Jag gillar Bob Dylan. Det har jag alltid gjort även om andra influenser har stört bilden under 1980- och 90-talet. Blowing in the wind skrev 74-åringen redan på 60-talet och det är ett tidlöst alster som man kan nynna på en dag som denna (även om låten har en helt annan innebörd). Runt HIF blåser det alltid, allt från friska vindar till styv kuling och så en rejäl höststorm på det.  

Nu skriver vi februari. Då brukar det närma sig årsmöte för HIF och om en dryg månad är det dags. Vi minns alla, som följer HIF, årsmöten med förväntad dramatik, pajkastningar hit och dit och en salig röra där kommunikationen ofta sker via pressen. 
Jag vet inte hur vi ska kategorisera dagens väderlek men att fyra hoppar av styrelsen med omedelbar verkan – och där Anders Dahlvig redan aviserat att han inte ställer om för omval vid årsmötet i mars – gör att det är hela havet stormar igen. 
 
Vad är då bra och dåligt för HIF i allt detta? Valberedningen har det största förtroendet för ordföranden Sten-Åke Tjärnlund och det måste man kanske ha eftersom det inte var länge sedan man föreslog honom till ordförande. Allt annat hade varit ett underkännande av sitt eget arbete. 
Alltid Fullsatt redogör för turerna med start i dag där ordföranden får första ordet och där han ger sin syn på avhoppet. Han är dock försiktig med att möta kritiken som kommit, mer än att han känner igen den. Jag har varit i kontakt med en av styrelseledamöterna som valde att meddela valberedningen i onsdags att man hoppar av tåget direkt. De aktuella ledamöterna vill göra gemensam sak och har valt att tala ut för Alltid Fullsatt under lördagen. 
 
*****
 
Det är bra att vara kompis med Phil Radley. Det är Paul Myllenberg. Det var via den kontakten som Ryan Finley nu är i Ängelholm och provar. Sen dubbelkollade Christian Järdler med sin gamle kompis Ryan Miller från Halmstadtiden som gick i god för sin landsman.
Jag såg själv matchen i tisdags och kan ÄFF landa både honom och Astrit Seljmani är det lätt ett lag för övre halvan i superettan. Astrit Seljmani är ett kapitel för sig. Killen är 19 år och har hela registret redan. Jobbar gärna över stora ytor och är samtidigt i boxen när det är dags. Det är en kille som HIF borde lagt vantarna på. Hans agent Lamine Traore – som vi pratar om i senaste poddavsnittet – har även hittat och skickat vidare spelare som Robin Simovic, Rebin Asaad och så bröderna El Kabir. Vaska guld i division 2 och 3 funkar om man har det rätta ögat. 
 
*****
 
Apropå Rebin Asaad är jag lite frågande till varför han provspelade i HIF över huvudtaget och jag kan inte låta bli att fråga mig vilken signal det skickade. Här finns som bekant redan Johan Mårtensson, Darijan Bojanic, Anton Wede, Alexander Achinioti Jönsson och Elias Andersson som slåss om två platser. 
 
*****
 
Att Peter Larsson är tillbaka i full fart igen är av stor vikt för HIF. Det behöver vi inte diskutera så mycket. Däremot är det kul att prata om vilka spelare som Henrik Larsson ställer upp med mot Hammarby i Salou. Peter Larsson finns som väntat inte med i truppen, men det gör Calle Johansson. Jag tror inte han startar med tanke på att han varit skadad. Med fritt val av system hade jag velat se:
 
Matt Pyzdrowski
Jonathan Larsson, Björkman/Bindelöv, Frederik Helstrup, Adam Eriksson
Anton Wede, Johan Mårtensson, Darijan Bojanic
Matthew Rusike, Linus Hallenius, Jordan Larsson
Det är en balanserad startelva med Anton Wede som täcker upp på kanten. Alternativet hade varit Lalawélé Atakora, men det hade väl blivit lite för bra offensivt.
 
*****
 
Jag har fått många sms och mejl angående senaste poddavsnittet då en duva jagades av en duvhök in i fönstret där vi satt. Philip Gadd skriver: ”Sitter på tåg till Skåne och lyssnar i lugn och ro på podden. Väckte nog hela tysta kupén när rovfågeln gjorde entré. Satan, alltså! Nu ska jag bara köpa en kopp kaffe, försöka få vilopuls och sedan lyssna vidare”.
I programmet rankar vi de nv-skånska spelarna som förväntas få ett genombrott och mycket mer.
 
*****
Jag frågade Otto Martler om Eskilsminnes nye målvakt som är på lån från Falkenberg. Det blev rätt mycket lovord:
– Kul och bra för honom. Han är en målvakt med oerhört bra fysik. Han är stor och smidig och duktig med fötterna. Han har alla förutsättningar för att bli riktigt bra och möjligheten att få seniormatcher gör säkert att han kan ta ytterligare ett steg och sätta press på det äldre gardet i Falkenberg, säger Alltid Fullsatts bloggare och syftar på sig själv.
I onsdags blev det också klart, som jag skrev i dag, att Marcus Werner lämnar Hittarp för spel i Eskils. Marcus gick ju till Hittarp som junior och var förra säsongen utlånad till Bosna.
*****
Apropå målvakter. I skrivande stund har AIK just vunnit mot Molde efter straffar. Andreas Linde vaktade målet för Molde där Fredrik Brustad gav AIK ledningen efter 37 minuter. Den spelaren tror jag för övrigt att HIF haft på radarn. Molde kvitterade i 77:e minuten. Straffar avgjorde – till AIK:s fördel.
*****
 
HIF-Hammarby, Landskrona BoIS-Högaborg, HIF Akademi-Eskilsminne… lördagen bjuder på godis. Säsongen har startat!
*****
Och för att knyta ihop säcken kommer här ett klipp från 1963. Trevlig helg!

TorbjornDencker72

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se
Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *