Pär Hansson till FC Köpenhamn? Den har man sett komma i några år och när Jesper Jansson blev chefsscout så ökade så klart chanserna att målvakten landar på Parken. Om det nu blir så.
Pär Hansson har samma agent som Otto Martler (Nima Modyr, jobbar för byrån GSM som Patrick Mörk äger). Martler gjorde en av sina bästa matcher någonsin i träningsmatchen borta mot Bröndby i lördags. Bröndby vann med matchens enda mål, men för Martler var det ett perfekt läge att visa upp sig.

Enligt mina källor jobbar agenten för att Martler ska ingå i HIF:s trupp framöver, men jag tror inte HIF varken har råd att lösa hans kontrakt eller har intresse för en etablerad målvakt i det här läget (även om jag har anledning att tro att Martler har en förmånlig klausul i kontraktet med FFF).

Matt Pyzdrowski köptes från ÄFF för att ta över den dagen Pär Hansson lämnade. I stallet finns redan målvaktstränaren Daniel Andersson som en utmärkt reservkeeper och här finns också Kalle Joelsson som stått alla matcherna i akademin i division 2.

Martlers önskan om att en dag komma till HIF är känd – men som det ser ut nu får han vänta ytterligare. Om nu Pär Hansson lämnar. Det är ju ännu inte klart.

*****

U21-final mot Portugal. Emil Krafth åker ner med ett par kompisar, berättar han i den här artikeln.

*****

Först Helsingborg Östra och nu Bosna. Även om det handlar om division 4 – den sjätte divisionen i svensk fotboll – är det här med småklubbsfotboll på blodigt avtal. Jag tror inte att det är tryck från sponsorer precis, det handlar nog mer om missnöje i omklädningsrummet och det här med fotboll ska ju vara trivsamt. Målaren – ytterbacken Joachim Eriksson – tar över under hösten i Östra, med Lino Boriero som assisterande. Till nästa säsong har man enligt uppgift lyckats knyta till sig en välkänd profil i området.
När det gäller Bosna återstår det att se vilket ansikte som dyker upp till omstarten.

*****

När vi är inne på ämnet med sparkade tränare är det ju att gå händelserna i förväg, men det är ingen vild gissning att Sten-Inge Fredin vill ha förändringar och då är ju frågan hur de kommer se ut. Jag tror inte att vi får se Conny Karlsson eller annat erfaret namn vid rodret. Nä, här handlar det nog om handplockad ledare av Fredin, ett helt nytt ansikte och namn – i det fall ÄFF klubbar igenom beslut om tränarskifte vid onsdagens styrelsemöte. Inte för att vara elak, men jag tror inte att Sten-Inge Fredin gått in så tungt i föreningen för att se barnbarnet sitta på bänken eller stå utanför matchtruppen. Klart är att Dennis Fredin är en stor talang, så missförstå mig rätt.

*****

Tillbaka där det började – med HIF – där det lär göras affärer i sommar. Styrelsen har kommit fram till att spelarförsäljningar är ett måste för att rädda ekonomin . HIF är i ett läge där det i bästa fall lutar åt en mittensäsong och då är det ju läge att slussa iväg de bästa spelarna utan större risk för det allsvenska kontraktet (läs Jere Uronen, Victor Pálsson, Pär Hansson….). Robin Simovic har det varit tyst om. Kommer det ett bud kommer HIF lyssna på det också.

Vad blir då kvar? Ja ett skapligt lag som är bättre än lagen som ligger på nedflyttning och kval. Det är räddningen den här säsongen. Publikt spelar det ingen roll. HIF har nu för tiden inte den spelaren som ensam lockar extra folk på Olympia. Vi får välnja oss vid siffror runt 6-8000 bortsett från matcher som mot Djurgården (13/7 och AIK (19/7) som väntar närmast.

*****

Höganäs gjorde kanske säsongens mest tafatta insats i går. Bara 1-1 hemma mot Jonsered. Det måste skapas – och skjutas – mer om det ska bli strid om förstaplatsen ända in på målsnöret. När serien startar om är det med två unga BoIS-talanger och med en Andreas Dahl som ska ligga i hårdträning för att förstärka laget. Se matchbilder från senaste matchen här!

*****

Mell Karlsson målskytt igen när Hittarps IK tog sjunde raka segern. Det är väl ingen vild gissning att den där 19-årige tösen spelar ett par snäpp upp i fotbollssystemet nästa säsong.

TorbjornDencker72

 

 

 

 

 

 

 

 

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *