redan när jag var anställd på HD) och där sätter man också HIF-betyg. Två olika betygsättningar från en och samma tidning vilket ju är intressant även om det inte skilde sig jättemycket som sig bör vid en 0-2-förlust hemma utan glöd.

*****

På det privata planet rullar det på. 18 dagar (med i snitt tiotimmarspass) i Båstad tar ut sin rätt. Målat tak i dag. Bra terapi och avkoppling – och några timmar på stranden. Tog ett par dopp också. Över 20 grader i vattnet passar mig.
Hösten innehållet väldigt många uppdrag som t ex Helsingborg Marathon, Davis Cup, Stockholm Open och en del andra åtaganden som moderator, speaker och pedagog (!). Har fått frågor om det blir någon gala på The Tivoli i höst och svaret är alltså nej. Det blir svårt att planera för en ny fotbollsgala med Alltid Fullsatt / The Tivoli. Vi tar ett sabbatsår med galan helt enkelt. Det har varit ohyggligt kul att arrangera fotbollsgalan två år i rad – men det har sitt pris. Vi får se till att kora lite vinnare ändå på Alltid Fullsatt i höst.

*****

Tack för kul respons mejlvägen för det senaste spontana sommarpoddavsnittet som jag spelade in i Båstad tillsammans med fotbollslandslagets säkerhetsansvarige Janne Gustafsson. Det blev ett gott snack om Zlatan, Granen, Björn Borg, Serena Williams och andra han jobbat med. Du kan lyssna på avsnittet här!

 

Hej å hå. Nu drar jag ur sladden ett par dagar.

TorbjornDencker72

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *