ebba3-jan-2017

Massor med minusgrader och en strålande sol. Jag och dottern har varit nere och konstaterat att Sundet börjar frysa till. Vid den här tiden i fjol åkte vi skridskor på havet och det finns ju förhoppningar om en repris. Apropå det så läggs sajten nu på is ett tag.

*****

Något som går varmt är nyhetsrapporteringen från HIF. Samtidigt som jag började skriva de här raderna hade först nyheten om att Darijan Bojanic lånas ut till Östersund kommit och nu även nyheten, som visserligen var delvis känd, om att Linus Hallenius och HIF går skilda vägar. Det bekräftades också att Lalawele Atakora lämnar.
En nyhet som påverkar den lokala fotbollen mer än andra är förstås att HIF nu väljer att spela i U19-serien istället för i division 2. Det tror jag är bra för klubbarna runt omkring. Nu kommer det skvätta över fler spelare till klubbar som till exempel Eskilsminne, Hittarp, Höganäs och Högaborg. Ett naturligt led för HIF och ett lyckokast för övriga klubbar.
Jag såg HIF-TV med Schulze och Ohlander där vi fick veta att Johan Eidevall blir ansvarig för U19-laget och kommer coacha U21-laget och han kommer också bli en brygga från A-laget. Sven Andersson har lämnat för att bli målvaktstränare i IFK Göteborg och Sven är i sig värd ett helt blogginlägg. Alex Tengryd kommer engageras i ungdomsavdelningen. Snabbt läggs en ny plattform som är mer anpassad för ett annat liv. Jag tror dock att intresset kommer vara stor den här säsongen. Det finns en hel del klassiska lag i den här serien och en hel del möten med HIF-besläktade spelare och tränare väntar.

*****

Det har tasslats om det ett tag (bland annat har min förre kollega Eric Persson skrivit om det) och nu är det en realitet. Larödsbon Mikael Dahlgren är klar för Hittarp. Med tidigare ”värvningar” som Nicklas Nielsen och Daniel Björnberg – och i stort sett en intakt trupp – blir HIK naturligtvis att räkna med. Det blir intressant att se om det trillar in ytterligare något kort hos Eskilsminne och Höganäs och det är jag övertygad om att det gör.
Vilket som blir bästa division 2-lag i Nordväst 2017 är dock omöjligt att sia om i det här skedet.

*****

Tillbaka till HIF som förlängt kontraktet med Mikael Dahlberg. I samma stund som den nyheten basunerades ut gör också HIF tydligt att laget ska tillbaka.
Men många spelare lämnar och det är ytterst av godo för HIF som måste hålla nere kostnaderna. Att avtal kan brytas i samförstånd är förstås positivt.
Jordan Larsson har checkat in hos NEC Nijmegen och verkar redan trivas. Matthew Rusike valde tunisiska ligan, Johan Mårtensson gick till Örebro, Tomer Chencinski ska vakta mål i Dublinklubben Shamrock Rovers (namnet är som hämtat ur Buster) och Jesper Björkman ska ta en plats i Gefle. Kvar är i skrivande stund 19 spelare, men mer kommer hända. Till exempel har man bara en målvakt och två anfallare.
Ett stort jobb som pågår är division 2-truppen där flera kommer ingå i U19-truppen och som också kommer testas redan nu i januari. I dag är det förresten träningspremiär…

*****

…och snart är det dags för Eskilsminne – HIF i Nyårssaluten. Den klassiska turneringen har rullat igång.

*****

Sven Andersson var det. Tack för allt.
Här är det största enskilda ögonblicket i målvaktens enastående karriär:

*****

Som jag skrev överst ställs sajten nu i Standby-läge. Jag har en del på gång som jag ska ta ställning till och jag lovar att återkomma inom en snar framtid om vad som händer.

TorbjornDencker72

Torbjörn Dencker
[email protected]

 

Tagged with →  
Share →

One Response to Dencker tänker: Sajten läggs på is

  1. Fredrik Forever Red & Blue skriver:

    God fortsättning Dencker både vad gäller det nya året och med vad som händer kring Alltidfullsatt – hoppas det kan leva kvar i någon form & tack för klippet med San-Siro-Svenne! Det värmer i grådasket man traskar runt i just nu…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *