Jag var hemma hos Ingvar Wenehed förra veckan och det blev ett intressant samtal tycker jag som kommer utmynna i några tv-avsnitt om uppväxten, avancemanget till allsvenskan, SM-guldet 1999. Mitt i intervjun kläcker han ur sig att det fanns idéer på en fusion mellan HIF och BoIS. Det fick jag ju gå till botten med, som ni har kunnat läsa om här.

 

Fick tag i Björn Lind som satt i BoIS styrelse då och vi kom in på hans fotbollsintresse. Han sa: ”Jag är fotbollsnörd och senast var i december då jag var i London för att se Leyton Orient vs Wimbledon (varför denna match kan jag svara på om du önskar) och West Ham vs West Bromwich”.

Ja varför åkte han över och såg Leyton Orient? Svaret:
Jag såg Leyton Orient av en anledning. Det gjordes en undersökning för cirka 15 år sedan av hamburgares kvalitet på de engelska fotbolls arenorna. Klart sämst betyg fick Orients arena på Brisbane Road i östra London. Jag har allt sedan dess sagt att dit måste jag bara. Jag köpte ingen själv men tog ett foto på värmeskåpet där de förvarades och det lockade mig inte till ett köp!”, säger Lind.

*****

Har blivit mycket podd på sistone. Först Marcus Nilsson i veckan som berättade intressant hur det är att leva och spela i en klubb som Fleetwood Town FC och där man inte får ha någon t-shirt under matchtröjan enbart för att man ska se macho ut. Och så ringde vi upp Tobias Dock i Västra Karup om ett omdiskuterat mål mot Billesholm. För att bara klargöra en sak.

I programmet säger Dock att ”Billesholm fått god utdelning för sitt sätt att spela fotboll. De ligger lågt och gillar att ställa om snabbt och effektivt”. Efter samtalet pratade Mackan Nilsson om undertonen om att man inte gillar effektiv fotboll och det fick Dock inte svara på eftersom vi lagt av. Så här säger han i efterhand:
Jag uttalade mig inte negativt om Billesholm, mer att de fått bra utdelning på sitt sätt att spela. Att deras spel skiljer sig mot HAIS och Västra Karup var ingen jämförelse eller nedvärdering. Spelsystem beror ju till stor del på spelarna i lagets egenskaper”.

Lyssna på programmet här!

*****

Och i går träffade jag Mats Olsson, ni vet han som ofta skriver om Jonstorps IF i sina krönikor i Expressen. Det blev också ett gott snack om allt från New Yorks klubbar till Harry Svensson som journalisten i hans böcker heter.

I podden berättar han ur inrutat och hur styrt allt blivit både när det gäller landslaget och allsvenskan. Det har blivit för tråkigt helt enkelt och det är också en av anledningarna till att slutade som sportjournalist och skriver böcker idag.

Vi kom naturligtvis in på Jonstorp och han berättade en kul story om en vän till mig som heter Rikard Wirén. I programmet säger Mats:
”Jag skrev en del om Rikard i krönikorna eftersom han gjorde många mål i Jonstorp då. Sen var det Thomas Wernersson i IFK Göteborg tror jag som frågade om den där Wirén kunde vara något för dem”.

Den som vill ha hans senaste bok ”I de bästa familjer” signerad kan gå till bokhandeln i Höganäs klockan 12 på lördag.

Lyssna på podden här!

*****

Höganäs tjuvstartade den åttonde omgången i division 2 i torsdags. I morgon, lördag, spelar både Eskilsminne och HIF Akademi hemma medan Högaborg spelar i Sävedalen.
Nästa lördag blir det andra bullar. Då möts Högaborg och Eskilsminne – en match som inte minst Matthias Holenstein sett fram emot. Dessutom lutar det åt sexpoängsmatch.

Men det blir förstås en hel del derby i de andra serierna redan den här helgen, eller vad sägs om lördagens möten mellan Vejby och Hittarp i trean, Helsingborg Östra och Råå i fyran, Helsingborg City och HAIS och Hyllinge mot Hasslarp i femman, Svalöv-Teckomatorp i sexan… Och på söndag tar Landskrona BoIS emot Höllviken i ett Skånederby och samtidigt ett brödramöte mellan Jonathan och Christoffer Levi. Och så skållheta division 7-toppmötet mellan Ekeby och Stattena. Alla matcher hittar ni här! 

Peter Wettergren. Foto: SvFF

Peter Wettergren. Foto: SvFF

*****

Till sist ska vi hylla Mattias Lindström (mer för sina insatser i podden än på Toftavallen kanske). I avsnittet där Erik Edman och Jesper Jansson gästade tippade Lindström att Peter Wettergren skulle bli assisterande till kommande förbundskapten Janne Andersson. Så blev det!

*****

Vad tycker ni om den officiella EM-låten förresten? ”Mitt Team” heter den och är skapad av Joy och Frej Larsson. Lyssna här!

Så var det fredag igen!

TorbjornDencker72

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *