Slängde ut ett inlägg på vår Facebooksida i går och svaren lät inte vänta på sig. Eftersom vi hade podd i dag på morgonen summerade jag redan i går era röster på bästa fotbollsplanen/arenan i NV-Skåne och Råå IP gick segrande ur striden. Kommentarerna har dock fortsatt i strid ström. Spannarps IP (Salamis hemmaplan), Brahevallen i Kågeröd, gamla Sjövallen i Åsljunga med flera placerade sig högt. Kul med så stort gensvar. Gillade personligen förslaget på grusplanen i Hasslarp…. Lyssna gärna hur snacket gick om detta i podden!
 
*****
podcast54
 
Podden ja. Den körde vi i dag från The Globetrotters nedanför Terrasstrapporna och det kommer vi fortsätta med (förutom nästa vecka då jag är upptagen av tennisjobb i Jönköping hela veckan). Ni kan lyssna på podden här!
Det är alltid kul att ha Andreas Landgren med, som inte utesluter spel i premiären. ”Snyggare än farsan, men farsan kastade längre inkast”, som Jocke sa (och ”farsan” är alltså Sven-Åke Landgren). Han var för övrigt tränare i bland annat Höganäs och Gantofta och den senare idrottsplatsen hamnade högt på Andreas lista när han rankade sina favoritidrottsplatser i podden. Örby Ängar och Harlyckan var två andra. 

Elias Andersson, Varberg. Foto: Privat.

Elias Andersson, Varberg. Foto: Privat.

 
*****
 
En annan grej som diskuterades i podden var om Elias Andersson gör rätt som lämnar HIF? Det kan bara han själv och framtiden svara på. Klart är att han kände att han var långt ifrån startelvan vilket också var ett faktum. Tränaren bestämmer och kanske ville Henrik Larsson att den förre talangen skulle visa ett större tålamod. Vi diskuterar detta i senaste poddavsnittet och en personlig åsikt är att han gjorde rätt. Det är inte första gången en spelare lämnar en allsvensk trupp i allmänhet och HIF i synnerhet för att få speltid i superettan. Vi behöver inte gå långt över ån för att hitta exempel då vi har några i Ängelholms FF. Som Andreas Landgren sa i podden, ett steg bakåt för att ta två framåt är klyschigt men gångbart. 
 
*****
 
Säg Uffe Dahl och de flesta i fotbollsnordvästskåne vet vem han är. Därför är också frågan naturlig som Stattena IF la ut i dag. Jag kan svaret men det vore ju taskigt att avslöja då det står mycket på spel.
Uffe Dahl
 
*****
 
Apropå Stattena. Hugo Musovic är inte bara ny tränare för damlaget, han är också en mycket god människa. I dag kunde vi läsa på hans facebooksida:
Huso Musovic FB
 
*****
 
Det läcker inte information från Olympia. Däremot läcker det annat på Olympia. Har förstått att de nybyggda lokalerna har drabbats av läckage och fukt under arbetet. Det är väl bara att hoppas att det drygt-fyrahundramiljonersbygget får undslippa denna olägenhet.
 
*****
Vet inte om ni läste min intervju häromdagen med Jonathan Levi (se här) som gick från Eskils – via lån till HIF Akademi – till Landskrona BoIS inför den här säsongen. Vi diskuterade spelare som står strax utanför HIF:s A-lag men som är för bra för klubbens division 2-lag. Spelare som Felix Bindelöv, Jonathan Larsson och Anton Kinnander borde lånas ut till, till exempel BoIS eller ÄFF, för att få speltid. En av de viktigaste frågorna för HIF, för att säkra framtiden, är att köra med öppna spjäll med de lokala klubbarna och prestigelöst och utan stora pengakrav ha ett för framtiden värdefullt samarbete. Klubbarna och spelarna tjänar på detta och uppmaningen från mig blir att inte se kronor och öre (och utbildningsbidrag) för det närmaste bokslutet, utan att se saker och ting på sikt för en fortlevnad.
*****
HIF Akademi skapades av både personliga intressen och för HIF en bra satsning. Man trodde på det då. Jag är inte säker på att nuvarande regim hade startat en liknande satsning. Eller så här: De hade inte gjort det. Personligen ser jag mer kostnader än vinning med tanke på hur många spelare som tar den vägen. Nä, kanske vore det bättre att gå tillbaka till U19 för att ha en rak organisation upp till A-laget. Släpp överåriga spelare som inte håller för den allsvenska truppen, skapa en bra relation med klubbarna i närområdet, låt de blomma ut i en annan klubb och se spelaren återvända som en färdig spelare med allt vad det innebär. Vad får man ut? Kostnadsbesparingar och en förmodligen mer färdig och etablerad spelare. Kanske flyttar spelaren till Södertälje eller Åtvidaberg för en stund men med en bra relation är HIF i slutändan den naturliga alternativet.
*****
 
Jag har rätt bra koll själv, men tar också hjälp av Andreas Sundbergs föredömliga proffs-genomgång på Fotbollskanalen. Här är facit för nv-skåningarna i Europa de senaste dagarna:
Markus Holgersson är som ni vet kapten i Anorthosis Famagusta och spelade förstås hela matchen i helgen. Men det blev mållöst mot tabellnian senast och ”Holgers” gäng – som faktiskt ligan högst temporärt – är nere på tredje plats nu med tio poäng upp till serieettan.
 
Rasmus Jönsson gjorde ett inhopp senat när han kom in 20 minuter in i andra halvlek. Det stod 1-1 då och det blev inga fler mål. Rasmus har startat tolv matcher och gjort sju inhopp och gjort fyra mål den här säsongen.
 
Jonas Olsson startar varje match nu. Senast i går kväll mot Leicester. Det blev 2-2 efter att ligaledaren bombarderat Bromförsvaret sista 20 minuterna. 
 
Hur går det för Olsson brothers? Marcus Olsson spelade hela matchen för Derby som förlorade mot Wolverhampton. Martin Olsson kom aldrig in när Norwich förlorade med 0-1 mot Leicester. Alexander Kacaniklic kom inte heller in för sitt Fulham. 
Joel Ekstrand då? Han är ännu inte redo för match. 
 
Rasmus Lindgren spelade hela matchen för Groningen som förlorade mot Twente med 0-2. Pär Hansson fick ingen speltid i helgen heller. 
 
Rade Prica spelar i Maccabi Petah Tikva i Israel men fick inget inhopp från bänken senast. 
 
Alexander Farnerud i Torino satt på bänken hela matchen när det blev 0-1 mot Milan. Emil Krafth är utanför truppen i Bologna.
Abbe Khalilis mersin har det tungt. Abbe spelade hela matchen när det blev 0-2-förlust mot Konyaspor. Mersin är näst sist, lika många poäng som jumbon Eskiheirspor.
Joseph Baffo, i ligasexan Eintracht Braunschweig, spelade hela matchen i 0-0-matchen mot Frankfurt i tyska andraligan. 
Andreas Linde är målvakt i Molde men han fick inte chansen mot Sevilla.
 
Marcus Nilsson i Fleetwood Town, League One i England, vann mot Gillingham i går och vann med 2-1 och ”Mackan” spelade hela matchen. 
Andreas Granqvist blev hjälte för Krasnodar med sitt 1-0-mål i den 116:e minuten mot Pontus Wernbloms gäng och är klara för semi i ryska cupen. Men de åkte ur Europa League med sammanlagt 0-4 mot Sparta Prag. Krasnodar är femma och ”Granen” har startat i samtliga 18 ligamatcher.
Alexander Gerndt spelar i Young boys och hoppade in efter paus när det blev 1-0 mot Zürich som är näst sist. Young Boys är trea.
 
Robin Simovic i japanska ligan gjorde matchens enda mål i premiären för  Nagoya Grampus.
 
Alexander Fioretos, i Kallon, fanns inte med i truppen i senaste ligamatchen. Caroline Seger spelade hela matchen för PSG när det blev 3-0 mot Metz i cupen.
*****
Max Mölder har satt sin prägel på Hittarps IK. Bara ett insläppt mål på tre matcher inför mötet med Tågarp i kväll, där för övrigt Mattias Hallberg förutspår den kanske enda förlusten på försäsongen (och då ska vi komma ihåg att Niklas Hermansson firar semester på Filippinerna). När jag satt där med hittarpstränaren i omklädningsrummet i dag – och tittade på taktiktavlan – så var det en sned trea mittfältare och inte mycket är ändrat systemmässigt från förra året. I podden påstod Jocke Persson till och med att Mölder förfogar över ett division 1-lag för att lägga ytterligare press på laget från Laröd. Kanske var det en kontring på Mölders fråga om hur Persson kunde ta några dagars semester till Sälen under brinnande försäsong.
*****
Snart: West Ham mot Tottenham. Först och främst hoppas jag att det får bli lugnt mellan fansen (efter knivskärningen av en hammerssupporter i samband med förra mötet). Som steg två hoppas jag på en trea för West Ham och fortsatt tro på europaspel.
TorbjornDencker72

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Gillar ni det vi gör? Sponsra gärna Alltid Fullsatt för att säkerställa framtiden för sajten. Mejla info@alltidfullsatt så kopplar vi ihop er med en av våra trevliga säljare Lennart Jönsson eller Martin Rosqvist.
Tagged with →  
Share →

One Response to Dencker tänker – om en av de viktigaste frågorna för HIF

  1. Fredrik Forever Red & Blue skriver:

    Tack för infon om hur det går för alla ex-HIF:are och ska bli spännande höra podden hur det kan komma sig en grusplan i Hasslarp kan tävla med en sådan idyll som Spannarps IP…

    Får hoppas att det där läckaget på byggarbetsplatsen Olympia inte blir till en syndaflod, men man kommer onekligen att tänka på det öppna brevet som var i HD för ett tag sen ang. ev. ”fuskbygge” – kanske läge att dra upp den tråden igen här på Alltidfullsatt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *