På tisdag är ni läsare hjärtligt välkomna att mingla under samma tak på Telegrafen på Norra Storgatan i Helsingborg. Det har varit så kul när vi körde Alltid Fotbollsfest på The Tivoli och när vi nu inte har mäktat med att köra galan tredje året i rad så är det här ett gyllene tillfälle för fotbollsfolket att samlas, snackas och trivas. I baren har ni tio procent på mat och dryck.

Samtidigt – ca 18.15 – 20.15 – kör vi tv-inspelning och live på vår Facebooksida med gäster där undertecknad med Martin Rosqvist hållerVi kommer nog ta oss friheten att ta upp en och annan från besökarna på Telegrafen också.  i tåtarna. Vi har gäster som Ingemar Queckfeldt, Niklas Hermansson och Jocke Persson som tillhör egna stallet men även lirare som Andreas Landgren dyker upp för att summera året.

Så: På tisdag vill jag prata fotboll med er.

*****lottning-saluten

Nyårssaluten är lottad och även om HIF inte kommer med några fullfjädrade A-lagsspelare så är det ändå arrangören som ställs mot Eskilsminne i första rundan av 2017 års upplaga.
Hela trädet kan ni se här på HD:s hemsida!

*****

Det finns goda utsikter till nordvästskånska framgångar i division 1 nästa säsong. Både Marcus Bergholtz (ÄFF) och Robin Book (Syrianska) är klara för hårdsatsande Utsikten. Book lämnade Eskilsminne för spel i Syrianska inför 2016 men hann under den gångna säsongen med spel i GAIS.
– Det skall bli spännande att bli en del av den satsning Utsikten gör och jag ser fram emot att åter spela under Bosko Orovic. Han är en tränare med en fotbollsfilosofi som tilltalar mig så det skall bli ett roligt år, säger Book.

24-årige Book har ett förflutet i HIF men även i Ramlösa Södra dit han var utlånad 2011. Sen var han tongivande i Eskilsminne.

*****

Marcus Bergholtz lämnar alltså ÄFF. Det gör även Albin Nilsson som nästa säsong spelar i Trelleborgs FF i superettan.

*****

Andreas Linde lämnade HIF efter att ha insett att han inte skulle få chansen så länge Pär Hansson stod i holken. Nu är han i Molde och häromdagen stod det klart att han blir en av tre landslagsmålvakter när Sverige drar på klassisk januariturné. Jag hoppas få chansen att träffa honom innan han sticker iväg. Det kommer i så fall utmynna i en längre text här på sajten.

*****

Vad får Eskilsminne ihop för lag nästa år? Ja mycket beror på om Emil Åberg stannar. Han har ändå gjort 24 mål och vunnit skytteligan i division 2 på det. Blir det kanske Kristianstad? Ja jag tror att Eskils blir av med skyttekungen. Division 1 nästa. Tror jag.

*****

Hugo Olsson till Vejby kablade vi ut på Facebook häromdagen. Målvakten förstärker Magnus Arvidssons gäng som har ett intressant lag på gång. Ja, hela den division 4-serien ser ju högintressant ut. Ta bara Solo Hammar-tränade Ödåkra som nu har Jakob Augustsson på kontrakt. Har försökt pressa Mattias Lindström på svar men han tvekar fortfarande om framtiden i den gröna tröjan.
Hermansson och Queckfeldt lär har en del att prata om både den och övriga serier på tisdag under vår sändning.

*****

Själv inledde jag lördagen med en frukost på Mollbergs i Helsingborg med kompis Daniel Kristiansson (som refererade Rögle på C More i fredags). Det andades handboll på hotellet. Många norskor på plats. Sen rullade bilen vidare norrut mot Laröds IP där jag träffade Peter Nordström, Mattias Hallberg och Max Mölder och huvudpersonen själv – Nicklas Nielsen! Han bestämde sig alltså för Hittarps IK. Vi får se om det blir ett halvår, ett år eller ännu längre. Han har nu gett sig själv chansen att se hur långt karriären kan bära. Om Adonis Berisha stannar kan vi alltså se ett tremannaanfall med Staaf, Berisha och Nielsen nästa säsong. Då ska vi lägga till Mattias Hallberg, Omar Hamid och Andre Kopfinger som offensiva pjäser och ni förstår att vi har något extra ordinärt att prata om när det gäller division 2. Det finns anledning att tro att nykomlingen från division 3 har med övre halvan att göra. Häromdan berättade vi att Daniel Björnberg är klar som mittback och konkurrensen i den lagdelen är också stor.

Det blir intressant att se hur Höganäs och Eskilsminne bygger färdigt. Det kan mycket väl falla intressanta brickor på plats där och med HIF Akademi vet vi som vanligt inte förrän i mars vad det blir. Sen kommer det alltid kul och spännande spelare underifrån. Jag längtar redan efter division 2-premiären.

*****

erik-parsson-falkenbergLandskrona BoIS? Jag tror kanske inte som Jocke Persson att de får ihop ett lag som slåss i toppen. Jonathan Levi till Öster och Erik Pärsson till Falkenberg är jobbiga förluster som kommer störa bilden. Att Billy Magnusson inte längre är med i staben tror jag är största förlusten. Men Agim Sopi är en bra tränare!
Jonas Thern och Håkan Svensson är krafter som kan ge BoIS boost på sikt.

*****

Falkenberg ja. Hasse Eklund fortsätter som tränare. Målvakten Hampus Nilsson (från Djurgården) deklarerade att han ville hem och jag trodde spontant att det var något för HIF eftersom han också kommer bo i Helsingborg. Men Hasse Eklund var snabbare.
Förutom Erik Pärsson har Laget från havet ju även klart med Passi Prudence från Högaborg som HIF hade koll på under säsongen. När HIF nu ligger i superettan får man se talangen försvinna till konkurrenten Falkenberg.
Hade jag varit HIF hade jag kontaktat Otto Martler. Han har sagt att han slutar, men ett samtal från favoritlaget hade garanterat ändrat hans planer. Han är numera bosatt i Halmstad och avståndet är inte jättelångt.

*****

Det preliminära spelschemat för superettan är klart.
För HIF väntar Trelleborgs FF hemma den 2 april. Falkenberg tar emot Öster hemma samma dag.

TorbjornDencker72

Torbjörn Dencker
[email protected]

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *